بزرگترین غار زیردریایی جهان در مکزیک به همراه آثاری از تمدن مایا کشف شد

غواصان دو غار زیر آبهای کشور مکزیک کشف کردهاند و مدعی هستند بزرگترین غارهای جهان محسوب میشوند. در این غارها علایمی از تمدن مایا نیز دیده میشود.
این غارها زیر آبهای شبهجزیره یوکاتان مکزیک کشف شده و به یکدیگر متصل هستند که در مجموع غار دریایی به طول ۳۴۷ کیلومتر (۲۱۶ مایل) میسازند و تبدیل به بزرگترین غار هم در خشکی و هم در دریا میشوند.
در حقیقت، کاوشگران غار جدیدی کشف نکردهاند. دو غار به نامهای Sac Actun با طول ۲۶۳ کیلومتر و Dos Ojos با طول ۸۳ کیلومتر قبلا شناخته شدهاند ولی اکنون اتصال این دو غار به یکدیگر کشف شده است.
این غارها بیشتر به حفرههای طبیعی Cenote شبیه هستند و آثار از زندگی مردم مایا و تمدن بزرگ سرخپوستان در قرنها پیش دیده میشود. این غارهای جدید جزو آثار باستانی زیردریایی ارزشمند جهان محسوب میشوند
غارهای مرموز
رابرت شیمیتنر، کاوشگر آلماتی به همراه تیماش نزدیک به ۱۰ ماه به طور مدام و مستمر روی این دو غار کار کرد تا بتواند ثابت کند به یکدیگر متصل هستند.
شیمیتنر، رهبر تیم کاشف این غارها میگوید: « نزدیک به ۲۰ سال در غارهای منطقه Quintana Roo غواصی کردیم و تنها ۱۴ سال طول کشید تا کل سیستم غار Sac Actun را شناسایی و ثبت کردیم. اکنون وظیفه همگان است که این غارها را حغظ کنند.»
شبه جزیره یوکاتان در مکزیک به ویرانهها و آثار باقیمانده از تمدن مایا و Cenote (حفرههای طبیعی درون زمین برای نگهداری آب یا زندانیان و قربانیان در تمدنهای باستانی) شناخته میشود.
مایا نام گروهی از اقوام سرخپوست در جنوب مکزیک و شمال امریکای مرکزی است. این قوم در فاصله سالهای ۲۵۰ تا ۹۰۰ پس از میلاد، یکی از بزرگترین تمدنهای دنیا را در امریکای مرکزی بنا کردند. در ایالت کینتانا رو مکزیک هنوز آثار بیش از ۳۰۰ حفره طبیعی یا Cenote مورد استفاده مردم مایا وجود دارد.
بسیاری از این حفرههای Cenote به یکدیگر متصل شده و در نهایت از یک منبع آب شیرین سرچشمه میگرفتند. باستانشناسان احتمال میدهند این حفرههای طبیعی آب در یک جا به دریا متصل شده بودند.
اکنون محققان میخواهند بدانند که غار بزرگ Sac Actun که به غار کوچک Dos Ojos متصل شده است؛ با سه غار دیگر نزدیک خود نیز راه و اتصالی دارد یا خیر!
اکتشاف سیستمهای اتصال آبی زیردریایی و حفرههای Cenote به جمعآوری اطلاعات بیشتری درباره تمدن مایا و همینطور نوع زندگی و جانوران آن دوران بیشتر کمک میکند. غار بزرگ کشف شده بیشتر از اینکه به عنوان یک مکان طبیعی اهمیت داشته باشد؛ برای باستانشناسان اولویت دارد و جزو بزرگترین آثار باستانی زیردریایی محسوب میشود.
تشکر بابت انتشار مطالب مفید