چگونه با فلیپبورد برای خودمان مجلات شخصی نوین با موضوعات متنوع درست کنیم؟

بله! همان اول کار باید بگویم که من هم موافقم که در این دوره و زمانه که کاربران ایرانی همه چیز را مترادف با تلگرام تلقی میکنند، چنین آموزشی ممکن است جذاب نباشد. کاربران این روزها منابع بسیار قابل هضم، با حداقل نوشته و بدون هیچ پیچیدگی و به زبان فارسی میخواهند تا با آن سرگرم شوند.
ولی در «یک پزشک» ما دوست نداریم که تسلیم این طور «فستفود» پسندی بشویم و دوست داریم که به دستهای از خوانندههای خود روشهای بهروز ماندن کارا را آموزش بدهیم.
فلیپبورد همان طور که میداند، اپلیکیشن و وبسرویسی است که اخبار محتواهای وب را با دقت پردازش میکند و به صورت تفکیک شده و مجلهای در دسترس کاربرانش قرار میدهد.
تا مدتهای فلیپبورد همین روند را ادامه داد تا اینکه امکان ساختن مجلات شخصی را فراهم کرد. در نسل اول مجلات شخصی شما میتوانستید اخبار جالب مجلههای دیگر را داخل مجله خودتان قرار بدهید. به تعبیر دهه شصتیها، میتوانستید «سلکشن» بزنید!
اما تغییر و تحولات فلیپبورد همچنان ادامه پیدا کرد. شاید چند ماه است که کمتر تحولات فلیپبورد را دنبال میکنید.
باید بگویم که یکی از بهترین تغییراتی که در این فاصله رخ داده، امکان ایجاد مجلات جدید نسل دوم فلیپبورد است.
تا حالا شما میتوانستید که مجلات جالب فلیپبورد را یک به یک دنبال کنید. مثلا میتوانستید که مجله فناوری فلیپبورد را دنبال کنید.
اما ۲ مشکل تا اینجا وجود داشت:
۱-یک کاربر علاقهمند ممکن بود دهها مجله را دنبال کند و مسلما ما هر روز فرصت نداریم، هر روز، یک یک این مجلات را دنبال کنیم. به این ترتیب بعد مدتی برخی از مجلات خوب فلیپبورد ناخوانده باقی میماندند و طبعا ما ناخواسته از بسیاری خبرها و مطالب خوب محروم میماندیم.
۲-مجلات فلیپبورد کیفیت خوب دارند. منتها در برخی از مجلات غیبت برخی از منابع مورد علاقه ما و نبود برخی دیگر، بدجور توی ذوق میزد. فرض کنید که در مجله فناوری فلیپبورد شما میخواستید از یک وبلاگ فناوری کوچک و یا حتی ایرانی، مطالبی ببینید. در این صورت راه خاصی نداشتید که منابع را زیاد و کم و ویرایش کنید. فقط میتوانستید به فلیپبورد بگویید که از منابع از قبل موجود، اخبار را کمتر یا بیشتر نشان بدهد.
اما در نسل جدید مجلات فلیپبورد این دو مشکل رفع شده. حالا شما میتوانید مجلات به شدت اختصاصی شده برای خود درست کنید.
مثلا تصور کنید که من سلایق و علایق خیلی متنوع و فراگیری دارم. برای مثال دوست دارم هر روز آخرین اخبار فناوری را از ۵ سایت فناوری فرنگی که خودم دوست دارم ببینم. در عین حال دوست دارم که از اخبار مربوط به فیلم مطلع شوم. ترجیح دیگر من این است که در مورد داستانهای علمی- تخیلی هم، هر روز مطالبی بخوانم و دوست دارم مطالب توییتر یک کاربر را هم بخوانم.
حالا به کمک مجلات فلیپبورد میتوانید همه این کارها را بکنید.
ساختن یک مجله نسل ۲ فلیپبورد بسیار ساده است:
همان طور که در اینجا میبینید، ۴ نوع مجله میتوانید بسازید که مجلهای که در فهرست زیر در رده چهارم پیشنهاد شده، همان مجلات قدیمی است.
مجله پیشنهادی اول را فقط برای دنبال کردن یک موضوع توصیه میکنم. تصور کنید که شما دوست داشته باشید که اخبار مربوط آل پاچینو یا شارلیز ترون را به صورت منسجم و روزانه بخوانید.
مجله پیشنهادی در مکان شماره ۳ هم به این درد میخورد که به صورت گروهی مطالب را با هم به اشتراک بگذارید.
اما مجله مکان دوم، همان چیزی است که در این پست، داشتناش را به شما پیشنهاد کردم.
روی این گزینه تپ کنید:
برای مجله خود نامی بگذارید و بعد شروع کنید به افزودن منابع:
شما میتوانید در مجله خود موضوعات و کلیدواژههای مورد علاقه خودتان، پروفایل کسانی که در فلیپبورد فعالیت شاخص دارند، توییتر و برخی اکانتهای شبکههای اجتماعی را دنبال کنید.
نکته جالب این است که شما میتوانید از مجله خود، ابرمجله بسازید، به این ترتیب که مجلات مورد علاقه قبلی را به کمک مجله شخصی خودتان دنبال کنید. این طوری دیگر نیازی نیست، برای دنبال کردن همه اخبار، هر روز پنج شش مجله را دنبال کنید.
نکته ۱: فعلا آن طور که من چک کردن در نسخه آیپد نمیتوانید مجلات نسل تازه بسازید ولی با گوشی امکان آن وجود دارد.
نکته ۲: متأسفانه این مجله، فقط برای شخص شما قابل مشاهده است. دلیل این محدودسازی توسط فلیپبورد مشخص نیست. اما میتوان حدس زد که مجلات این طوری بیشتر بر محور علایق شخصی کاربران استوار هستند و فلیپبورد هم برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران و حریم خصوصی آنها و هم برای اینکه کاربران انبوهی از مجلات خودکار با محتواهای تکراری نسازند، پیشبینی نکرده این مجلات قبابل اشتراک باشند. (البته منظورم مجله پیشنهاد شماره دو در فهرست فلیپبورد است.)
خب، این طور آموزشها و آگاهیرسانیها همان طور که گفتم، شاید به درد بیشتر خوانندهها نخورد، اما من احساس میکنم اطلاع از آنها واقعا میزان کارایی دستهای از خوانندهها را افزایش میدهد. بنابراین سعی میکنم از این به بعهد هر وقت به نکتههای اینچنینی برخوردم، دیگر با تصور غیرکاربردی بودن آن برای اکثریت، آنها را در ذهنم مدفون کنم و با شما به اشتراک بگذارم.
متاسفانه خیلی از سایت ها به خاطر اینکه با تبلیغات زنده هستن از سرویس های اینچنینی حمایت نمیکنن و ترجیح میدن شما به خود سایت سر بزنید، حتی فید رو هم میبندن گاهی چه. برسه به راه اندازی فیلیپورد.
از طرفی شبکه های اجتماعی هم میخوان هر چه بیشتر شما رو توی خودشون نگه دارن واسه همین طبق سیاست های جدیدشون عملا اپلیکیشن های خارجی توانایی مناسبی برای کار کردن با اون شبکه رو ندارن. مشکل سوم هم فیلترینگ هست که به فیلیپ بورد اعمال شده.
همه اینها با هم باعث شد من دیگه از فیلیپورد استفاده نکنم.
اصلا فلسفه فلیپ بورد این نیست که حتما مطالب کامل سایتها را نمایش بده. فلیپ بورد یک سیستم نمایش اخبار بر اساس اهمیت و نیز علایق شخصی شماست.
در این میان برخی از سایتها را می تونید به صورت فول تکست در خود فلیپ بورد بخونید و برای مطالعه برخی دیگه باید یک کلیک کنید.
من متوجه نشدم، این قابلیت تازه دقیقا چیه؟
من مشابه همین رو مدت هاست روی Inoreader دارم
در اینوریدر همه فیدها، معمولا با ترتیب زمانی به شما نمایش داده میشوند.
در صورتی که فلیپ بورد کلا مکانیسم جدایی داره:
۱- مطالب را پردازش میکنه و بر اساس میزان اهمیت روزانه و نیز علایق شما نمایش میده.
۲- رابط کاربری خیلی جذابی داره.
۳- شما میتونید مشخص کنین که مطالب کدوم منابع خبری کمتر یا بیشتر به شما نشون داده بشه.
۴- امکان دارید به جای اضافه کردن یک فید، یک کلیدواژه و موضوع رو اضافه کنین.
۵- امکان دنبال کردن مطالب توییتر یک شخص رو دارید.
من اصلا همچین گزینه ای ندارم. آپدیت هم کردم ولی گزینه make a new magazine اضافه نشده. کار خاصی باید کرد؟