چگونه در اپلیکیشن‌های مختلف پیام‌های خودتخریب ارسال کنیم

0

این روزها می‌توانید در اپلیکیشن‌های مختلف پیام‌های خودتخریب (self-destructing) ارسال کنید. پیام‌هایی که پس از یک بازه زمانی مشخص یا خوانده شده توسط کاربر مقصد؛ به طور خودکار پاک می‌شوند و از بین می‌روند.

دلایل مختلفی برای ارسال یک پیام خودتخریب وجود دارد. ارسال اسناد و پیام‌های محرمانه، پاک کردن آثار یک ارتباط و ارسال تصاویر و اطلاعاتی که پس از یک زمان خاص ارزش خود را از دست می‌دهند؛ مهم‌ترین دلایل ارسال پیام‌های خودتخریب هستند.

برخی از کاربران هم از روی کنجکاوی اقدام به ارسال پیام‌های خودتخریب می‌کنند و بیشتر طرفدار هیجان این نوع ارتباط اسرارآمیز هستند.

ما حداقل ۵ اپلیکیشن و سرویس محبوب و پرکاربرد، از ایمیل یا پیام‌رسان، سراغ داریم که از پیام‌های self-destructing پشتیبانی می‌کنند. در ادامه، می‌خواهیم نحوه ارسال پیام خودتخریب در این سرویس‌ها را مرور کنیم:

تبلیغ: دوره آموزش الکترونیکی: پداگوژی، ابزارها و تولید محتوای آموزشی

جیمیل

معروف‌ترین سرویس برای ارسال پیام‌های خودتخریب، سرویس ایمیل جیمیل است. اخیرا، این سرویس یک مود Confidential به امکانات خود افزوده است که اجازه می‌دهد ایمیل‌ها و پیام‌های محرمانه با مدت زمان اعتبار محدود ارسال شود.

در مود Confidential، گوگل ایمیل‌های خودتخریب را به جای ارسال از روی سرورهای دیگر شرکت‌ها، سعی می‌کند روی سرورهای خودش میزبانی کند تا بتواند پس از گذشت یک دوره زمانی مشخص، پاک کند.

اگر گیرنده و فرستنده ایمیل هر دو از جیمیل استفاده می‌کنند؛ یک سیستم ساده و یکپارچه به وجود خواهد آمد. فرستنده ایمیل خودتخریب را به صورت یک ایمیل معمولی ارسال می‌کند اما در سمت گیرنده، پس از انقضای زمان مشخص شده، به طور خودکار بدنه ایمیل پاک می‌شود ولی خود ایمیل و عنوان در صندوق اینباکس باقی می‌ماند.

اگر فرستنده و گیرنده از دو سرویس ایمیل متفاوت استفاده کنند؛ نمی‌توان ایمیل‌های خودتخریب را به صورت یک ایمیل عادی ارسال کرد. جیمیل ایمیل را با یک لینک می‌فرستند که در آن متن با یک رمز از بدنه ایمیل جدا می‌شود.

گیرنده ایمیل می‌تواند لینک داخل ایمیل را دنبال کند تا رمزعبور باز کردن پیام را به دست بیاورد. این لینک پس از انقضای تاریخ ایمیل دیگر کار نمی‌کند.

در حال حاضر، شما می‌توانید تنها از طریق برنامه تحت وب جیمیل یک ایمیل خودتخریب ارسال کنید و روی اپلیکیشن‌‌های موبایل امکان‌پذیر نیست.

برای ارسال یک ایمیل خودتخریب، وارد حساب کاربری ایمیل خود شده و روی کلید Compose در بخش بالا سمت چپ کلیک کنید. بعد متن پیام خود را بنویسید.

در مرحله بعدی، روی آیکون Confidential Mode در پایین پنجره Compose، هم‌ردیف با کلید Send کلیک کنید. آیکون Confidential Mode شبیه یک ساعت و قفل است.

حالا در پنجره باز شده، می‌توانید مدت زمان اعتبار ایمیل و نحوه دریافت رمزعبور را تعریف کنید. مدت زمان اعتبار ایمیل می‌تواند یک روز، یک هفته، یک ماه، سه ماه و پنج سال باشد.

اگر ایمیل را برای فردی ارسال می‌کنید که از سرویس ایمیل جی‌میل استفاده نمی‌کند؛ باید تصمیم بگیرید که رمزعبور را چگونه به دست او برسانید. اگر از روش ارسال SMS استفاده می‌کنید؛ باید شماره موبایل گیرنده را هم وارد کنید.

پس از ارسال یک ایمیل خودتخریب، باز هم فرستنده پیام می‌تواند فورا آن را حذف کند. برای این منظور، باید وارد پوشه ایمیل‌های ارسالی شده (Sent) شده و با یافتن ایمیل خودتخریب ارسالی، روی آن کلیک و کلید Remove را بزنید تا فورا متن ایمیل پاک شود و لینک کار نکند.

پیام‌رسان تلگرام

تلگرام در هر سه نسخه خود (اندروید، iOS و تحت وب) اجازه ارسال پیام‌های خودتخریب با مدت زمان انقضای مشخص را می‌دهد.

برای ارسال یک پیام خودتخریب در تلگرام، باید وارد یک چت جدید با مود secret شوید. پروتکل‌های تلگرام به طور کامل برای همه پیام‌ها و چت‌ها رمزنگاری انتها به انتها را استفاده می‌کنند. گیرنده پیام‌ها کنترلی روی این پیام‌ها نداشته و فرستنده تعیین می‌کند چه زمانی پیام از بین برود.

نکته دانستنی ضروری درباره پیام‌های خودتخریب تلگرام این است که برخلاف پیام‌های عادی در این پیام‌رسان، چت‌های مخفی امکان همگام‌سازی میان دستگاه‌های مختلف را ندارند و اگر شما از یک اسمارت‌فون به گوشی دیگری سوییچ کنید یا اپلیکیشن تلکرام را پاک کنید، از بین می‌روند.

برای شروع یک چت مخفی در تلگرام، در اپلیکیشن اندروید این پیام‌رسان روی آیکون New message در گوشه پایین سمت راست ضربه بزنید. در نسخه iOS، این آیکون در بالا سمت راست مشاهده می‌شود.

بعد، از فهرست ظاهر شده گزینه New Secret Chat را انتخاب کنید. مخاطب خود را انتخاب و شروع به ارسال پیام کنید.

چون تلگرام به طور پیش‌فرض پیام‌ها را از بین نمی‌برد؛ شما باید چند تنظیم دیگر هم انجام دهید تا پیام‌ها پس از مدت زمان معینی پاک شوند. پس از ایجاد یک چت مخفی، روی آیکون Timer ضربه بزنید. در اینجا می‌توانید تعیین کنید این پیام‌ها تا چه زمانی قابل مشاهده باشند.

هنگامی که گیرنده، این پیام‌ها را مشاهده کند؛ تایمر تلگرام شروع به شمردن می‌کند و پس از پایان زمان مقرر، پیام‌ها و عکس‌ها و هر محتوای دیگری مانند فایل‌های صوتی از بین می‌روند.

با ضربه زدن روی آیکون تایمر می‌توانید دوباره این ویژگی را خاموش کنید تا از پاک شدن پیام‌ها جلوگیری شود.

Confide

این پیام‌رسان برای ویندوز، مک‌او‌اس، اندروید و iOS عرضه شده و برخلاف پیام‌رسان تلگرام، از رمزنگاری انتها به انتها سود نمی‌برد. افزون بر این، این پیام‌رسان برای اشتراک‌گذاری محتوای متنی، عکس، ویدیو، اسناد و صدا با کاربران دیگر طراحی نشده است.

در حقیقت، این پیام‌رسان تنها برای ارسال پیام‌های خودتخریب توسعه داده شده و می‌تواند امنیت و یکپارچگی بیشتری ارایه بدهد.

به عنوان مثال، به جای تعریف مدت زمان برای پیام‌ها، گیرنده به محض اینکه پیام‌ها را مشاهده کند؛ به طور خودکار از بین می‌روند. ویژگی دیگر این پیام‌رسان، غیرفعال‌سازی قابلیت اسکرین‌شات روی دستگاه‌های موبایل در حال باز بودن پیام است.

گیرنده در هنگام مشاهده پیام‌ها فقط می‌تواند یک خط از پیام را روی صفحه‌نمایش در هر لحظه مشاهده کند تا اگر فرد دیگری تلاش کرد با دوربین جداگانه‌ای از این پیام عکس بگیرد؛ نتواند تمام پیام را متوجه شود.

هر دو فرستنده و گیرنده باید از نرم‌افزار Confide برای ارسال پیام‌های خودتخریب استفاده کنند. اگر پیامی برای فردی بفرستید که هنوز این نرم‌افزار را نصب نکرده است؛ یک لینک توسط ایمیل برایش ارسال می‌شود تا Confide را دریافت و نصب کند.

رابط کاربری این نرم‌افزار در پلتفرم‌های مختلف کمی متفاوت است ولی یک روش کلی برای ارسال پیام خودتخریب دارد.

یک پیام جدید می‌سازید و از بین فهرست مخاطبان، یک مخاطب را انتخاب و پیام جدید خود را تایپ می‌کنید. می‌توانید هر نوع فایل و مدیایی به پیام ضمیمه کنید. اگر مخاطب شما هنوز نرم‌افزار Confide را نصب نکرده است؛ باید ایمیل او را هم وارد کنید.

در گیرنده، وقتی نرم‌افزار Confide را باز می‌کنید و پیام‌ها را با ضمایم آن‌ها می‌خوانید و بازدید می‌کنید؛ به محض اینکه نرم‌افزار Confide را ببندید یا از آن خارج شوید؛ پیام‌ها و ضمیمه‌ها از بین می‌روند.

این نرم‌افزار رایگان است ولی می‌توانید برای دریافت نسخه Plus آن ۵ دلار بپردازید تا به ویژگی‌های پیشرفته‌تری مانند ارسال ضمیمه‌های نامحدود و پاک‌سازی پیام‌های ناخواسته دسترسی پیدا کنید.

فیسبوک مسنجر

این پیام‌رسان محبوب نیز روی اندروید و iOS قابلیت ارسال پیام‌های خودتخریب دارد. بزرگ‌ترین مزیت مسنجر فیسبوک این است که در همه‌جا دسترس است و کاربران زیادی عضو آن هستند. پس، می‌توانید از این پیام‌رسان به طور مرتب و روزانه برای ارسال پیام‌های مخفی و خودتخریب استفاده کنید.

مشابه پیام‌رسان تلگرام، شما باید یک چت مخفی را شروع کنید تا رمزنگاری انتها به انتها برای آن اعمال شود. شما می‌توانید فایل‌هایی را ضمیمه پیام‌های مخفی کنید ولی نمی‌توانید به طور معمول، پیام‌ها و ضمیمه‌ها را برای گروهی از مخاطبین خود بفرستید. در نسخه تحت وب این پیام‌رسان نیز امکان ارسال پیام‌های خودتخریب وجود ندارد.

در iOS روی کلید New message در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید. گزینه Secret و پس از آن مخاطب خود را انتخاب کنید. در اندروید، باز هم روی کلید New message در گوشه پایین سمت راست ضربه بزنید و به چت مخفی (Secret) سوییچ کنید.

در انتها، باید روی آیکون تایمر درون پیام ضربه بزنید و تاریخ انقضای پیام را وارد کنید. شما می‌توانید هر زمانی از ۵ ثانیه تا یک روز و ارتباط بعدی را برای از بین رفتن پیام تعریف کنید.

اسنپ‌چت

در ابتدا، پیام‌رسان اسنپ‌چت در نسخه‌های اندروید و iOS به طور پیش‌فرض امکان ارسال عکس‌ها و ویدیوهای خودتخریب را می‌داد ولی این روزها امکان اراسل پیام‌های خودتخریب نیز وجود دارد.

اگر شما متن، عکس، ویدیو و هر محتوایی را به طور مستقیم برای مخاطب دیگری ارسال کنید؛ به طور پیش‌فرض، پس از مشاهده از بین می‌رود. ولی هر فردی می‌تواند این محتوا را روی سیستم خود ذخیره کند.

بنابراین، این پیام‌رسان یک ابزار مناسب برای ارسال پیام‌های مهم و مخفی به مخاطبین قابل اعتماد است. مخاطبین شما می‌توانند این پیام‌ها و محتواها را در خود اسنپ‌چت یا روی سیستم ذخیره کنند یا به حال خود رها کرده تا از بین بروند.

برای ارسال یک پیام، باید نرم‌افزار اسنپ‌چت را باز و از صفحه دوربین به صفحه فهرست مخاطبین سوایپ کنید. روی آیکون پیام جدید در گوشه بالا سمت راست کلیک و بعد نام یک یا چند مخاطب وارد کنید و به کلید Chat ضربه بزنید.

در پنجره جدید، پیام خود را نوشته یا وارد صفحه دوربین شوید تا عکس و ویدیو ارسال کنید. هنگامی که گیرنده، پیام شما را مشاهده کند یا یک چت جدید آغاز شود؛ پیام ارسال شده از بین می‌رود.

منبع

ممکن است شما دوست داشته باشید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.