بنیانگذاران اینستاگرام به خاطر دخالتهای بیش از حد فیسبوک و زاکربرگ استعفا دادند
دو موسس و خالق اینستاگرام روز دوشنبه از سمتهای خود استعفا دادند و بعد با یک بیانیه این اتفاق را رسانهای کردند.
کوین سیستروم و مایک کریگر هشت سال پیش شبکه اجتماعی اشتراک عکس اینستاگرام را خلق کردند و در سال ۲۰۱۲ به عنوان یک استارتاپ موفق و پولساز به مالکیت فیسبوک درآمدند اما هنوز سمتهای خود را حفظ کرده و تا چند روز پیش، کریگر مدیرعامل اینستاگرام بود.
کریگر در بیانیه خود به دلایل جدایی از اینستاگرام اشارهای نکرده است و فقط میگوید نیاز به استراحت دارد تا دوباره بتواند خلاقیت و کنجکاوی خود را به دست بیاورد.
کوین سیستروم و مایک کریگر در بیانیهشان گفتند که از ۸ سال کار در اینستاگرام و ۶ سال کار در فیسبوک خوشحال و راضی هستند و حتی از فیسبوک و کاربران تشکر و قدردانی کردند.
مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک در واکنش به جدایی دو موسس اینستاگرام از این شرکت طی یک بیانیه عمومی میگوید «اینستاگرام انعکاس استعدادهای خلاقانه این دو نفر بوده است.»
زاکربرگ هم از همکاری با این دو نفر ابزار خوشحالی و و لذت بردن میکند و ضمن آرزوی موفقیت برایشان، میگوید مشتاق دیدن محصول بعدی این دو نفر است.
بیانیه مارک زاکربرگ به خوبی بر شایعات منتشر شده در رسانهها درباره علت استعفای کوین سیستروم و مایک کریگر صحه میگذارد.
مارک بر ضد همنوعان
رسانهها گفته بودند اختلافهای شدید و دامنهداری میان موسسان اینستاگرام با مارک زاکربرگ و دیگر مدیران فیسبوک به وجود آمده که دیگر ادامه همکاریشان میسر نیست.
بلومبرگ طی گزارشی نوشته جهتگیریهای تجاری و دخالتهای بیش از حد مدیران فیسبوک در اینستاگرام که تقریبا استقلال این شبکه اجتماعی را مخدوش کردند؛ عامل اصلی کنارهگیری دو بنیانگذار اینستاگرام است.
فیسبوک در هنگام خرید اینستاگرام، در قرارداد تعهد کرده بود که استقلال این شبکه اجتماعی را تا حدود زیادی نگه دارد ولی تغییر سخنگوی اینستاگرام در ماه می و آمدن فردی که به مارک زاکربرگ بسیار نزدیک است؛ شروعی بر تنشهای میان کوین سیستروم و مایک کریگر با مدیرعامل فیسبوک بود.
البته، مدیران اینستاگرام در موارد متعددی مانند اشتراکگذاری پستهای اینستاگرام در فیسبوک یا برخی تصمیمهای کاملا تجاری و منفعتطلبانه با زاکربرگ مشکل داشتند.
فیسبوک در سال ۲۰۱۲ استارتاپ اینستاگرام را به قیمت ۷۵۰ میلیون دلار خریداری کرد. در آن زمان، اینستاگرام تنها ۳۵۰ میلیون کاربر داشته ولی اکنون به بالای یک میلیارد کاربر فعال رسیده است.
اینستاگرام برای فیسبوک مزایا و درآمدهای بسیار بالایی دارد و کنارهگیری مدیران و موسسات آن میتواند چالش بزرگ دیگری را بر مشکلات زاکربرگ و همکاراناش اضافه کند.
اینستاگرام در سالهای اخیر بسیار موفق ظاهر شده و هر ماه چند ویژگی جذاب و جدید رونمایی کرد. افزوده شدن استوری، پلتفرم ویدیویی IGTP و ده ویژگی جدید و جوانپسند دیگر طی سالهای اخیر، اینستاگرام را بیرقیب کرده بود.
مارک زاکربرگ تنها با مدیران اینستاگرام مشکل نداشته و چند ماه پیش، جان کوم، یکی از بنیانگذاران واتساپ هم از فیسبوک کنارهگیری کرد.