پژوهشگران عربستانی گوشی موبایلی ساختند که می‌تواند با فرمان کاربرش، خود به خود نابود شود!

در فیلم‌ها و سریال‌های جاسوسی دیده بودیم که پیام‌های سری دریافت شده یا گوشی‌های موبایل، ویژگی خودتخریبی را دارند، اما در مقام عمل چنین چیزی رخ نداده بود.

اما حالا گروهی از پژوهشگران عربستانی به رهبری محمد مصطفی حسین از دانشگاه سلطان عبدلله، فناوری جدید را در یک گوشی گنجانده‌اند که به آن امکان خودتخریبی را می‌دهد.

با صدور فرمان، مکانیسمی فعال می‌شود که باعث رسیدن نیروی الکتریکی به الکترودهای گرمازا می‌شود. این امر باعث رها شدن و انبساط یک پلمیر ویژه می‌شود و مجموعه این گرما و فشار فیزیکی باعث نابود شدن پردازنده دستگاه می‌شود. کل این فرایند چند ثانیه طول می‌کشد.

علاوه بر فرمان مالک گوشی، می‌توان فرایند خودتخریبی را طوری تنظیم کرد که مثلا با استفاده از اطلاعات جی پی اس، در صورتی که گوشی به مقدار مشخصی از یک محل دور شود، مکانیسم فعال شود.

پژوهشگران در ضمن اپلیکیشنی نوشته‌اند که امکان می‌دهد از فاصله دور و بعد وارد یک پسورد، گوشی را تخریب کرد.

فعلا همان طور که گفته شد مکانیسم خودتخریبی فقط پردازنده را تخریب می‌کند، اما پژوهشگران در پی آن هستند که با توسعه این فرایند کاری کنند که درایوهای ذخیره اطلاعات و ساییر قسمت‌ها بتوانند نابود شوند.

منبع


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

3 دیدگاه

  1. بیشتر برام جالب بود که از محققین عربستانی یاد شده
    چه خوبه که چیزهای دیگه ای ورای کلیشه ها از کشورها ببینیم

  2. دقیقا … برای منم بسیار جالب بود ..
    شنیدن خبر راجع به تحقیقی این چنینی .. از کشوری که فقط راجب رانندگی زنان و ساید موارد نه چندان مثبت خبر میشنویم …
    نکته مهمی که یاد آدم میندازه که باید همیشه همه چیز رو تو مقیاس خاکستری ببینه .. نه سیاه یا سفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]