علایم و نشانه‌های افسردگی کدام‌ها هستند؟

0

اگر یـک قـرن پیـش، از کسی در مورد بیماری افسردگی سؤال می‌کردیم، کسی اطلاعات کامل و درستی از این بیماری نداشت. چرا که خـیلی‌ها آن را تجربه نکرده بودند. اما امروز، علیرغم پیشرفت‌های شگرف در حوزه‌های مختلف علوم، زندگی در ایـن دنیای ماشینی سبب شـده اسـت که ما کمتر به روح و روان خود توجه داشته باشیم تمامی سعی و تلاش خود راصرف سپری کردن این زندگی کنیم.

در قرن حاضر این بیماری چنان در بین اعضای خانواده‌ها گسترش پیدا کرده است کـه این قرن را قرن افسردگی نامیده‌اند. حال با توجه به اهمیت این بیماری اگر می‌خواهید بیشتر با آن آشنا شوید به معیارهایی که توسط راهنمای تشخیص آماری اختلالات روانی مطرح شده است توجه کنید: بـا تـوجه به این نکته که برای تشخیص افسردگی عمده:

1) حداقل 5 تا از نشاگان زیر باید وجود داشته باشد 2) این نشانگان باید در طول دو هفته تداوم داشته باشند و 3) این نشانگان باید تغییر در سطوح عملکرد گذشته فـرد را نـشان بدهند

-نشانه‌ها عبارتند از:

1) خلق افسرده که تقریباً در بیشتر ساعات روز تداوم داشته باشد.

2) کاهش قابل ملاحظه علاقه یا لذت تقریباً در تمامی فعالیت‌ها.

3) کاهش معنی‌دار وزن (نه به وسیله رژیم گرفتن)، افزایش وزن یـا تـغییر اشتها

4) بی‌خوابی یا پرخوابی (خواب اضافه)

5) آشفتگی روانی-حرکتی یا کندی روانی-حرکتی

6) خستگی یا کاهش انرژی

7) احساس بی‌ارزش بودن یا احساس گناه نامتناسب

8) عدم توانایی برای متمرکز شـدن یـا تـردید و دودلی

9) افکار عودکننده مرگ و خودکشی

-عـلائم و نـشانه‌ها

1) از دسـت دادن علاقه و تمایل به انجام فعالیت‌های لذت‌بخش گذشته

2) نارضایتی از زندگی 3) کناره‌گیری و اجتناب از فعالیت‌ها اجتماعی 4) کاهش انرژی و توانایی 5) احساس غیرمفید بودن یا نـاامیدی 6) تـحریک‌پذیری 7) تـوجه بسیار زیاد به مشکلات سلامتی

8) غم یا گـریه کـردن 9) نگران بودن و انتقاد از خود 10) دشواری در تمرکز وتصمیم‌گیری 11) کاهش اشتها و وزن

-نشانگان روانشناختی، افکار، احساسات و رفتارها:

1) احساس غم، پریشانی، ناراحتی یـا نـاامید در بـیشتر ساعات روز

2) از دست دان بسیار شدید علاقه یا لذت در تمام یا تقریباً در کل فعالیت‌ها وعدم توانایی فکر کردن در مورد چیزهایی که انجام دادن آن لذت‌بخش است (نادیدهگرفتن سلامت)

3) احساس گناه زیاد یـا ایـن احـساس که فردی بی‌ارزش است.

4) حرکات کنده شده یا برانگیخته (که در پاسـخ بـه درد یا آشفتگی نیستند)

5) افکار تازه مردن یا خاتمه دادن به زندگی خویش با یا بدون طرح‌ریزی خـاص.

-نـشانگان جـسمانی یا بدنی:

1) کاهش وزن غیرعمدی، کاهش اشتها یا افزایش وزن و اشتها (که معمولاً مـورد اخیر دیـده نمی‌شود)

2) بی‌خوابی یا خوابیدن مفرط و بیش از اندازه

4) عدم توانایی فکر کردن، تمرکز یافتن یـا تـصمیم‌گیری

5) نـشانه‌های جسمانی اضطراب نظیر خشکی دهان، گرفتگی عضلانی، اسهال، عرق کردن، خیال‌اندیشی یا تلاش بـرای خـودکشی.

حال که با نشانگان و علائم آشنا شدید چنانچه دچار این بیماری هستیدمی‌توانید 5 گـام سـاده زیـر را دنبال کنید تا در نبرد با افسردگی خود پیروزشوید.

5 گام ساده برای پیروز شدن در نـبرد بـا افسردگی

گام اول-چنانچه به بیماری افسردگی مبتلا هستی سعی کن کمک بگیری، از این کـه نـیاز بـه درمان شدن داری شرمنده نباش. تا زمانی که راه‌حل درستی را پیدا نکرده‌ای دست از کوشش و تلاش برندار بـه دنـبال ملاقات با درمانگر باش و توصیه‌های او را خیلی خوب به کار ببند.

گام دوم-احساسات و خـلق‌وخوی خـود را شـناسایی کن. باید بدانی که افسردگی، تلاشی مخرب و ویرانگر برای دوری کردناز احساسات و خلق‌وخوست. باید بپذیری هیجاناتی کـه در مـاوجود دارنـد همگی طبیعی و مفید هستند. بدان که تغییرات خلق‌وخو نباید تو را غمگین و افـسرده کـند. این تغییرات همواره به دنبال یک رویداد، خاطره و رؤیا شروع می‌شوند. می‌توانی از کتابها استفاده کنی تا بـفهمی چـه عواملی شروع تغییرات خلق‌وخو را سبب می‌شوند. با افکار افسرده مبارزه کن و آنها را بـه چالش بطلب. افرادی که افسرده هستند دائم حوادث و رویـدادهای تـلخ رابـه خاطر می‌آورند و خود را به خاطر آن‌ها سـرزنش مـی‌کنند و ایندر حالی است که خود را در وقوع حوادث و رویدادهای شیرین فراموش می‌کنند ون قش پررنگ‌تری را بـه دیـگران می‌دهند. سطح انتظارات آن‌ها در مورد تـوانایی‌ایشان بـسیار پایین اسـت و خـیلی راحت در وخـیم‌ترین شرایط قرار می‌گیرند. آن‌ها فکر مـی‌کنندکه اساساً شخصی آسیب‌دیده هستند و دیگران به طرق مختلفبه آن‌ها صدمه می‌زنند و آن‌ها را دسـتکاری مـی‌کنند. تمام اینها افکاری هستند که سـاخته و پرداخته ذهن آن‌هاست. بـهباورها و تـصورات ذهنی‌تان توجه کنید.

گام سـوم-سـعی کنید دیگران را بشناسید. افراد افسرده بسیار بیشتر از دیگران از صمیمیت می‌ترسند. آن‌ها به چهرهٔ خود نـقاب مـی‌زنند چون بر این باورند کـه فـردی شرمنده و نـالایق هستند.

این بـاور بـسیار نادرست است. این افـراد اعـتماد ندارندو نمی‌توانند خود را در افکار و احساسات دیگران سهیم بدانند.

گام چهارم-به خودتان توجه کنید، یـاد بـگیرید نسبتبه پیام‌های بدنتان بی‌توجه نباشید. افـراد افـسرده نسبت به انـگیزه، غـذا، فـعالیت‌های بدنی، تملایلات جنسیبی‌توجه هـستند. سعی کنید زمانی را برای این‌گونه فعالیت‌ها اختصاص دهید. غذای لذیذ بخورید و بهخودتان اجازه بدهید که لذت را در زنـدگی‌تان تـجربه کنید.

گام پنجم-از کناره‌گیری دوری کنید. تلاش کـنید و بـا ایـن تـلاش امـور و چیزهای پیرامون خـود را تـحت کنترل درآورید. باور کنید بسیاری از چیزهایی که در ما نگرانی به وجود می‌آورند آنقدر مهم و باارزش نیستند کـه بـه خـاطرشان دچار بیماری روانی شویم.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

این عکس‌های تاریخی را پیش از این در کمتر جایی دیده‌اید

یک سرباز صربستانی در کنار پدرش که برای ملاقات او به خط مقدم نزدیک بلگراد آمده، خوابیده است. سال گرفتن شدن عکس، حدود 1914/1915یک نگهبان مرزی آلمان شرقی در صبحی که دیوار برلین سقوط کرد، گلی را از طریق شکافی در دیوار برلین هدیه می‌دهد،…

مجموعه‌ای از عکس‌های تاریخی که برخی از آنها کمتر دیده شده‌اند و ما را به اندیشه در مورد تاریخ…

عکس‌های تاریخی خلاصه عجیب یک دوران هستند. همه چیز از کیفیت عکس، کادربندی، لباس، ساختمان‌های پیرامون، غذایی که صرف می‌شود، حالت چهره، برشی از یک زمان و مکان است که برای بینندگان بعدی نکته‌های دارند.برخی ازعکس‌های این مجموعه را قبلا…

تصاویر طبقه‌بندی شدن پنتاگون البته «تخیلی» و حاصل میدجرنی از بازیابی یوفوها و برنامه‌ مهندسی معکوس…

بشقاب پرنده مخفف عبارت Unidentified Flying Object است. به هر شیء یا پدیده‌ای اطلاق می‌شود که در آسمان مشاهده شود و به راحتی قابل شناسایی یا توضیح نباشد. بشقاب پرنده‌ها اغلب با ادعا‌های مربوط به فضاپیما‌های فرازمینی مرتبط هستند، اما می‌توان…

مجموعه دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده را با هم مرور کنیم

هر چقدر عکس‌های تاریخی را با هم مرور کنیم، کم است. همان طور که قبلا هم نوشته بودم احتمالا بیشتر این عکس‌ها اگر در دوره خود در نشریه‌ای منتشر می‌شدند، خیلی عادی به نظر می‌رسیدند، اما حالا بعد از گذشت دهه‌ها یا حدود یک قرن، برای ما عجیب و…

تبدیل شخصیت‌های انیمیشن‌های و کارتون‌ها به نمونه‌های انسانی شبیه به آنها

در انیمیشن‌ها ما حیوانات را دارای شخصیت انسانی می‌کنیم، رخت و لباس به تنشان می‌کنیم، آنها را صاحب جامعه و شهر می‌کنیم و رفتارهای انسانی را به آنها منتسب می‌کنیم.اما تصور کنید که در کاری معکوس، این شخصیت‌های کارتونی را می‌توانستیم به…

مهم نیست این تابستان چقدر گرم است، برهنه نخوابید! مشکلات سلامتی بی‌لباس خوابیدن

بر اساس تحقیقات یک شرکت فروش تشک آنلاین به نام Casper حدود ۲۸.۵ درصد از آمریکایی‌های گفته‌اند که هر شب، هفتگی، ماهانه یا هر چند وقت یکبار برهنه می‌خوابند. اما ۷۱.۵ درصد دیگر گفتند که همیشه با لباس می‌خوابند.واضح است که برهنه خوابیدن…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5