خاطرات این جراح مغز، بیل گیتس را به گریه انداخت
![](/wp-content/uploads/2017/03/3-10-2017-7-27-09-AM.jpg)
شاید برخیها بیل گیتس را تنها به خاطر تأثیرگذاری که در دنیای فناوری داشت، یا در سالهای اخیر به خاطر فعالیتهای خیرخواهانهاش بشناسند، اما جالب است بدانید که او یک کتابخوان حرفهای هم است.
به تازگی او در سایت خود، نوشته که به شدت تحت تأثیر خواندن یک کتاب قرار گرفته است. عنوان انگلیسی این کتاب When Breath Becomes Air یا وقتی نفس هوا میشود است. (لینک آمازون)
بیل گیتس در پستی که در تاریخ 7 مارس منتشر کرده، نوشته است که آدمی نیست که بیدلیل احساساتی شود و برای هر مرگی، عزا بگیرد. برای مثال او با خواندن کتاب مشهور سهشنبهها یا موری یا آخرین سخنرانی، دچار غم و اندوه نشده است. (سهشنبهها با موری نوشتهٔ یک نویسنده آمریکایی به نام میچ آلبوم است که در سال ۱۹۹۷ منتشر شد. داستان کتاب واقعی است و درباره ارتباط موری شوارتز با شاگردش میچ آلبوم است. قهرمان اصلی داستان بیمار است، بیماری او به تدریج اعضای بدن را از کار میاندازد، موری مرگ را پذیرفته اما در واپسین روزهای زندگی میخواهد به کمال برسد. در مورد کتاب آخرین سخنرانی هم چند سال پیش برایتان نوشته بودم.)
اما بیل گیتس نوشته است که خواندن کتاب «وقتی هوا نفس میشود»، او را به گریه انداخته است.
این کتاب را پاول کالانیتی نوشته است. او یک دستیار رشته جراحی مغز و اعصاب بود، در جریان آخرین سال طی کردن مرحله دستیاری، او دچار سرطان ریه درجه 4 شد. این در حالی بود که همسرش در آستانه وضع حمل بود و او تازه داشت پدر میشد.
کالاناتی در حین نوشتن این کتاب که درباره زندگی، مرگ و پزشکی است، درگذشت. سال پیش کتاب او منتشر شد و توانست یک سال تمام، در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز، قرار بگیرد.
تا حالا این کتاب به 34 زبان ترجمه شده است و در شرایطی که تصور نمیکردم این کتاب به فارسی هم ترجمه شده باشد، با راهنمایی یکی از خوانندگان عزیز متوجه شدم که کتاب با ترجمه شکیبا محبعلی، توسط انتشارات کوله پشتی منتشر شده است.
نسخه الکترونیک کتاب را میتوانید در فیدیبو بخوانید.
این نوشتهها را هم بخوانید
این کتاب با ترجمه شکیبا محب علی توسط نشر کوله پشتی چاپ شده است.
سلام. بسیار ممنونم از کامنت شما. سپاس فراوان.