در آستانه سال 2020 و اتمام یک دهه شگفتی‌آور – 8 درسی که از دنیای فناوری در دهه پیش آموختم- قسمت اول: مهم نیست که چطوری، اما در هر حال در گوشه‌ای از اینترنت، صدایی برای خود داشته باشید!

0

تا چشم بر هم زدیم، یک دهه گذشت. در سال 2010، آی‌فون تنها سه سالش شده بود. یادش به خیر، زمانی که در این پست در «یک پزشک» خبر از آمدن آی‌فون داده بودیم.

در سال 2010، خبری از تاکسی‌های اینترنتی اوبر و لیفت نبود. سیستم‌های عامل موبایلی دوران طفولیت خود را طی می‌کردند و هنوز دستیارهای صوتی هوشمند مانند الکسا و سیری رونمایی نشده بودند. ایستاگرامی نبود و پخش جاری ویدئو برای کاربران عادی، چیزی غیرممکن بود.

تصور کنید که در ایران و در سطح دنیا، چقدر چهره فناوری عوض شد.

تصمیم دارم که در رشته پست‌هایی در مورد چیزهای بنیادینی که از فناوری در دهه میلادی رو به اتمام آموختم، برایتان بنویسم.

در اولین قسمت یکی از درس‌ها و تجاربم را با شما در میان می‌گذارم:

سعی کنید که در اینترنت صدای مستقلی برای خودتان پیدا کنید!

داشتن رسانه‌ای مستقل و شخصی، زمانی برای شهروندان در حکم خواب و رؤیا بود. به تدریج اما وبلاگ‌ها، این داستان را تغییر دادند، به سرعت اوج گرفتند و با بعد با خودنمایی شبکه‌هایی اجتماعی، تا حدودی رنگ باختند، اما هنوز هم تاثیرگذارند.

یوتیوب، توییتر، اینستاگرام و تلگرام و دیگر سرویس‌های پیامرسانی بی‌درنگ، کار انتشار عقاید و نظرات را بسیار سهل کردند. اما همزمان به خاطر شتاب و کم‌عمقی رایج در آنها، راه انتشار و پررنگ شدن خبرها و تحلیل‌های ژرف را تا حدودی سد کردند.

به دهه گذشته بنگرید، ببینید که چطور بحران‌های سیاسی و اجتماعی در غالب هشتگ‌های مختلف در شبکه‌های اجتماعی رخ نمودند و تشدید شدند، بهار عرب را به یاد بیاورید یا جریان #MeToo یا قضیه اسنودن یا اعتراض‌های نژادی را.

هشتگ‌ها و کاربرانی که به صورت خستگی‌ناپذیر خبر فوروارد می‌کنند و می‌پراکنند، باعث کمک به انتشار آزاد اخبار شده‌اند، اما در عین حال کار روزنامه‌نگاران سنتی و سایبرژرونالیست‌ها در این میان دشوار شده است.

یک عکس یا ویدئو با کپشن سطحی و عوامانه این روزها، بسیار بیشتر یک مقاله تحلیل خواهان و هوادار دارد.

در این میان آیا این آشفتگی و غوغا باید باعث شود که انگشتانمان بی‌اراده روی صفحه موبایل‌هایمان اسکرول کنند و خودمان به معنی واقعی کلمه، چیزی نیافرینیم؟

نه! سعی کنید متناسب با استعداد و سلیقه و ترجیحات خود در گوشه‌ای از وب برای خود یادگاری پویا پابرجا بگذارید. این می‌تواند ویکی‌نویسی باشد یا وبلاگ‌نویسی، ساختن پادکست یا داشتن یک کانال خوب تلگرامی یا یک صفهح اینستاگرام.

اما در هر صورت ، حتی در صورت داشتن چندده مخاطب ظاهرا ناقابل، سعی کنید که زایشگر محتوا باشید و این را مرتب تمرین کنید.

لزومی ندارد که همه شما مهارت بسیار بالا داشته باشید. اما از یک جایی شروع کنید.

صدای و بلندگوی خود را پیدا کنید و غریب و مظلوم نمانید!


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

چگونه از نشخوار فکری یعنی زیاد فکر کردن به چیزی تنش‌زا، رهایی پیدا کنیم؟

بعضی‌ها درگیر یک نوع نشخوار فکری می‌شوند. مثلا خاطرات بد گذشته، از دوران کودکی یا رابطه بد با شریک زندگی سابقشان را مرتب ناخواسته به هر بهانه‌ای مرور می‌کنند یا در مورد یک کار جزئی که می‌دانند انجام دادنش سخت نیست و از عهده‌اش برمی‌آیند،…

عجیب ولی واقعی: چشم‌های این زن در این عکس آبی نیست! + ویدئو

در یک خطای دیداری بسیار جالب که به تازگی دین جکسون در تیک تاک منتشر شده، چهره عادی زنی را می‌بینیم که برخلاف ظاهر امر، چشمان او آبی نیست و در واقع حاکستری است.دین جکسون در زمینه ایجاد خطاهای دیداری، یک حرفه‌ای محسوب می‌شود. ویدئوی او در…

بهترین سایت‌ها برای پیدا کردن کتاب‌هایی که با سلیقه شما جور هستند

آیا می‌خواهید از مطالعه کتاب لذت ببرید؟ در اینجا سایت‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که کتاب‌هایی خوبی بر مبنای مطالعات لذت‌بخش قبلی به شما توصیه می‌کنند.هیچ چیز دلهره آورتر از رفتن به یک کتابفروشی بدون فهرست خرید نیست. شما کلی وقت…

خوشمزه‌ترین غذاها در کشورهای مختلف دنیا از دید میدجرنی

ذائقه مردم کشورهای مخالف متناسب با فرهنگ و مواد غذایی اولیه در دسترس به میزان زیادی با هم متفاوت است تا آن حد که گاه باعث شگفتی ما می‌شود که چطور به خوردن این غذاها می‌شود فکر کرد. اما به صورت متناسب ممکن است برخی غذاهای ما هم برای شهروندان…

شوخی با مجسمه‌ها – وقتی حال مردم خوش است!

شوخی و طنز هم حال و هوای خاص خودش را می‌طلبد. مردم اگر از نظر پیشبینی شرایط اقتصادی آینده و وضعیت رفاه اکنون، آرامش و اطمینان خاطر لازم را داشته باشند و اگر بتوانند خود مقوله فرهنگ و اخلاق و دانش خود را ارتقا بدهند، شرایظ ظاهری و باطنی دیگر…

هوش مصنوعی کودکی بازیگران سریال فرندز Friends را بازسازی کرد!

هوش مصنوعی این روزها کارهای عجیب و غریبی می‌کند و حالا به یاری آن چهره کودکی بازیگران سریال فرندز Friends بازسازی شده است. این فناوری عجیب و غریب، نسخه‌های کودکی شش بازیگر معروف را ایجاد کرده.صفحه فیس بوک the_ai_dreams این کار را کرده،…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.