فیسبوک کابل زیردریایی ۲۵۰۰ کیلومتری برای بهبود سرعت اینترنت آرژانتین راهاندازی خواهد کرد
فیسبوک یک خط کابل اینترنت زیردریایی دیگر راهاندازی خواهد کرد. این شرکت با همکاری اپراتور مخابراتی GlobeNet میخواهد یک لینک اینترنت پرسرعت بین کشور برزیل به کشور آرژانتین راهاندازی کند.
اپراتور GlobeNet که خدمات زیرساختی اینترنتی وسیعی در قاره امریکا ارایه میدهد؛ پروژه کابلکشی زیردریایی به اندازه ۲۳۵۰۰ کیلومتر (۱۴۲۰۰ مایل) در دست اجرا دارد.
آخرین طرح این اپراتور در ماه می کلید خورده است. در ابتدا، مشخص نبود همکاری تجاری این اپراتور در این پروژهها کدام شرکت است ولی حالا مشخص شده فیسبوک در این طرحهای توسعه لینکهای اینترنت زیردریایی شراکت دارد.
یکی از این طرحها به نام «Malbec» با طول ۲۵۰۰ کیلومتر (۱۵۵۳ مایل)، شهر بوئنوسآیرس پایتخت آرژانتین را به شهرهای سائو پائولو و ریو دو ژانیرو برزیل متصل میکند. یک انشعاب دیگر این کابل زیردریایی به شهر پورتو آلگر برزیل متصل میشود.
پروژه «Malbec» با هدف بهبود سرعت اینترنت در کشورهای امریکای جنوبی و بهخصوص دو کشور آرژانتین و برزیل و برقراری ارتباط سریعتری میان جنوب ایالات متحده با این کشورها پیادهسازی شده است.
پیشبینی میشود این کابل زیردریایی باعث بهبود چشمگیر سرعت سرورها و اینترنت پرسرعت کشور آرژانتین شود و پهنایباند بینالملل این کشور را دو برابر کند.
سلطان کابلهای زیردریایی
فیسبوک یک شرکت همیشه آماده برای سرمایهگذاری روی زیرساختهای اینترنت است. این شرکت سال ۲۰۱۲ در چندین کابل زیردریایی ارتباطی آسیا و اقیانوس آرام با مالزی، کره جنوبی، ژاپن و کشورهای دیگر سرمایهگذاری کرد.
سال گذشته هم دو شرکت فیسبوک و مایکروسافت روی یک پروژه کابل زیردریایی ۴ هزار مایلی برای اتصال ایالات متحده با اروپا همکاری و سرمایهگذاری کردند. خبر دیگر منتشر شده در ابتدای امسال، همکاری فیسبوک در یک کابل ۸ هزار مایلی میان امریکا و هنگکنگ است.
یکی از اهداف فیسبوک در این سرمایهگذاریها و توسعه زیرساخت، افزایش سرعت اینترنت در کشورهای مختلف است تا بتوانند از سرویسهای این شرکت از جمله استریم ویدیو و واقعیت مجازی بهره ببرند.
فیسبوک در حوزه مرکزداده و سرور نیز فعال است و در چندین کشور سراسر دنیا مراکزدادهای نصب و راهاندازی کرده است. این کابلها و لینکهای زیردریایی ارتباط میان این مراکزداده را نیز برقرار خواهند کرد.
انتظار میرود پروژه Malbec تا سال ۲۰۲۲ به طور کامل پیادهسازی و قابل استفاده باشد. البته، برخی لینکها و انشعابهای میانی زودتر به بهرهبرداری میرسند.
کشور آرژانتین در سالهای اخیر، سرمایهگذاری زیادی روی توسعه ظرفیتها و پهنایباند خود انجام داده و در میان کشورهای امریکای جنوبی بهترین و آمادهترین کشور برای دریافت این پهنایباند بینالمللی است.