گالری عکس: چگونه چین زیر ۲ هفته یک بیمارستان هزار تختخوابی ساخت؟

چین میگوید در کمتر از دو هفته دو بیمارستان بزرگ ساخته است. ادعایی که اصلا اغراقآمیز نیست و همه جهانیان شاهد ساخت این بیمارستانها بودهاند. این بیمارستانها به ظرفیت ۱۰۰۰ تختخواب در حومه شهر ووهان هستند.
۲۴ ژانویه اولین روز شروع کار ساخت این بیمارستان بوده و ۳ فوریه زمان افتتاح و باز شدن آن به روی بیماران مبتلا به ویروس کرونا اعلام شده است.
البته، برخی از دانشمندان و پزشکان مطرح دنیا به استفاده از واژه «بیمارستان» برای این سازهها اعتراض دارند و میگویند در حقیقت اینها بیمارستان نیستند بلکه محیطهایی برای قرنطینه و تریاژ هستند.
-------
علت و عوارض مشکل پزشکی از چیست؟
از جمله این افراد، «اریک تونر» دانشمند ارشد مرکز سلامت دانشگاه جان هابکینز است که میگوید: «من این را بیمارستان نمینامم. آن را بیشتر یک تریاژ و مکان قرنطینه میدانم.»
«ریموند پان» مدیر طراحی و معمار ساختمانهای بیمارستانی که یک بیمارستان به نام Shunde نیز برای چین ساخته است هم چنین نظری دارد. پان میگوید این مرکز بیشتر برای بستری و نگهداری از بیماران عفونی، درمان و بازیابی آنها و بیشتر شبیه به یک مرکز قرنطینه انبوهی از بیماران است.
افرادی که مشکوک به ویروس کرونا هستند یا مبتلا شدند؛ در اتاقهایی مجزا و قرنطینه نگهداری میشوند تا بهبودی کامل آنها به دست آید و به دیگران سرایت نکند.
این دو ساختمان عموما از اجزای پیشساخته بیمارستانی تشکیل شدند. هر اتاق در خارج از سایت ساخته شده و از موادی مانند آلومینیوم و فولاد شکل گرفتند. این اتاقها در کارخانه ساخته شده و بعد به محل بیمارستان منتقل و نصب (پیچ و مهره)میشوند. نمای بیرونی این سازهها گچی یا فلزی است.
سرعت ساخت و سازی که در هیچ کشوری دیگری نیست
به نظر پان، آنچه که بیشتر از ساختمان دو طبقه این بیمارستانها باید مورد توجه قرار گیرد؛ زیرساختهای زیرزمینی برای تامین آب، برق، تهویه هوا و دفع زبالهها است. ساخت چنین زیرساختی در یک مدت کوتاه کار آسانی نیست و بیشتر شاهکار است.
چینیها تجربه ساخت چنین مراکز درمانی سریعی را داشتند. در سال ۲۰۰۳ مجبور شدند ظرف مدت یک هفته در پکن محلی برای مداوای بیماران سارس راهاندازی کنند. پان میگوید آن مرکز پس از رفع کامل بیماری سارس به حال خود رها شد تا اکنون که دوباره برای نگهداری از بیماران ویروس کرونا بازسازی میشود.
سرعت ساخت و ساز بالای در چین به خاطر قدرت بسیج کردن همه منابع است. در هر سایت بیش از ۴ هزار کارگر وجود دارد و صدها ماشین مکانیکی همزمان در حال کار هستند.
پان میگوید از نظر تئوری ایالات متحده هم میتواند با چنین سرعتی یک مرکز درمانی و بیمارستانی مشابه آنچه در ووهان چین ساخته شده است را برپا کند ولی از نظر عملی غیرممکن است. یک دلیل آن، روندهای بازرسی سختتر در ایالات متحده است ولی چینیها کار را سادهتر میگیرند.
این مرکزها از نظر ساختمانی و فنی اصلا ضعیف نیستند و کاملا سالم بوده و جواب میدهند. شاید بیشتر نگرانی از بابت آثار زیست محیطی و مسایلی مانند تخلیه و تصفیه مواد شیمیایی و دفع مواد عفونی باشد. چون این دو مرکز پزشکی اگرچه در حومه شهر ولی نزدیک به مراکز ساختمانی و مسکونی احداث شدند.
پان میگوید به هر حال دیدن تصاویر کارگرها و ماشینآلاتی که شبانهروز و بیوقفه دارند کار میکنند تا جان انسانها را نجات دهند؛ شگفتانگیز است و احساسات مردم را برانگیخته میکند.