فناوری هوش مصنوعی و دیپفیک این بار میتواند هرکسی را خرامان و رقصان کند!

در پستهای پیشین «یک پزشک» نوشته بودیم که به شرایطی نزدیک میشویم که در آن دیگر به چشمان خودمان هم نمیتوانیم اعتماد کنیم. چرا که دستکاری ویدئوها و جایگزینی چهرهها در حال تبدیل شدن به کاری آسان است.
این کار دیگر به سبک قدیمی و استفاده از نرمافزارهای ویرایش ویدئو صورت نمیگیرد. الان دیگر فناوری هوش مصنوعی میتواند با درک ابعاد و حالات صورت و جنبشهای ویدئوی پایه و چهره هدف به صورت هوشمند این کار را انجام بدهد.
مثل همه فناوریهایی که انسان تولید میکند، از این فناوری که عمدتا با اصطلاح دیپفیک از آن یاد میشود، استفادههای متفاوتی میشود.
یک کاربرد محتمل و خطرناک آن، تولید اخبار کاذب یا فیک است. برای مثال میشود با این فناوری، یک چهره سیاسی را در حال به زبان آوردن کلماتی به تصویر کشید که در عالم واقع اصلا اتفاق نیفتاده است.
کاربرد دیگر آن تولید ویدئوهای دلخواه پ..ورن است که برای خودش مخالفان جدی دارد…
کاربرد محتمل دیگر استفاده از آن در صنعت فیلمسازی است. تصور کنید که بتوانید با این فناوری چهرههای درگذشته مشهور دنیای سینما را بار دیگر زنده کنید.
اما یک کاربرد تفریحی این فناوری به رقص درآوردن مجازی آدمهاست.
به تازگی پژوهشگران دانشگاه برکلی مقالهای منتشر کردهاند که بر اساس آن آنها توانستهاند نوعی از فناوری دیپفیک را توسعه بدهند که میتواند چهره و بدن یک سوژه را بر رقص و حرکات موزون دلخواه انتخابی منطبق کند!
برای این کار نخست باید یک فیلم باکیفیت 20 دقیقهای از آدمی که میخواهد بجنبانیم، بگیریم. در این ویدئوی 20 دقیقهای لازم نیست او موزون حرکتی انجام بدهد.
همین که فیزیک و صورت او از زوایای مختلف مورد تحلیل سیستم قرار بگیرد، کافی است. در ضمن در این ویدئو سوژه نباید لباس زیاد گل و گشاد به تن داشته باشد، چون سیستم فعلا نمیتواند اشخاصی با این البسه را تحلیل کند.
در مرحله بعد هوش مصنوعی حرکات موزون مورد نظر را بر چهره و بدن سوژه منطبق میکند.
تصور کنید که همین ماههای آینده شخصیتهای مختلف مشهور را در حال انجام سبکبالانهترین و پیچیدهترین حرکات موزون ببینید!
فناوری دیپ فیک تا به کجا پیش خواهد رفت؟ شاید روزی برسد که تعداد ویدئوهای غیرواقعی از هر کس، بیشتر از ویدئوهای واقعی شود.