هوش مصنوعی حالا می‌تواند با دقت بهتری نسبت به رادیولوژیست‌ها، سرطان پستان را در عکس‌های ماموگرام تشخیص بدهد

0

در سال‌های اخیر، هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی، در حال پیشرفت سریعی بوده است، با این وجود باز هم وقتی پای تصمیم‌گیری‌های مهم می‌رسد، درنگ می‌کنیم و جرأت نمی‌کنیم که این تصمیم‌گیری‌ها را به کامپیوترها واگذار کنیم و اصولا تصورش را نمی‌کنیم که در کارهای خیلی پیچیده هنوز بشود هوش مصنوعی را داخل کرد.

بر این اساس تفسیر عکس‌های رادیولوژی و تشخیص توده سرطانی در آنها، چیزی است که پزشکان تصور نمی‌کردند به این زودی بشود، هوش مصنوعی را واردش کرد.

اما رفته رفته باید این تصور را کنار بگذارید:

چند سال پیش، همسر یک برنامه‌نویس کامپیوتر انگلیسی به نام فیل تییر، در جوانی فوت کرد. علت مرگ او سرطان دهانه رهم بود.

اما تییر به جای اینکه این حادثه دردناک را به صورت یک غم شخصی در ذهن خود محفوظ کند، تصمیم گرفت که از آن به عنوان محرک و انگیزه‌ای برای یک کار بزرگ استفاده کند.

برای همین شروع به جمع‌آوری اطلاعاتی شامل نتایج بیوپسی و آسیب‌شناسی و عکس‌ها از 14 بیمارستان کرد. این اطلاعات البته با حفظ اطلاعات خصوصی و حریم خصوصی بیماران، به او ارائه شد.

در مرحله او راهی پیدا کرد که نتایج عکس‌های ماموگرام، یعنی عکس‌های رادیولوژی پستان‌ها را برای کامپیوتر، خواندنی کند. برای آسانی کار، او راهی برای تعریف رنگ برای ساختارهای بافتی متفاوت پیدا کرد.

نتیجه کار او پروژه‌ای موفق برای شرکت Zebra Medical Vision شد. حالا برنامه این شرکت می‌تواند با دقت 91 درصد، سرطان را در عکس‌های ماموگرام تشخیص بدهد. این در حالی است که رادیولوژیست‌ها به طور متوسط در 88 درصد موارد، موفق هستند و می‌توانند سرطان را گزارش بدهند. به علاوه این برنامه مثبت کاذب کمتری دارد. (مثبت کاذب، یعنی اینکه پزشک یا یک آزمایش کسی را بیمار تشخیص بدهد، اما در واقع فرد بیمار نباشد.)

شرکت Zebra Medical Vision یک شرکت جوان است و در سال 2014 تنها با 25 کارمند شروع به کار کرد و از همان اول روی الگوریتم‌های تشخیص بیماری‌های استخوان، ریه، کبد و قلب کار کرد.

حالا باید منتظر باشیم که در صورت تأیید این روش توسط سازمان غذا و داروی آمریکا در اواخر سال 2017، تحولی ایجاد شود.

این شرکت ادعا می‌کند که موتورهای تحلیلی و بات‌ها شاید به زودی بتوانند بین 60 تا 80 درصد کار روتین رادیولوژیست‌ها را انجام بدهند.

باید ببینیم که در مقام عمل، آیا می‌توان به این برنامه‌ها تکیه کرد، یا اینکه آنها در وهله اول به عنوان دستیار رادیولوژیست‌ها، یک برنامه غربالگری سرطان یا کمک به کشورهای توسعه‌نیافته‌ای که پزشک متخصص رادیولوژی کمی دارند، مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مردان خوش‌لباس و خوش‌تیپ سال‌ها و دهه‌های آینده احتمالا چه لباس و آرایش موی سر و صورتی خواهند داشت

پیشبینی مد بسیار دشوار است. در داستان‌های علمی تخیلی گاهی چیزهایی در مورد آنها می‌خوانیم. مثلا سرهای تراشیده شده‌ای که جواهرات بر فرق سر دوخته شده‌اند یا خالکوبی‌ها.اما با توجه به تغییرات اقلیمی و درگیری‌ها و وسایل فناورانه‌ای که در حال…

خاطره‌بازی‌ با هم‌خوابگاهی‌ها و هم‌خانه‌های کثیف زمان دانشجویی!

الان را نمی‌دانم، اما داشتیم هم‌خوابگاه‌هایی و هم‌اتاقی‌هایی که نظم و بهداشت برایشان اولویت نبود. شاید یک جور لج و لجبازی برای نامرتب بودن و نشان دادن بی‌حالی و غم فلسفی هم در کار بود.ظرف‌های نشسته که دست کم مواد غذایی داخلشان تخلیه…

آیا می‌توانید در این عکس شیر کوهی را در حال تعقیب الک (گوزن شمالی) ببینید؟

یک دوربین خودکار راه‌اندازی شده توسط سرویس حیات وحش ایالات متحده، عکس‌هایی از یک شیر کوهی را در حال تعقیب یک گوزن شمالی ثبت کرد. از این عکس‌ها مشخص است که این شکارچی بسیار دشوار است.پس اگر گوزن بزرگ شکار شده باشد و متوجه خطر نشده باشد،…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

اگر نسخه پنجابی سریال بریکینگ بد ساخته می‌شد!

بریکینگ بد یک سریال تلویزیونی درام تلویزیونی بسیار محبوب آمریکایی است که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ از شبکه AMC پخش می‌شد. این سریال توسط وینس گیلیگان ساخته شد و برایان کرانستون در نقش والتر وایت، معلم شیمی دبیرستانی که به سرطان ریه مبتلا است و…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.