افزوده شدن تخلف در فضای مجازی به آیین‌نامه انضباطی دانشجویی، سامان‌دهنده بی‌نظمی‌ها و جرائم یا راه ورود به حریم خصوصی این قشر مهم؟!

0

دیروز رسانه‌ها اعلام کردند که تخلفات دانشجویان در فضای مجازی، در آیین‌نامه انضباطی دانشجوها افزوده شده است.

البته تا پیش از این هم مواردی که جرم و بی‌انضباطی دانشجوها در شبکه‌های اجتماعی تلقی می‌شد، قابل طرح در کمیته‌های انضباطی بود و این بار صرفا این مورد به روشنی به آیین‌نامه افزوده شده است.

حال سه سؤال پیش می‌آید:

-تعریف جرم عملا چیست؟

-بررسی اکانت‌ها و فعالیت‌های دانشجوها در فضای مجازی به چه صورت خواهد بود؟

-آیا این مورد باعث گروکشی‌های دانشجوها و اساتید ناراضی از یکدیگر و ایجاد جو انتقام و گزارش‌دهی نمی‌شود؟

گرچه ممکن است با تدبیر کمیته‌های انضباطی ما با سناریوهای پیچیده و گیج‌کننده روبرو نشویم، اما اگر در قانون‌ها و آیین‌نامه تعاریف گنگی وجود داشته باشد، بالقوه امکان ایجاد مشکل وجود خواهد داشت.

آن طور که در اخبار آماده است، یکی از موارد بی‌انضباطی فضای مجاز، انتشار عکس‌های «نامناسب» است. حال سؤال این است که تعریف از نامناسب چیست؟

انتشار عکس بی‌حجاب یا انتشار عکسی با پوشش «مجاز» اما متفاوت با پوشش تعریف‌شده در دانشگاه‌ها؟

مسئله نگران‌کننده این است که آیا پایش دانشجوها در فضای مجازی به صورت فعال یا غیرفعال صورت خواهد گرفت.

در پایش یا پیگیری غیرفعال تنها در صورت گزارش‌دهی و شکایت یک شخص از ایجاد یک دردسر یا مزاحمت، اکانت شبکه‌های اجتماعی یا فعالیت‌های آنلاین او، چک می‌شود.

اما در پایش فعال، فی‌المثل از روی شماره تلفن یا نام دانشجو به اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی‌اش می‌رسند یا کانال‌های رسمی و غیررسمی ایجاد شده دانشجوها، چک می‌شود.

مسئله‌ای که این تحول تازه را غامض می‌کند این است که اصولا هر کسی که چند سالی در فضای مجازی حضور داشته باشد، به هر حال عکس – ویدئو یا نوشته‌ای می‌تواند درج کرده باشد که با تعاریف رسمی، همسان و هماهنگ نباشد، در این صورت در صورت پایش فعال پیدا کردن چنین فعالیت‌هایی خیلی آسان است.

این مسئله بالقوه می‌تواند راه انتقام‌گیری‌هایی را باز کند. فرض کنید که شما از شخصی به شدت رنجیده باشید، می‌توانید وقت بگذارید و بولتنی از عکس‌های ظاهرا مسئله‌دار، توییت‌ها و حتی لایک‌های او پای اکانت‌های به اصطلاح مسئله‌دار پیدا کنید و ارائه کنید.

به علاوه تا زمانی که تعریف قانونی از جرم در فضای مجازی و در بعدی گسترده‌تر تعریف از آزادی بیان نامشخص باشد، این تحول تازه دست‌کم به صورت تئوریک باعث ایجاد جو خودمحدودی و پرهیز از ابراز نظر در قشر دانشجو خواهد شد.

البته طبق شنیده‌ها، بسیاری از ما آگاهیم که موارد مزاحمت‌های آنلاین دانشجوها برای هم یا اساتید و یکسری رفتارهای ناپخته اصلا کم نیستند و دید و نظر تصمیم‌گیران محترم احتمالا این نقیصه و خلا را نشانه گرفته است، اما همان طور که نوشتیم، تعاریف گنگی که در ذهن اشخاص به تصمیم‌گیری و عملکرد متفاوت بتواند منجر شود، باید تصحیح، تعدیل و شفاف بشود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

شوخی با درونگراها (نرنجید! خودم یک درونگرا هستم)

در مورد درونگراها بسیار مطلب نوشته‌ام. یک زمانی درونگرایی در جامعه خیلی تابو بود و هنوز هم مقداری است.خود من به عنوان یک درونگرا زمانی از درونگرایی خود شرمنده بودم. اما بعدا متوجه شدم که درونگرایی یک ویژگی شخصی است. درونگراهایی یک طیف…

باز هم نمونه‌هایی از معماری بد که آنقدر جلب توجه کرده‌اند که شهره اینترنت شده‌اند!

طراحی بد داریم تا طراحی بد. شاید پشت برخی از اینها اصلا طراحی‌ای هم در کار نبوده و همه چیز بداهه پیش رفته است یا حاصل اخنتلاف مهندس طراح داخلی و خارجی و کارفرمایی بوده که فکر می‌کرده همه چیز را می‌داند یا شاید هم دستور کارفرمایی بوده که…

داستان پسر دو سر بنگال، آن هم به صورتی تقریبا دیده نشده!

در ماه مه 1783، در روستای کوچکی به نام Mundul Gaut، در بنگال هند، یک کودک عجیب به دنیا آمد. او دو سر داشت.مامایی که به زایمان کمک می کرد از ظاهر کودک چنان وحشت زده شد که سعی کرد با انداختن او به داخل آتش این هیولا را بکشد. خوشبختانه…

خرابی چون‌ که از حد بگذرد آباد می‌گردد! – گالری عکس‌های قبل و بعد این مکان‌های زشت یا مخروبه

تماشای مراحل ساخت هنرهای دستی یا دکوراسیون داخلی و خارجی منزل برای بسیاری جالب و لذت‌بخش است. حتی اگر فعلا یارای تجمل باز اقتصادی خرید و بهسازی و نوسازی منزل نداشته باشند یا عملا در کار هنری نباشند.دست‌کم ایده‌ای در ذهنشان می‌ماند که از…

نمونه‌هایی از وندالیسم – البته در شکل نسبتا خفیف آن

وندالیسم به عمل عمدی ایجاد خسارت، تخریب یا اسیب زدن به اموال، اغلب بدون هیچ دلیل یا توجیه قانونی اشاره دارد. این کار شامل اعمالی مانند رسم گرافیتی، برچسب زدن، خراشیدن، شکستن یا نقاشی روی سطوح، از جمله ساختمان‌ها، وسایل نقلیه، فضا‌های عمومی…

عکس‌های پراکنده جالب که دقایقی شما را سرگرم خواهند کرد

این ساعت آفتابی زمان را به صورت دیجیتالی نشان می‌دهدکریم عبدالجبار و مربی جان وودن : هرگز فراموش نکنید که چه کسی به شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شده.فقط به دقت نگاه کنیدآتش نشانان آمریکایی در حال خاموش کردن آتش در…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / قیمت وازلین ساج / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو / مجتمع فنی تهران /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / لیست قیمت تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ / سریال ایرانی کول دانلود / دانلود فیلم دوبله فارسی /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو /توانی نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /تولید محتوا /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

••4 5