الگوریتم‌های جستجو 14 سال تمام من را از خواهرم جدا کردند! داستانی واقعی

5

سایت wired مقاله خیلی جالبی به قلم مردیت تالوسان دارد که هم داستان دراماتیکی است و هم از بعد فناوری نشان می‌دهد که فناوری‌ها و الگوریتم‌های جستجو هنوز هم باید پیشرفت کنند و هوشمند‌تر و معنایی شوند.

ایشان داستان را خیلی مفصل نوشته، اما من ترجیح می‌دهم خیلی کوتاه داستان را نقل کنم.

قضیه از این قرار است که خانم مردیت، از دهه 1990 میلادی از خواهرش جدا شده بود.

آن زمان او مادری الکلی و معتاد داشت و رفتن به هاروارد، شاید تنها راه فرارش از خانواده نابسامان‌اش بود.

از آن سو، نگهداری از خواهرش را پدرش به عهده گرفت و آنها بعد از مدتی کاملا از هم دور افتادند.

حتما برای شما هم پیش آمده که با سختکوشی و به صورت دامنه‌دار دنبال چیزی در اینترنت بگردید. گاهی واقعا ما جز اینترنت منبعی برای دستیابی به چیزی نداریم.

خانم مردیت از همان روزهای آغازین همگانی شدن استفاده از اینترنت، فکر می‌کرد که روزی به یاری اینترنت خواهرش را خواهد یافت.

تمنا و تقلای او از عهد آلتا ویستا شروع شد. (این موتور جستجو را به یاد می‌آورید؟ زمانی موتور جستجوی اول من بود.)

بعد از آن وقتی مای اسپیس، شبکه اجتماعی اول دنیا شد، امید خانم مردیت بیشتر شد، اما باز هم نتوانست نشانی از خواهرش بیابد.

خانم مردیت یک مشکل عمده در جستجوی اینترنتی داشت. خواهرش با اسامی مختلفی مثل ماریا کریستینا، ماریا، کریس و کریسی، صدا زده می‌شد و او باید همه ترکیب‌های مختلف را آزمایش می‌کرد.

زمانی که فیس‌بوک آمد، او تقریبا اطمینان حاصل کرده بود که دیگر رد پایی از خواهرش را خواهد یافت. اما در کمال تعجب او باز هم نشانی پیدا نکرد.

تا اینکه در یکی از روزهای ژانویه سال 2011، چیزی به ذهن خانم مردیت رسید. نکند همه این مدت او  اشتباه تایپ می‌کرده.

پس این بار او به جای اینکه با ch کریس یا کریسی را جستجو بکند، نام او را با k‌ نوشت!

اوه! او در عرض چند ثانیه خواهر کوچک خود را که 9 سال با او تفاوت سنی داشت و 26 ساله بود را پیدا کرد.


مشابه چنین مطلبی شاید بارها برای ما پیش آمده است.

مثلا من مدتی بود که دنبال یک داستان کوتاه می‌گشتم که در دوره نوجوانی خوانده بودم. تم اصلی داستان یادم بود، نام نویسنده را هم می‌دانستم، اما واقعا خیلی زحمت کشیدم تا با آزمایش انواع کلیدواژه‌ها، سرانجام نام داستان را پیدا کنم.

در مرحله بعد باز هم تلاش فوق العاده‌ای کردم که تا با دانستن نام داستان، متوجه بشوم که ترجمه داستان را در کدام کتاب خوانده بودم.

واقعیت این است که موتورهای جستجوی کنونی که بر مبنای کلیدواژه‌ها جستجو می‌کنند، با ایده‌آلی که احتمالا در دنیای آینده خواهیم دید، فاصله زیادی دارند.

در مورد مشکل من، من نمی‌توانستم با زبان ساده تم کلی داستان را جستجو کنم. باید کلیدواژه‌هایی شخصی از داستان را جستجو می‌کردم.

من می‌دانستم که یکی دو نفر از شخصیت‌های داستان نام فرشتگان مقرب خدا را دارند، اما نام این فرشته‌ها در این داستان تخیلی، مهجور بود و تلاش من برای یادآوری نام آنها فایده‌ای نداشت.

مشکل اصلی موتورهای جستجوی کنونی ما همین است. موتورهای جستجوی ما نمی‌توانند در فایل‌های چندرسانه‌ای مثلا ویدئوها، جستجوی ژرف انجام بدهند. مثلا شما نمی‌توانید بگویید که فیلمی از اینگرید برگمن را برای من پیدا کن که در آن دستکش بلندی به دست کرده باشد!

در این طور موارد، شما تنها بختتان این است که در اینترنت آدم خوره فیلمی را پیدا کنید که مثلا بگوید در فیلم کازابلانکا در صحنه‌ای اینگرید برگمن همین نوع دستکش را به دست داشته است.

و این تازه در موارد ساده‌ است، تصور کنید که به خاطر معنایی نبودن و ژرف نبودن الگوریتم‌های جستجو، تا چه حد کارهای پژوهشی ما  درجا می‌زنند.

موتورهای جستجو شاید در عرض یک دهه آینده بتوانند از مشکلاتی مانند مشکل خانم مردیت احتراز کنند و نتایج جستجوی بهتری بدهند، اما ما واقعا تا زمانی که بتوانیم موتورهای هوشمندی مثل ذهن یک آدم همه‌چیزدان داشته باشیم، فاصله داریم.

اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بازیگران سریال به‌یادماندنی «آفیس» را در قالب تصویری گیم GTA یا سریال گیم آو ترونز ببینید!

سریال دفتر یا "The Office" یک سریال کمدی تلویزیونی محبوب آمریکایی بود که از سال 2005 تا 2013 پخش شد. این سریال توسط گرگ دانیلز ساخته شد و توسط ریکی جرویز و استفان مرچنت که در اصل نسخه بریتانیایی سریال را ایجاد کرده بودند، توسعه یافت. سریال…

انگار این شخصیت‌های تاریخی و اسطوره‌ای همین الان عکس گرفته‌اند! استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی…

ما بسیاری از شخصیت‌های تاریخی را تنها به صورت طراحی‌های محو و مجسمه‌ها و سردیس‌ها را دیده‌ایم. حالا تصور کنید که این شخصیت‌ها دوباره زنده می‌شدند و با آرایش صورت و مو و ریش امروزی و لباس‌های مدرن به عکاسخانه می‌رفتند. این کاری است که یک…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت. مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…

تاریخچه جذاب تلفن‌های خودرو با مرور عکس‌های قدیمی دهه 1940 تا 1980

ماشین و تلفن، زمانی دو اختراع پیشگامانه بودند. جالب است که این دو تنها یک دهه از یکدیگر جدا بودند. خودرو و تلفن به ترتیب در سال‌های 1885 و 1875 اختراع شده بودند. اما اگر فیلم‌های قدیمی را دیده باشید می‌دانید که خیلی‌ها پیش‌تر از موبایل‌های…

چرا بسیاری از ساختمان‌های تاریخی در بریتانیا دارای پنجره‌های آجرکوبی شده هستند؟

زمانی در بریتانیای کبیر داشتن پنجره در خانه‌ها و ساختمان‌ها بسیار گران از آب درمی‌آمد! چرا؟! چون در سال ۱۶۹۶ با وضع مالیات بر پنجره که بسیار در جامعه منفور بود، وضعیت تغییر کرد. در این زمان مالیات بر صاحبان املاک را بر اساس تعداد…

چهره و شکل و شمایل یک شهروند کشورهای اسکاندیناوی یا منطقه نوردیک به چه صورت است؟

کشور‌های اسکاندیناوی که به عنوان کشورهای شمال اروپا یا منطقه نوردیک نیز شناخته می‌شوند، به گروهی از کشور‌های شمال اروپا اطلاق می‌شود. واژه نوردیک اغلب برای توصیف دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد که اعضای اصلی شورای شمال اروپا هستند،…

آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / تصفیه فاضلاب / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / کمربند پلاتینر / کلینیک درمان دیابت / اسپیدکس / چاپ فلش / لاغری فوری / داروخانه اینترنتی آرتان / فروشگاه آنلاین زوجیم / خرید عسل طبیعی / زانوبند زاپیامکس / خرید ویلا در سیسنگان / زانوبند زاپیامکس / کلینیک زیبایی دکتر امانی رشت / کفپوش تاتامی / خرید جم فری فایر / شیشه اتومبیل / ساید چنل / کلاه کاسکت / درمانکده / ثبت برند / خرید سرور مجازی / حمل بار دریایی از چین / سایت نوید / دانلود فیلم دوبله فارسی / دانلود فیلم هندی / فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی شاواز / قیمت جاروبرقی وینسنت / تور اروپا ارزان / پزشک زنان سعادت آباد / محصولات زناشویی / لیوان حرارتی / ایمپلنت دندان / خرید گوشی با حکمت کارت / پی آر پی موثرترین درمان آرتروز زانو / دکتر فارغ پور - متخصص زنان / خرید خودنویس / خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / سریال ایرانی کول دانلود / کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان / کاشت مو / دانلود سوالات استخدامی آموزش و پرورش / فروشگاه اینترنتی زنبیل / خرید ساعت دیواری / ساعت تبلیغاتی / تجهیزات پزشکی / چاپ لیوان / خرید از آمازون / بهترین سریال های ایرانی / چاپ کلاه / کاشت مو / کاشت مو / پزشکا / قیمت ساک پارچه ای / تحلیل تکنیکال فارکس / سایت نوبت دهی دکتریاب / بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران / تولید محتوا / دانلود نرم افزار / مجتمع فنی ونک / داروخانه آنلاین تینا /

5 نظرات
  1. سینا ارزانی می گوید

    هوش مصنوعی تو این زمینه خیلی به کمک اومده. مثلا الان توی اپ Google photos به راحتی میتونید بگید عکسهای من که توش قهوه هست رو بیار. با ضریب خطای خیلی خیلی کمی هم درست کار میکنه. تقریبا همه اشیا رو هم میشناسه

  2. علی پوربافرانی می گوید

    به نظرم این مشکل بزودی حل میشه، یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی بدون شک در نتایج جستجو هم خودشون رو نشان خواهند داد!

  3. امید می گوید

    موردی که برای پیدا کردن یک کتاب مثال زدید مشابه ش برای من هم پیش اومده. برای پیدا کردن همچین مواردی باید روی نوشته ها و نقدها درباره کتاب تمرکز کنید و کلید واژه های توصیفی احتمالی رو به کار بگیرید. در واقع به جای تلاش برای تدیق چیزی هایی که از خود کتاب در ذهن باقی مونده باید کلید واژه هایی از توصیفاتی که معمولا در مورد نویسنده یا گونه کتاب به کار گرفته میشه رو جستجو کنید.

  4. سارا می گوید

    ببخشید اسم کتابی که دنبالش بودید گود اومنز نبود احتمالا؟

  5. محمد خرمی دیجیتال باش می گوید

    این روزا دیگه این مشکل وجود نداره، الگوریتم های گوگل بروز شدن و گوگل داره سعی میکنه که مفهوم رو بفهمه
    تغییرات و اپدیت الگوریتم هایی مثل BERT به خوبی این نکته رو میرسونه که گوگل تمرکزش رفته روی فهم محتوا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

•• 4 5