گوگل از یک اپلیکیشن تحت وب برای فشرده‌سازی و بهینه‌سازی سریع تصاویر رونمایی کرد

بخش Chrome Labs گوگل یک ابزار تحت وب و مبتنی بر مرورگر وب منبع بازی به نام «Squoosh» منتشر کرد که اجازه می‌دهد کاربران خیلی ساده و سریع و فقط در چند ثانیه تصاویر پرحجم خود را تغییر اندازه، حجم و فرمت دهند.

این ابزار آنلاین اولین بار در کنفرانس  Chrome Dev Summit معرفی شد تا نمونه‌ای از بهبودها و توانایی‌های اخیر مرورگر کروم باشد.

مرورگر کروم با استفاده از WebAssembly می‌تواند از کدک‌های تصاویر با سرعت بالایی استفاده کند. قابلیتی که به طور معمول در مرورگرهای وب یافت نمی‌شود.

تجربه کار چند دقیقه‌ای ما با اپلیکیشن Squoosh بسیار جذاب، جالب و کاربردی بود. به راحتی می‌توانید تصاویر بزرگ و پر حجم خود را روی این سایت آپلود کرده و بعد سریعا تغییر اندازه دهید یا به فرمت‌های فشرده‌تری مانند MozJPEG و WebP درآورده و دوباره روی سیستم ذخیره کنید.

البته، این ابزار به شما اجازه می‌دهد تصاویر را به فرمت‌های استانداردی مانند PNG نیز ذخیره کنید.

رقیب فتوشاپ و ده‌ها نرم‌افزار سنگین دسکتاپ ویرایشگر عکس

رابط کاربری Squoosh برای صفحه‌نمایش‌ها و دستگاه‌های مختلف بهینه‌سازی شده است؛ به‌طوری‌که می‌توانید با یک مانیتور بزرگ، لپ‌تاپ و اسمارت‌فون این اپ را باز کرده و مشغول کار شوید.

در صورت نیاز، تنظیمات زیادی مانند کاهش کیفیت عکس و رنگ‌بندی عکس در اختیار دارید تا دقیقا عکسی بهینه شده برای استفاده روی وب یا نرم‌افزارهای خاص بسازید و بعد دانلود کنید.

این امکان هم وجود دارد که عکس اصلی را بدون تغییرات و فقط با فرمت‌های دیگری دانلود کرد. وقتی یک عکس حدود ۳ مگابایتی را روی این سایت آپلود کنید؛ می‌توانید عکس‌هایی در اندازه ۳۰۰ کیلوبایت با کیفیت مناسب ولی فشرده‌سازی شده دانلود و استفاده کرد.

یکی از ابزارهای جالب Squoosh، مقایسه تصویر اصلی و فشرده‌سازی شده به صورت ۱:۱ است تا درک و مقایسه کاملی از تصویر دست‌کاری شده مشاهده کنید.

امکان کوچک‌سازی و بزرگ‌سازی تصویر را تا چند هزار برابر دارید و رابط کاربری Squoosh این‌قدر پایداری دارد تا این عملیات‌ها با سرعت و بدون خرابی عکس انجام شوند.

وقتی با این اپ کار می‌کنید؛ از سرعت بالای آن تعجب خواهید کرد. دلیل آن، پیاده‌سازی محلی و آفلاین این ابزار روی کروم دستگاه کاربر پس از آپلود شده عکس است. یعنی تمام این کارهایی که روی عکس انجام می‌شود؛ روی وب اتفاق نیفتاده و روی دستگاه خود شما اعمال می‌شود.

برای افرادی که علاقه‌مند هستند از چگونگی ساخت اپلیکیشن Squoosh نیز سر در بیاورند؛ سورس کدهای این پروژه روی سایت گیت‌هاب هم عرضه شده است.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

2 دیدگاه

  1. اونقدر هم چیز تاپی نیست! ده ها ابزاری اینجوری و حتی کاملتر از این روی وب وجود داره. بعضی هاش هم الگوریتم فشرده سازیشون اختصاصیه و فشرده سازی بیشتری انجام میدن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]