اعتیاد به فناوری مشکلی بزرگ‌تر از آن چیزی است که مردم تصور می‌کنند

1

ما در مقابل فناوری منعطف هستیم. فناوری به ما اجازه داده است کارهای شگفت‌انگیزی انجام دهیم که باعث بهبود زندگی‌‌مان شده‌اند.

اما به همان اندازه، فناوری باعث افزایش سرعت زندگی ما شده است به طوری‌که گاهی اوقات فراتر از کنترل و توانایی ما است. این بد است که زندگی ما تحت کنترل چیزی باشد که ما بایستی کنترل‌اش کنیم.

فناوری تمام تمرکز و توانایی ما را به سوی خودش جلب می‌کند و مانع فکر کردن، حضور در میان دیگران و ارتباط با خودمان و جهان اطراف‌مان می‌شود.

آمار و ارقام تنها حقیقتی که خودمان خوب درک‌اش می‌کنیم را نشان می‌دهند. بله؛ ما معتاد هستیم، معتاد فناوری!

گزارش بانک امریکا در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد شهروندان امریکایی در کنار یا با تلفن همراه خود می‌خوابند. این اعتیاد بی‌هزینه نیست و عوارضی دارد.

گزارش دیگری در همان سال نشان می‌دهد نزدیک به ۸۹ درصد مردم در نشست‌های جمعی خود از تلفن همراه استفاده کردند و ۸۲ درصد آن‌ها اعتقاد دارند این کار باعث صدمه رساندن به ارتباطات و تعاملات اجتماعی‌شان می‌شود.

یک تحقیق دیگر نشان می‌دهد حتا یک گوشی تلفن همراه خاموش هم می‌تواند روی افراد تاثیر بگذارد. تحقیقات زیادی هم در رابطه با افسردگی جوانان و ارتباط‌اش با شبکه‌های اجتماعی یا دستگاه‌های دیجیتالی صورت گرفته که تقریبا همگی‌شان این موضوع را تایید می‌کنند.

مشکل در تمایل به اتصال نیست؛ بلکه مشکل نوع اتصال است

برخی اوقات تصور می‌کنیم مشکل در تمایل به آنلاین شدن یا اتصال با جهان است. این تفکر اشتباه است و مشکل در نوع اتصال و ارتباط ما است.

فناوری باعث ارتباط ما با کل دنیا می‌شود ولی در عین حال می‌تواند عمق ارتباط ما با جهان اطراف، نزدیک‌ترین کسانی که داریم و می‌شناسیم و حتا خودمان را محدود کند. فناوری در ارایه آن چیزی که ما دوست داریم بسیار خوب عمل می‌کند ولی در ارایه آن چیزی که بدان نیاز داریم بسیار ضعیف است.

چیزی که ما نیاز داریم کالیبره کردن مجدد ارتباط ما با فناوری است. ما نیاز به گفت‌وگو داریم و در زمان ما شاید مهم‌ترین چیزی است که احتیاج داریم ولی صفحه‌نمایش مانع گفت‌وگو می‌شود.

ما زندگی‌مان را بسیار بد و شلوغ برنامه‌ریزی کردیم. زندگی را مستندسازی کردیم، لاگین می‌کنیم، ردگیری می‌کنیم، خاطره‌سازی و یادآوری می‌کنیم و این خاطرات را با دیگران به اشتراک می‌گذاریم. پس، ما در حقیقت زندگی نمی‌کنیم!

احتیاج به گفت‌وگو داریم و این توانایی تا ابد همراه ما نیست. هرچه بیشتر به هوش مصنوعی وابسته می‌شویم، هرچه بیشتر زندگی ما به روبات‌ها، دستیارهای دیجیتالی و اسمارت‌فون‌ها بیشتر وابسته می‌شود؛ توانایی گفت‌وگو را از دست می‌دهیم و شاید در نهایت به انهدام بشریت بینجامد.

در حال حاضر، در داده‌های غرق شدیم بدون اینکه بتوانیم فکر کنیم و گرسنه اندکی خرد و خردگرایی هستیم.

بشر امروز نیاز به تفکر و خرد دارد. باید درباره مسایل اساسی زندگی‌مان فکر کنیم و بفهیم چگونه می‌توانیم از مرزهای انسانیت و بشریت محافظت کنیم. روابط اجتماعی و تعاملات جمعی را چگونه باید دوباره‌نویسی کنیم که انسان از بین نرود.

پاسخ صحیح

هرگز پاسخ صحیح این نیست که فناوری متوقف شود یا به عقب برگردد. فناوری همانند یک کشتی در حال حرکت رو به جلو است و افق روشن و بهتری پیش‌رو دارد. پاسخ این است که ما نیاز به فناوری «بهتر» و «هوشمندتر» داریم.

باید به دنبال اپلیکیشن‌ها، ابزارها، هوش مصنوعی و فناوری‌هایی باشیم که بتوانند حصارهای محافظت از بشریت را بازسازی و زمان و مکان تفکر، خردگرایی و گفت‌وگو میان انسان‌ها را فراهم کنند. در واقع، ما باید به دنبال پلتفرم‌ها و فناوری‌هایی باشیم که به بشریت و انسانیت بیشتر بها بدهند.

خودکارسازی و هوش مصنوعی در انقلاب صنعتی چهارم تاثیرات عمیقی روی جوامع برجای خواهد گذاشت. قرار بود این فناوری‌های باعث بروز بهتر برخی ویژگی‌های ممتاز و ضروری انسان‌ها مانند خلاقیت، شهود، تصمیم‌گیری، سازندگی و خرد شوند ولی اتفاقی که افتاده؛ برعکس این قضیه است.

فناوری این ویژگی‌های انسانی ما را تحت تاثیر خود قرار داده و روز به روز دارد کم‌رنگ‌تر می‌کند. به جای اینکه ما فناوری را کنترل و به خدمت بگیریم؛ ما داریم به خدمت و کنترل فناوری درمی‌آییم.

باید کنترل فناوری و زندگی را به دست بگیریم!

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده: یک عکس ارزش هزار کلمه را دارد!

شاید این گفتار مشهور فرنگی‌ها که می‌گویند که یک عکس به اندازه هزار کلمه سخن می‌گوید، غلو باشد. گاهی در یک عکس فقط زیبایی می‌بینیم. گاهی هم داخل آن چیزی نیست. بدتر از همه، گاهی چون یک عکس برش محدودی از زمان و مکان است، به نوعی حاوی دروغ است…

تصاویر تخیلی از سلبریتی‌ها در حال خواب – اما چرا اصلا می‌خوابیم؟!

خواب یک فرآیند فیزیولوژیک اساسی است که برای عملکرد صحیح بدن و ذهن ما ضروری است. اگرچه هدف دقیق خواب به طور کامل شناخته نشده است، دانشمندان چندین نظریه برای توضیح اینکه چرا ما می‌خوابیم ارائه کرده‌اند.  برخی از دلایل اصلی مهم بودن خواب:…

نمونه‌هایی از وندالیسم – البته در شکل نسبتا خفیف آن

وندالیسم به عمل عمدی ایجاد خسارت، تخریب یا اسیب زدن به اموال، اغلب بدون هیچ دلیل یا توجیه قانونی اشاره دارد. این کار شامل اعمالی مانند رسم گرافیتی، برچسب زدن، خراشیدن، شکستن یا نقاشی روی سطوح، از جمله ساختمان‌ها، وسایل نقلیه، فضا‌های عمومی…

شوخی با مجسمه‌ها – وقتی حال مردم خوش است!

شوخی و طنز هم حال و هوای خاص خودش را می‌طلبد. مردم اگر از نظر پیشبینی شرایط اقتصادی آینده و وضعیت رفاه اکنون، آرامش و اطمینان خاطر لازم را داشته باشند و اگر بتوانند خود مقوله فرهنگ و اخلاق و دانش خود را ارتقا بدهند، شرایظ ظاهری و باطنی دیگر…

منتخبی از تصاویر تاریخی کمتر دیده شده

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

درخت‌هایی که با شیواترین زبان می‌گویند: می‌خواهم زنده بمانم!

درخت‌ها از 370 میلیون سال پیش بر روی کره زمین بوده‌اند و گرچه ما انسان‌ها با همه امکانات خود سعی در از بین بردن آنها داریم، آنها تا جایی که می‌توانند مقاومت می‌کنند.برآورد می‌شود که روی زمین علیرغم همه جفاهایی که ما به طبیعت وارد…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. علی می گوید

    این مستند تازه رو ببینید
    http://doyoutrustthiscomputer.org/watch

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.