نخستین شماره فصلنامه ترجمان منتشر شد
در برخورد با رویدادها، پدیدهها، انسانها، فرهنگ، جامعه، سیاست، فناوری و … میتوان دو برخورد داشت. همیشه پوستههای ظاهری را ببینیم یا اینکه نگاهی ژرفتر داشته باشیم، آنها را با هم مقایسه کنیم، به دنبال علتها باشیم، تاریخچهها را جستجو کنیم و با این کار از سطحینگری پرهیز کنیم.
متأسفانه به خصوص در جامعه آنلاین ایرانی، به یمن شبکههای اجتماعی و سستی ما، ذهنها در همان فاز اول دیدن شتابزده پوستههای باقی ماندهاند، به صورتی که مطالب عقی و کمی طولانیتر از حد 300 – 400 کلمه، به سختی میتوانند خودنمایی کنند و در مقابل مطالبی که کاملا جنبه سرگرمی دارند و از مشاهده و اشتراک انبوه آنها هم سودی حاصل نمیشود، بازدیدکنندههایی نجومی یافتهاند.
اجازه بدهید در ایرانی که علاقه و الفت خاصی خاصی به پسوند «نجومی» یافتهایم، تداوم و اصرار به این شیوه وبگردی را با کمی شهامت و جسارت، حماقت نجومی نامگذاری کنم!
اما در این میان هنوز سایتهای پیدا میشوند که با ارادهای چشمگیر، در پی انتخاب و عرضه مقالات عمقی هستند، یکی از این سایتها که من مدتهاست دنبالش میکنم سایت «ترجمان» است که با ترجمه مقالات ارزشمند، نگاهی تحلیلی، فلسفی و متفاوت به امور دارد، از دنیای دانش و فناوری گرفته تا سیاست، تاریخ، جامعه و هنر.
باید کار سردبیر، مدیران و مترجمان این سایت را که مقالات دشوار فرنگی، را به کیفیتی خوب عرضه میکنند، ستود.
ترجمان البته برای خودش انتشاراتی هم دارد و یکی از محصولات انتشارات ترجمان، یک فصلنامه بسیار ارزشمند است که نخستین شماره آن منتخب مقالات فصل بهار این سایت گردآوری شده و به صورت یک کتابچه درآمده است.
علیرغم اینکه بسیاری از ما به مطالعه آنلاین عادت کردهایم، اما هنوز به گمانم داشتن مقالات منتخب یک سایت خوب به صورت کاغذی، میتواند تجربهای خوب باشد. هنوز که هنوز است ورق زدن، تا زدن و همراه داشتن یک کتاب و نیز امکان هدیه آن به کسانی که میانهای با نوشتههای دیجیتال ندارند، میتواند کاربردی و ارزشمند باشد.
بنابراین توصیه میکنم شماره یک فصلنامه ترجمان را برای خودتان و نیز برای هدیه به دوستانی که متفاوت میاندیشند، حتما مد نظر قرار بدهید.
شماره اول فصلنامه ترجمان از طریق روزنامهفروشیهای معتبر در دسترس است. اما اگر نتوانستید این ویژهنامه را از این طریق تهیه کنید، با رفتن به این صفحه میتوانید به صورت آنلاین آن را سفارش بدهید.
اولین شمارۀ «فصلنامۀ ترجمان علوم انسانی» در ۳۴۴ صفحه و در چهار بخش منتشر شده است. نوشتار، گفتوگو، بررسی کتاب و پروندۀ ویژه عناوین بخشهای اصلی این شماره از فصلنامۀ ترجمان علوم انسانی است. در این شماره، نوشتههایی از دیوید فاستر والاس، اسلاوی ژیژک، چارلز تیلور، آلن دوباتن، مارشال برمن، جوزف استیگلیتز و بسیاری دیگر را خواهید خواند. پروندههای این شماره، «کاری بکن که دوست داری» و «خشم و بخشش»، به ترتیب به بررسی کتابهایی از «میا توکومیتسو» و «مارتا نوسبام» اختصاص دارد. همچنین مجموعهای از عکسهای آرتور تِرِس، عکاس سوررئالیستِ آمریکایی، با موضوع ترسهای کودکان در این شماره از فصلنامۀ ترجمان علوم انسانی به نمایش درآمده است.
این نوشتهها را هم بخوانید
با سلام.
به توصیه شما، به چند دکه فروش نشریات سر زدم تا توانستم این مجله را پیدا کنم و بخرم.