نگاهی به عکسهای سورئال و داستانگونه اریک جانسون که پس از ماهها تلاش و با تکنیکهای فوق تصور ساخته میشوند
برخی از عکاسان دنبال سوژه و ثبت لحظهها میروند؛ برخی از عکاسان از چیزهایی معمولی و روزمره سوژه میسازند اما برخی از عکاسان ایدهها و رویاهای خود را در دنیای واقعی میسازند و عکاسی میکنند. عکاسان نمونه آخر به دنبال سوژهها نمیروند چون سوژهها در ذهنشان هستند؛ پس باید هر طوری شده به واقعیت تبدیل شوند.
اریک جانسون؛ عکاس معروف سورئال سوئدی از آن دسته از عکاسان است که ایدههای خودش را عکاسی میکند و به دنبال خلق تصویر است تا عکاسی از تصویر!
این عکاس متولد ۱۹۸۵ در کشور سوئد است اما اکنون در شهر پراگ جمهوری چک زندگی میکند و به ساخت تصاویر با عکاسی و فتوشاپ مشهور است. اریک آنقدر روی یک عکس وقت میگذارد؛ عکاسی میکند، تدوین میکند و با فتوشاپ ور میرود تا عکس از هر نظر طبیعی و واقعی جلوه کند و هر بینندهای با دیدناش انگار میخواهد پا به درون دنیای عکس بگذارد. عکسهای اریک مرز خیال و واقعیت را گم کردهاند و جز خودش فرد دیگری نمیداند کجای عکس واقعی و کجای عکس خیال و ساختگی است.
اریک جانسون عکسهای سورئال خود را از طریق وبسایت و شبکههای اجتماعی و دیگر سایتهای اشتراک عکس به معرض نمایش میگذارد و نظر مخاطبیناش را میگیرد و درباره عکسها باشون تبادلنظر میکند. در ادامه با هم چندین عکس آخر این عکاس هنرمند و خوش ذوق را مرور میکنیم:
Under the Corner: یک فکر متوهم در دنیای شهری
در شهر پراگ جمهوری چک و بهار ۲۰۱۷ ساخته شده است:
Loyal Mail: دفتر پست بر فراز کوهها
چندین ماه برای ساخت این تصویر زمان صرف شده است. پسزمینه اصلی در یک نیمه شب و پیش از طلوع خورشید از بالای کوه گرفته شده است. اریک میگوید همیشه در ذهناش دوست داشته یک دفتر پست و نامهنگاری در ابرها و روی قله کوهها داشته باشد تا بالونها نامهها را جابهجا کنند. ساختمان این عکس در شهر پراگ است اما کوهها و ابرها در شهر سنایای نرژو شکار شدند:
Full Moon Service: ماهها و شبها
اواخر تابستان ۲۰۱۶ و در یک شب آرام در وسط سوئد از آسمان عکاسی شد و پس از ۸ ماه به نتیجه رسید. برای این عکس از ۷ لامپ برنجی و ۷ لامپ حبابی در کنار ژنراتور برق استفاده شده است:
Demand & Supply: عرضه و تقاضا
باز هم ماهها صرف ساختن این عکس شده است. عکاسی اصلی در جزایر فارو بوده و البته خانههایی از استکهلم و پراگ بدان افزوده شدهاند و ویرایش پشت ویرایش. بیلهای مکانیکی و کامیونها همگی در یک استودیو و در مقیاس ۱:۵۰ عکاسی شدند. مجموعا این عکس ۳۴۰ لایه فتوشاپ دارد و وزن فایل PSD حدود ۷.۷۷ گیگابایت است. دقت تصویر این عکس ۸۲۷۲ در ۶۲۰۰ پیکسل یعنی 8K است:
Deviation: انحراف
ماندن بر سر اصول یا رفتن و خروج. باز هم یک عکس شهری تودرتو از اریک جانسون که نشاندهنده ذهنیتهای درونی عکاس است:
Cumulus & Thunder: ابرها و گوسفندان
یکی از عکسهای سورئال پرطرفدار اریک است که در عین سادگی زحمت زیادی برای خلقاش کشیده شده است:
Wake Up: خواب و بیداری
اریک پشت میزش در خانه مینشیند؛ چیزهایی که در ذهناش مرتبا چرخ میخوردند را روی کاغذ میآورد و بعد فورا از خانه برای یافتن متریالهایی که نیاز دارد به بیرون میرود. برای این عکس چندین جنگل را دیده و درختانی بریده و به کنار رودخانه در شهر دیگری حمل کرده است:
Imminent: پایانی حتمی
نام این عکس بسیار پرمعنی است و از دغدغههای ذهنی عکاس درباره آینده زندگی انسان روی کره زمین؛ بشریت و نابودی محیط زیست حکایت دارد:
Lost in the Rain: گم شده در باران
در عکسهای اریک عناصری مانند ابر و باران؛ دریا، سرسبزی و کودک زیاد دیده میشود:
Impact: ضربه
یکی دیگر از عکسهای معروف اریک در شبکههای اجتماعی و وب است. طرفداران محیط زیست و آب این عکس را زیاد لایک کردند و دربارهاش حرف میزنند. باز هم آب و دریا، خشکی، ماهیهای مرده و عناصری که آشنا هستند:
Endless Reflections: انعکاس بیپایان
هر پدیدهای در این دنیا انعکاسی دارد و هر پدیده انعکاس دیگری است. پس انگار در دنیایی بیپایان از تاثیرپذیری و تاثیرگذاری به سر میبریم:
این نوشتهها را هم بخوانید
خیلی از عکساش بیشتر به نقاشی میخوره!!
فوتوشاپش زیاد بوده ;)
واقعا عالی بودن
یکی از یکی بهتر
ممنون از شما بابت زحماتتون
حیرت انگیزه
ممنون بابت معرفی ایشان
والا دیگه نمیشه به اینها گفت عکس …
اما گذشته از اینکه عکس هستند یا نه … فوق العاده بودند … فوق العاده ..
لطفا بیشتر راجع به سبک ها و ژانرهای عکاسی مطلب بذارید