هواوی میخواهد دستیار صوتی عاطفی برای تنهاییهای کاربران عرضه کند

گزارش شده است شرکت هواوی در حال توسعه یک دستیار هوش مصنوعی جدیدی است که از هوش هیجانی برخوردار است و میتواند احساسات کاربران را درک کند.
سال ۲۰۱۷ شاهد انفجار و شکوفایی دستیارهای صوتی دیجیتالی در کنار بلندگوهای هوشمند بودیم. هر شرکتی سعی کرد قرائتی از یک دستیار صوتی داشته و مطابق با آن یک محصول وارد بازار کند.
در حالی که الکسای آمازون، گوگل اسیستنت و سیری اپل بازیگران غالب این حوزه هستند ولی سامسونگ بیکسی را معرفی کرد، الجی از ThinQ رونمایی کرد و مایکروسافت هنوز در تلاش است کورتانا را بهتر کند. حتا شاهد افزوده شدن الکسا به چندین گوشی اندرویدی در این سال بودیم.
هواوی هم از این قاعده مستثنا نیست و نمیخواهد این بازار را از دست بدهد. پس، به دنبال توسعه و ارایه دستیار صوتی هوش مصنوعی خودش است.
گزارشهای منتشر شده نشان میدهد هواوی دارد به سختی روی دستیار صوتی خود کار میکند و میخواهد محصولی متفاوت به بازار بدهد. تمام دستیارهای صوتی تا حدودی از هوش مصنوعی سود میبرند ولی هواوی به دنبال هوش هیجانی است.
در حال حاضر، هواوی یک دستیار صوتی برای بازار چین آماده کرده است ولی فلیکس ژانگ، سخنگوی بخش مهندسی نرمافزار هواوی از طرحهای بلندپروازانهای سخن میگوید. وی در یک گفتوگو با رسانهها به دستیاری اشاره میکند که بتواند با کاربرش ارتباط عاطفی برقرار و احساسات او را درک کند.
هواوی تصور میکند در آینده، هر کاربری نیاز به یک دستیار صوتی برای ارتباطات و تعاملات عاطفی خواهد داشت. مسیر توسعه دستیارها در نهایت بدان جا میرسد و هواوی از هماکنون به دنبالاش است.
دستیاری برای تنهایی انسانها
ژانگ به صراحت اعلام میکند فیلمهای علمی تخیلی الهامبخش او و همکارانش بودند و از فیلم Samantha و دستیار صوتی هوش مصنوعی آن به عنوان نمونه و یک رویای دستیافتنی یاد میکند.
این مدیر ارشد هواوی میگوید دستیاری خواهند ساخت که انسانهای را از ارتباطهای عاطفی با دیگران بینیاز میکند و با شوخی میگوید: «دیگر به دوست دختر نیازی ندارید. چون میتواند به احساسات عاطفی شما پاسخ دهد.»
ژانگ اشاره میکند چنین دستیاری نیاز به لمس برای برقراری ارتباط ندارد و بسیاری از فعالیتها تنها با فرامین صوتی ساده انجام میشوند.
کارشناسان بعید میدانند هواوی در کوتاهمدت و بهزودی بتواند دستیار صوتی عرضه کند که تعاملات و احساسات عاطفی بسیار بالایی داشته باشد. چون برای دستیابی به تعاملات عاطفی در کامپیوترها نیاز به هوش هیجانی و ضریب هوشی بالا داریم.
بهعلاوه، هوش هیجانی و تعاملات عاطفی برای کامپیوترها و روباتها یکی از بزرگترین چالشهای کنونی شرکتها است که هنوز نتوانستهاند بر آن غلبه کنند.
هواوی در سال گذشته از یک پردازنده موبایل به نام کرین ۹۷۰ رونمایی کرد که مجهز به یک واحد شبکه عصبی اختصاصی بود. این واحد به هواوی اجازه میدهد برخی کارهای مبتنی بر هوش مصنوعی را به اسمارتفونهایش اضافه کند ولی هنوز برای عرضه یک دستیار صوتی عاطفی بسیار زود است.