این شرکت نوگام میخواهد آلودگی هوای شهر دهلی را با برجهای دودخور تمیز کند
در ماه اکتبر هر سال، کیفیت هوای شهر دهلی نو هند بسیار بحرانی میشود. یکی از دلایل آن برگزاری فستیوال سالیانه Diwali در این شهر است.
براساس گزارشهای منتشر شده، سطح شاخص کیفیت هوای PM10 در چندین نقطه این شهر به مرز خطرناک ۷۰۰ رسیده است و نشان میدهد آلودگی هوا در وضعیت هشدار است.
برای حل این معضل، یک استارتاپ مستقر در نزدیکی شهر دهلی نو میخواهد برجهایی بسازد که دودخور هستند.
استارتاپ Kurin Systems در صدد ساختن تصفیهکنندههای هوا است. این برج ارتفاعی بیش از ۱۲ متر (۴۰ فوت) خواهد داشت که میتواند هوا را در یک شعاع ۳ کیلومتری برای نزدیک به ۷۵۰۰۰ نفر پاکیزه و تصفیه کند.
این استارتاپ ادعا کرده با این برجهای دودخور میتواند ۳۲ میلیون مترمکعب هوای پاک و تمیز تولید کند. این تصفیه هوا توسط ۴۸ فن و در ۹ مرحله فیلترسازی برای ۱.۳ میلیون متر مکعب هوای تازه در یک ساعت صورت میگیرد.
برجهایی دوستدار و حافظ محیطزیست
اخیرا سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) ثبتاختراعی از استارتاپ Kurin Systems را به ثبت رسانده است که نشان میدهد «بزرگترین تصفیهکننده هوا در جهان» است.
این برج بلند که «City Cleaner» نامیده میشود؛ ۱۲.۹ متر ارتفاع و ۶.۱ متر عرض و طول دارد. برای جلوگیری از برخورد هواپیماها و دیگر ماشینهای پرنده با این برج، باید مساحتی در حدود ۹.۱ متر اطراف این برج هم خالی باشد.
مدیران استارتاپ Kurin Systems میگویند این برج تصفیهکننده هوا میتواند با انرژی خورشیدی هم کار کند ولی به فضای بیشتری برای نصب پنلها نیاز دارند.
آنها میگویند ایدهآل آن است از انرژی برق شهری استفاده نکنند و شرکایی هم دارند که آنها را در راهاندازی پنلهای خورشیدی یاری کنند. آنها میگوید این برجها دوستدار محیطزیست هستند و میخواهند هوای تمیز تولید کنند؛ پس نباید وابسته به برق و انرژیهای فسیلی باشند.
در حال حاضر، یک برج ۱۰۰ متری در چین، رکوردار بزرگترین تصفیهکننده هوا در جهان است. این برج روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب هوای تمیز تولید میکند. استارتاپ Kurin Systems مدعی است برجهای آنها از فناوریها و روشهای متفاوتی برای تصفیه هوا استفاده میکنند.
ظاهرا برجهای «City Cleaner» از روشهای یونیزاسیون برای حذف ذرات معلق و قابل مشاهده در هوا (PM10 و بالاتر) استفاده میکنند و تا ۹۹.۹۹ درصد ذرات کوچکتر مانند PM2.5 نیز فیلتر و از هوای آلوده حذف میشوند. سیستم تصفیه هوای آنها سعی میکند رنگ و بوی هوا را نیز مطلوبتر کند و فیلترهای کربنی تمام مواد زائد را از بین ببرند.
استارتاپ Kurin Systems در حال مذاکره با مقامات شهری دهلی نو است تا اولین برجهای تصفیهکننده خود را شهر نصب کند. نصب هر برج حدود ۴ ماه طول میکشد و هزینهای ۲۷۲ هزار دلاری دارد.
من یه سوال ساده دارم.
ما خیلی عقبیم یا اونا خیلی جلو هستند؟