مایکروسافت و فیسبوک کابل زیردریایی ۴ هزار مایلی برای انتقال اطلاعات با سرعت ۱۶۰ ترابیت بین اسپانیا و امریکا کشیدند

چندین سال است که دو شرکت غول دنیای فناوری دارند روی یک پروژه باورنکردنی کار می‌کنند: انتقال ۱۶۰ ترابیت اطلاعات در یک ثانیه از امریکا به اسپانیا!

در حالی که دنیای امروز بیشتر روی ارتباطات بی‌سیم و فناوری‌هایی مانند رایانش ابری تاکید دارد؛ اما زیرساخت اینترنت هنوز متکی بر ارتباطات کابلی و به‌حصوص ارتباطات کابلی زیردریایی است. بیش از ۹۹ درصد دسترسی به اینترنت در سراسر جهان مبتنی بر همین کابل‌های زیردریایی است.

پس؛ عجیب نیست که دو شرکت مایکروسافت و فیسبوک با همکاری یکدیگر و البته شرکت مخابراتی اسپانیایی Telxius چندین سال روی راه‌اندازی یک کابل زیردریایی جدید میان دو نقطه ویرجیانا بیچ و شهر بیلبائو کار کنند. فاصله این دو نقطه حدود ۶۶۰۰ کیلومتر یا ۴ هزار مایل است اما چیزی که باورنکردنی است؛ سرعت این کابل زیردریایی برای انتقال اطلاعات است: ۱۶۰ ترابیت بر ثانیه!

۱۶۰ ترابیت بر ثانیه یعنی ۲۰ هزار ساعت ویدیو HD روی سرویس نت فلیکس تنها در یک ثانیه از یک نقطه به نقطه دیگری منتقل می‌شوند. در این پروژه به نام MAREA کابل‌کشی به اتمام رسیده است و اوایل سال ۲۰۱۸ به طور رسمی افتتاح و بهره‌برداری خواهد شد. مایکروسافت می‌گوید این کابل یکی از پیشرفته‌ترین کابل‌های زیردریایی در جهان است که در آینده می‌تواند ظرفیت‌های بیشتری هم داشته باشد و قابل ارتقا است.

اما مایکروسافت و فیسبوک چرا وارد حوزه کابل‌کشی زیردریایی و ارتباطات پهنای‌باند بین‌الملل شدند؟ هر دو شرکت دوست دارند خدمات خود را سریع‌تر و قابل‌اعتمادتر به دست کاربران بیشتری برسانند. در حال حاضر؛ یکی از چالش‌های پیش‌روی چنین شرکت‌هایی؛ عدم دسترسی به اینترنت پرسرعت در سراسر جهان است. بازارهای امریکا و تا حدودی اروپا اشباع‌ شده است و آن‌ها برای جذب مشتری و ارایه خدمات در کشورهای دیگر ناچاراند ابتدا بسترسازی و زمینه‌سازی لازم از جمله دسترسی به اینترنت پرسرعت را فراهم کنند.

مایکروسافت می‌خواهد سرویس‌های رایانش ابری خود را به دست کاربران بیشتری برساند و افراد بیشتری از آفیس ۳۶۵، اسکایپ، ایکس‌با‌کس‌لایو و پلتفرم اژر استفاده کنند. در آن سو؛ فیسبوک دوست دارند کاربران بیشتری با اینترنت پرسرعت وارد شبکه‌های اجتماعی او شوند. کاربران برای استفاده از قابلیت‌های زنده و واقعیت مجازی نیاز به اینترنت و پهنای‌باند بسیار بالاتر از وضعیت کنونی دارند.

منبع: + و +


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]