گوگل تبلیغات پزشکی غیرعلمی و گمراه‌کننده را ممنوع کرد؛ اگرچه بسیار دیر و با سیاست‌هایی غیرشفاف!

0

سرانجام غول اینترنت تصمیم گرفت مانع از نمایش تبلیغات پزشکی و درمان‌های غیرعلمی و اثبات نشده در فضای اینترنت شود.

گوگل روز جمعه اعلام کرد تبلیغات درمان‌ها و تکنیک‌های تجربی و آزمایشگاهی مانند درمان‌های ژنتیکی و سلول‌های بنیادی که پشتوانه علمی ندارند را مسدود خواهد کرد و مانع نمایش آن‌ها می‌شود.

این ممنوعیت شامل درمان‌هایی هم می‌شود که براساس یافته‌های علمی دانشمندان هستند ولی هنوز مجوزی برایشان صادر نشده است یا مراحل آزمایش‌های بالینی را پشت سر نگذاشته‌اند.

گوگل در وبلاگش می‌گوید: «ما شاهد افزایش بازیگران بدی بودیم که قصد دارند مردم را با درمان‌های گمراه‌کننده و بدون آزمایش، فریب دهند. اغلب اوقات، این درمان‌ها می‌توانند به نتایج خطرناکی برای سلامتی مردم منجر شوند. ما احساس می‌کنیم این تبلیغات نباید جایی در پلتفرم ما داشته باشند.»

گوگل مبارزه با تبلیغات گمراه‌کننده مردم در حوزه پزشکی را از ماه اکتبر آغاز می‌کند؛ در حالی‌که مردم، انجمن‌های مدافع سلامت، مقامات دولتی و دیگران هنوز نگران خدمات آنلاین پزشکی تایید نشده در شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، یوتیوب و گوگل هستند. این گروه‌ها هنوز در تلاش هستند فشارهای خود را بیشتر کنند تا از انتظار اطلاعات غیر مرتبط با سلامتی جلوگیری شود.

در ماه‌های اخیر، موجی از اعتراض‌ها و انتقادها پیرامون انتشار اطلاعات به ظاهر علمی و پزشکی بر ضد واکسن‌ها، محصولات بهداشتی و درمانی یا روش‌های معالجه در فضای مجازی به راه افتاده است.

گوگل می‌گوید در گذشته به طور موردی سیاست‌های محدودکننده‌ای برای برخی موارد مانند انتشار اطلاعات نادرست ضد واکسن‌ها، روش‌های درمانی مبتنی بر معجزه یا محصولات بهداشتی و مراقبتی غیرمجاز در پیش گرفته است اما در سیاست جدید خود می‌خواهد موضوع‌ها و حوزه‌های بیشتری را پوشش دهد. قانون ممنوعیت جدید گوگل شامل هر نوع محصول بهداشتی، خدمات پزشکی و درمان‌های آنلاین بدون پشتوانه علمی می‌شود.

فیسبوک هم تلاش‌هایی را برای مبارزه با انتشار اطلاعات اشتباه و گمراه‌کننده درباره واکسیناسیون را آغاز کرده است. این شرکت اوایل هفته جاری اعلام کرد در صورتی که کاربری در پی جست‌وجو و دسترسی به گروه‌ها یا صفحات واکسن‌ها باشد؛ پنجره‌های پاپ‌آپی به آن‌ها نمایش می‌دهد که منابع معتبر را به آن‌ها نشان خواهد داد. این سیاست در فیسبوک و اینستاگرام اعمال خواهد شد.

دیر است ولی بهتر از هرگز است

اگرچه سیاست‌های جدید شرکت گوگل برای مبارزه با تبلیغات فریبکارانه و غیراخلاقی شایسته تحسین است ولی منتقدان با توجه به گسترش کلینک‌های درمانی آنلاین جعلی درباره کودکان و نوجوانان، اعتقاد دارند گوگل خیلی دیر این ممنوعیت‌ها را اعمال می‌کند و به روشنی مشخص نیست چگونه می‌خواهد شرکت‌ها و تبلیغات پزشکی جعلی را شناسایی و ارزیابی کند؟

دکتر پاتریس هریس، رئیس انجمن پزشکی امریکا می‌گوید: «گوگل نیاز دارد میان درمان‌های مبتنی بر مطالعات علمی و تایید شده و همین‌طور امیدوارکننده با کلاه‌برداری‌های فاقد پیشینه علمی تمایز قایل شود.»

گوگل هنوز جزئیاتی درباره نحوه ارزیابی تبلیغات یا تعداد آن‌ها ارائه نکرده است ولی در بیانیه‌اش اعلام کرده به مرور سیاست‌های حذف تبلیغات پزشکی مضر را کامل خواهد کرد.

سوال مشخصی که کارشناسان پزشکی درباره قوانین جدید گوگل مطرح می‌کنند این است که «دقیقا این پروسه چه مدت طول می‌کشد؟»

این کارشناسان می‌گویند حداقل بیش از ۱۵ سال است که شاهد تبلیغات پزشکی گمراه‌کننده در اینترنت بودیم و هم‌اکنون هم برای مبارزه با آن‌ها بسیار دیر است؛ اگرچه یک شروع دیر باز هم بهتر از هرگز است.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

سرژ ورونوف: پزشکی که بیضه‌های میمون‌ها را به مردها پیوند می‌زد تا آنها را جوان کند!

یکی از پر شورترین ارائه‌ها و سخنرانی‌ها در کنگره بین‌المللی جراحان در لندن در سال 1923 توسط جراح فرانسوی متولد روسیه به نام سرژ ورونوف انجام شد.سه سال پیش‌تر، ورونوف با آزمایش‌های بحث‌برانگیز پیوند غده‌ که به ادعای خودش آدم‌ها را چند…

عکس‌هایی که جادوی پرسپکتیو را نشان می‌دهند

عکاسی به نام هوگو سوئیساس، یک عکاس خلاق مستقر در لیسبون پرتغال است. او از دوربین و مغزش برای فریب چشم بینندگان عکس‌هایش استفاده می‌کند. او کاملاً خودآموخته، اشیاء روزمره را در صحنه‌هایی که به نظر نمی‌رسد متعلق به آن‌ها هستند، قرار می‌دهد، و…

عکس‌های این عکاس فرانسوی مانند تابلوهای نقاشی زیبای سبک امپرسیونیسم هستند

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…

توهم کوتارد: آنهایی که تصور می‌کنند مدتهاست مرده‌اند!

«می‌اندیشم پس هستم»  Cogito, ergo sum با این حال همه کسانی که می‌اندیشند با این باور دکارت موافق نیستند.محتوای تفکر برخی از افراد مبتلا به یک اختلال عصبی روانپزشکی نادر، معروف به سندرم کوتارد، به جای اینکه به حس بودن منجر شود، به احساس…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

این هنرمند با استفاده از هوش مصنوعی جمعی از ثروتمندترین آدم‌های جهان را در قالب آدم‌های فقیر تصور…

هنرمند هندی از هوش مصنوعی برای تولید تصاویری از ثروتمندترین و شناخته شده‌ترین افراد جهان - از بیل گیتس گرفته تا دونالد ترامپ - استفاده می‌کند تا تصور کند که اگر فقیر بودند چه شکلی می‌شدند.اگر آنها لباس‌های ژنده پوش پوشیده و در یک محله…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.