بیماری سلیاک: وقتی نباید نان بخورید!

1

گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود. اما متاسفانه، در بیماری‌ای به نام سلیاک Coeliac ، وارد شدن این پروتئین به دستگاه گوارش باعث بروز یک پاسخ خودایمنی مخرب و نابود شدن و آسیب دیدن پرزهای روده باریک می‌شود.

بیماری سلیاک

علایم سلیاک:

سلیاک می‌تواند با علائم سوء جذب تظاهر یابد. سلیاک ممکن است به صورت تظاهرات غیراختصاصی گوارشی مانند نفخ، اسهال مزمن با یا بدون مدفوع چرب(استئاتوره)، دفع گاز زیاد، عدم تحمل قند شیر (لاکتوز) یا کمبودهای ریزمغذی‌ها مانند کم‌خونی ناشی از کمبود آهن و یا علائم غیرگوارشی مانند افسردگی، خستگی، درد مفاصل، پوکی استخوان (استئوپروز و استئومالاسی) تظاهر پیدا کند.

بیماری‌هایی که با سلیاک همراهی دارند:

بیماری سلیاک ممکن است با بیماری‌های زیر همراهی داشته باشد:

  1. درماتیت هرپتی فورم، نوعی التهاب پوستی
  2. دیابت نوع یک
  3. بیماری‌های خودایمنی تیروئید
  4. کمبود انتخابی ایمونوگلوبین A

تشخیص بیماری سلیاک:

آندوسکوپی فیبرواپتیک یا کپسولی ممکن است یافته‌های پهن و صاف شده را نشان  دهند.

به کمک آندوسکوپی فیبرواپتیک که در آن پورب یا لوله قابل انعطاف از داخل دهان تا روده باریک فرستاده می‌شود، می‌توان تکه‌برداری یا بیوپسی هم تهیه کرد.

بهترین تست جهت تشخیص قطعی سلیاک، بیوپسی روده است

پاسخ بالینی به رژیم غذایی فاقد گلوتن تشخیص سلیاک را قطعی می‌نماید و در افراد بالغ نیازی به تکرار بیوپسی جهت تایید بهبودی بافتی نیست.

تست‌های خون مثل آنتی‌بادی‌های آنتی‌گلیادین، آنتی‌اندومیزیال و رتیکولین جهت غربالگری بیماران با علائم غیرمعمول یا بستگان بدون علامت بیماران مفید هستند.

از آنجایی که آنزیم ترانس گلوتامیناز بافتی (tTG) نقش اتوآنتی‌ژن را در اسپروی سلیاک ایفاء می‌کند، پس سنجش Anti- tTG نقش مهمی در تشخیص سلیاک دارد.

درمان بیماری سلیاک:

تنها درمان بیماری سلیاک رعایت جدی رژیم غذایی بدون گلوتن برای تمام عمر است. مکمل‌های غذایی (به ویژه آهن، ویتامین‌ها و کلسیم) برای اصلاح کمبودها باید مصرف شوند. پاسخ بالینی به درمان ممکن است ظرف چند هفته مشاهده شود.

پیش آگهی بیماری سلیاک

پیش آگهی دراز مدت با رعایت رژیم غذایی عالی است؛ اما ممکن است افزایش اندکی در بروز بدخیمی‌ها به خصوص لنفوم مشاهده گردد.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

مجموعه‌ای از عکس‌های تاریخی که برخی از آنها کمتر دیده شده‌اند و ما را به اندیشه در مورد تاریخ…

عکس‌های تاریخی خلاصه عجیب یک دوران هستند. همه چیز از کیفیت عکس، کادربندی، لباس، ساختمان‌های پیرامون، غذایی که صرف می‌شود، حالت چهره، برشی از یک زمان و مکان است که برای بینندگان بعدی نکته‌های دارند.برخی ازعکس‌های این مجموعه را قبلا…

چگونه طولانی مدت درس بخوانیم و کمتر خسته شویم؟

مطالعه برای ساعات طولانی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین راهبرد وجود دارد که می‌توانید برای کمک به حفظ تمرکز و جلوگیری از خستگی از آن‌ها استفاده کنید:استراحت کنید: هر 45 تا 50 دقیقه یک بار استراحت کنید تا مغز خود را شارژ کرده و از…

چرا بسیاری از ساختمان‌های تاریخی در بریتانیا دارای پنجره‌های آجرکوبی شده هستند؟

زمانی در بریتانیای کبیر داشتن پنجره در خانه‌ها و ساختمان‌ها بسیار گران از آب درمی‌آمد! چرا؟!چون در سال ۱۶۹۶ با وضع مالیات بر پنجره که بسیار در جامعه منفور بود، وضعیت تغییر کرد. در این زمان مالیات بر صاحبان املاک را بر اساس تعداد…

عکس‌هایی از زیباترین کتابخانه‌های دنیا

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

قسمت دیگری از عکس‌های تاریخی کمتر دیده شده: یک عکس ارزش هزار کلمه را دارد!

شاید این گفتار مشهور فرنگی‌ها که می‌گویند که یک عکس به اندازه هزار کلمه سخن می‌گوید، غلو باشد. گاهی در یک عکس فقط زیبایی می‌بینیم. گاهی هم داخل آن چیزی نیست. بدتر از همه، گاهی چون یک عکس برش محدودی از زمان و مکان است، به نوعی حاوی دروغ است…

اگر نئاتدرتال‌ها بر انسان‌های به اصطلاح خردمند غلبه می‌کردند، شاید اینها ستاره‌های سینماهای آنها…

سوابق فسیلی نشان می‌دهد که نئاندرتال‌ها در حدود 40000 تا 30000 سال پیش از سوابق باستان‌شناسی ناپدید شدند، اگر در برخی مکان‌ها ممکن است تا حدود 28000 سال پیش  زنده مانده باشند.نئاندرتال‌ها گونه‌ای از انسان‌های باستانی بودند که تا زمان…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. سید حسین می گوید

    دکتر یه حس یهم میگه این عکسو خودت سر صبحی گرفتی
    حس خوبی داره

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.