هواوی، چراغ خاموش در حال توسعه سیستمعامل موبایل جایگزین اندروید است

در ماههای اخیر تحریمهای امریکا بر علیه شرکتهای چینی ZTE و هواوی شدت گرفته است.
ایالات متحده شرکت ZTE را به مدت ۷ سال از محصولات و خدمات امریکایی محروم کرده است. به علاوه، مقامات امریکایی در حال بررسی نقض تحریمهای ایران توسط شرکت هواوی هستند. پیشتر هم دولت امریکا طبق دستورالعملی، خرید و استفاده از هر گونه گوشی هواوی را ممنوع اعلام کرده بود.
این تنشها میان کشورهای چینی و ایالات متحده باعث شده؛ نگرانیهایی درباره ادامه همکاری با شرکتهایی مانند گوگل و استفاده از اندروید یا خدمات این شرکت روی اسمارتفونها به وجود بیاید.
شرکتهای چینی مانند هواوی نمیخواهند از این رهگذر، زیانهای بزرگی متوجهشان شود و در تلاش هستند هم در بخش نرمافزار و هم سختافزار از شرکتهای امریکایی جدا شوند و کمترین وابستگی را داشته باشند.
هواوی در بخش سختافزار به موفقیتهایی رسیده است و پردازنده کرین ۹۷۰ را در آزمایشگاههای هایسیلیکون خود واقع در شنژن چین توسعه داده و در بخش فناوریهایی موبایل مانند دوربینها یا توسعه هوش مصنوعی نیز بسیار موفق ظاهر شده است.
حالا برخی منابع ناشناس میگویند هواوی بیش از ۶ سال است که به طور مخفیانه در حال توسعه یک سیستمعامل موبایل است. اولین تحقیقات و فعالیتهای این شرکت از سال ۲۰۱۲ آغاز شده و هنوز ادامه دارد.
هواوی میخواهد به تدریج یک سیستمعامل موبایل جایگزین اندروید بسازد تا در صورتی که روزی نتوانست از خدمات گوگل استفاده کند، سیستمعامل اختصاصی خودش را استفاده کند.
گفته میشود این سیستمعامل موبایل هنوز در دست توسعه است و به کیفیت و امکانات اندروید نرسیده است. بهعلاوه، نرمافزارهای شخص ثالث کمی برای این سیستمعامل توسعه داده شده است.
سیستمعامل در سایه
این منابع ناشناس اذعان کردند در این مدت هواوی ابدا از هدف خود دست نکشیده و به طور مستمر در حال پیشبرد سیستمعامل اختصاصی خودش است. هواوی خودش را برای بدترین سناریوهای ممکن که همانا عدم استفاده از اندروید است؛ آماده میکند.
گفته میشود این سیستمعامل هم برای دستگاههای موبایل و هم برای رایانههای شخصی است.
البته مدیران هواوی و همینطور برند آنر که زیرمجموعه هواوی است؛ چنین خبرهایی را تایید نکرده و اصرار دارند که انتخاب اول و آخرشان، سیستمعامل اندروید است. مدیران هواوی میگویند همکاری و تعامل خوب و سطح بالایی با شرکت گوگل دارند و تقریبا غیرممکن است روزی فرا برسد که نتوانند از اندروید و خدمات گوگل روی گوشیهای موبایل سود ببرند.
تا کنون، ۹۹ درصد بازار سیستمعاملهای موبایل در دستان اندروید و آیاواس بوده و سیستمعاملهای دیگری مانند ویندوزفون به خاطر نداشتن اکوسیستم مناسب؛ موفقیتی حاصل نکرده و از بازار رانده شدند.
حالا اگر هواوی میخواهد یک سیستمعامل اختصاصی برای خودش داشته باشد؛ باید ابتدا اکوسیستم قوی بنا کرده تا به سرنوشت دیگران گرفتار نشود.
هواوی برای کارهای تحقیقاتی بیشترین بودجه، امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی را دارد و در سالهای اخیر با معرفی گوشیهای رده بالایی مانند میت ۱۰ یا سری پی ۲۰ نشان داده از پس هر کاری برمیآید.