میتسوبیشی چراغهای LED ساخته که نور خورشید را برای کاهش افسردگی در دفترهای کار شبیهسازی میکند

فناوریهایی که روزگاری وعده داده بودند محیطهای کار را به بهترین فضاها تبدیل کنند؛ با شکست روبرو شده و غالب دفاتر کاری به محلهایی پراسترس تبدیل شدند که باعث افزایش افسردگی روح آدم میشوند.
اما شرکت میتسوبیشی میخواهد این رویه را تغییر دهد. این شرکت با طراحی چراغهای LED جعلی به دنبال کاهش افسردگی کارمندان خود است. این پنلهای روشنایی سعی میکند محیط بیرون از دفتر و نور خورشید را شبیهسازی کنند تا کارمندان احساس کنند در فضای باز کار میکنند.
با نصب این پنلهای الایدی در مکانهایی که کوچکترین اشعهای از نور خورشید بدانجا راهی ندارد؛ کارمندان احساس میکنند زیر نور طبیعی مشغول کار هستند و روحیه بهتری دارند.
البته، میتسوبیشی اولین شرکتی نیست که سعی دارد کیفیت نور در محیطهای کار و پنلهای روشنایی را بهبود دهد. انواع پنلهای روشنایی تخت مصنوعی تولید و حتی برای خانهها پیشنهاد شدهاند.
یک دهه پیش شرکتی به نام SkyV اقدام به ساخت چراغهای LED کرد که سعی داشت انیمیشنهایی از ابرها، درختان، باد و نور خورشید را روی سقفها پخش کند.
در سال ۲۰۱۴ شرکتی به نام Royal Caribbean روی دیوارها نمایشگرهای ۸۰ اینچی 4K نصب میکرد که براساس روز و شب مناظری بسیار زیبا و دلفریب نشان میدادند تا افراد تصور کنند مثلا در کشتی نشستهاند و وسط دریا هستند.
اخیرا هم شرکت Dyson محصولاتی روانه بازار کرد که با لامپهای Lightcycle نور خورشید را در اتاق شبیهسازی میکردند. این لامپها میتوانستند براساس موقعیت مکانی اتاق، شدت نور و رنگ را تنظیم کنند تا افراد کاملا حسی مشابه فضای باز داشته باشند.
به هر حال، در سالهای اخیر شرکتهای زیادی سعی کردند مشکل اتاقهای بدون پنجره را حل کنند و افراد ساکن در این اتاقها حس زندانی بودن و تمام روز جدا از فضای باز را نداشته باشند.
پنلهای Misola میتسوبیشی
میتسوبیشی در پنلهای روشنایی خود از چراغهای LED به جای LCD استفاده کرده است. چراغهای LED میتوانند تغییر رنگ داده و از قابی سود برده که افراد با نگاه به آنها، تصور میکنند دارند به آسمان نگاه کرده و پنجرهای رو به بیرون هستند.
در طول روز فقط سه ضلع این پنلها روشن میشود و ضلغ چهارم همیشه خاموش است تا سایه فضای باز هم در اتاق انعکاس پیدا کند. این ترفند باعث میشود افراد حس بهتری نسبت به نور داشته باشند و ناخودآگاه تصور کنند نور خورشید به طور غیرمستقیم بدان جا تابیده میشود.
ویژگی دیگر محصولات روشنایی میتسوبیشی، تنظیم تدریجی شدت و دمای نور تابیده شده است. اینگونه، یک پنجره واقعی با پرتوهایی از خورشید تصور میشود که در طول روز مرتبا تغییر نور دارد.
میتسوبیشی دفاتر و انبارهای غولپیکر را به عنوان مکانها اصلی نصب پنلهای Misola خود میداند تا زندگی کارمندان این مکانها کیفیت بهتری پیدا کند. این شرکت احساس میکند در مکانهای دیگری مانند بیمارستانها، خانه سالمندان و مراکز روانی و درمانی نیز میتوان از این پنلها استفاده کرد؛ چون باعث بهبود رفتار بیماران میشود.
مدل پایه و قابل برنامهریزی دستی این پنلها ۶۲۰۰ دلار قیمت دارد ولی مدل لوکس آنها قمیتی تا ۶۸۰۰ دلار خواهد داشت که میتواند به صورت خودکار براساس یک تایمر کار کند. میتسوبیشی میگوید برنامههایی برای متقاعد کردن شرکتها در پرداخت هزینه خرید این پنلها دارد.
فیلم کوتاهی از نحوه عملکرد پنلهای Misola را در زیر مشاهده میکنید: