چگونه پنل‌های خورشیدی معکوس می‌توانند در شب برق تولید کنند؟

دانشمندان دارند روز پنل‌های خورشیدی کار می‌کنند که در شب قابلیت تولید انرژی دارند.

مقاله تحقیقاتی این دانشمندان تحت عنوان «Optically Coupling with Deep Space» چاپ شده است که شاید یکی از سخت‌ترین عناوین مقالات سال باشد.

اما این عنوان به چه معنی است و پنل‌های خورشیدی معکوس دقیقا چگونه کار می‌کنند؟ سلول‌های فتوولتاییک (Photovoltaics) حتی در روزهای ابری هم قادر به جذب و انباشت نور و گرما هستند. آن‌ها کمترین طیف‌های نوری موجود در آسما را هم جذب کرده و برای تولید انرژی الکتریکی استفاده می‌کنند.

دانشمندان برای توسعه سیستم‌های فتوولتاییک، سعی می‌کنند از سلول‌های حرارتی به جای سلول‌های فوتو استفاده کنند تا کمترین انرژی و حرارت هم دریافت و تبدیل به انرژی برق شود. در حقیقت، کمترین طول موج انرژی هم جذب شود.

حالا، محققان سراغ رویکردی رفتند که این سلول‌های تابشی حرارتی معکوس عمل کنند. در حالت عادی، این سلول‌ها انرژی تابش‌های شدید خورشید را دریافت و تبدیل به انرژی الکتریکی کرده و به زمین تحویل می‌دهند. در حقیقت، انرژی خورشید آن‌قدر قوی و زیاد است که انرژی زمین در برابر آن صفر می‌شود.

در سلول‌های خورشیدی معکوس، قرار است زمین نقش خورشید را در شب ایفا کند و سلول‌های حرارتی بتوانند طیف‌های انرژی را از زمین دریافت و تبدیل به انرژی الکتریکی کنند.

معمولا در شب، آسمان سردتر و زمین گرم‌تر است. اگر بتوان سلول‌های خورشیدی معکوس را در سقف خانه‌ها، کارخانه‌ها و مراکزی که به طور طبیعی تولیدکننده انرژی گرمایی هستند؛ نصب کرد؛ این سلول‌ها انرژی را از زمین دریافت کرده و پس از تبدیل به منبع دیگری تحویل می‌دهند.

بازیاف انرژی با تولید انرژی

روند کلی شبیه به چیزی است که «هیت‌سینک» می‌گوییم و گیمرها با آن خیلی خوب آشنایی دارند. هیت‌سینک‌ها سعی می‌کنند حرارت و انرژی گرمایی را جمع‌آوری و در محیط دیگری آزاد یا تبدیل کنند.

تیم تحقیقاتی که دارند روی پنل‌های خورشیدی معکوس کار می‌کنند؛ مدعی شدند این فناوری و رویکرد می‌تواند تا ۲۵ درصد تولید انرژی الکتریکی بیشتری نسبت به پنل‌های خورشیدی روز داشته باشد.

افزون بر این، این فرآیند نوعی بازیافت انرژی است و باعث کاهش گرمای موجود در سطح کره زمین می‌شود. امروزه انواع ماشین‌آلات، کارخانه‌ها و فناوری‌ها مشغول تولید گرما هستند و نیاز به سیستم‌هایی داریم تا این انرژی گرمایی را جمع‌آوری و در محل دیگری آزاد یا تبدیل به انرژی‌های دیگر قابل استفاده کند.

هرچقدر بتوانیم انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتری استفاده کنیم؛ نیاز به نیروگاه‌های با سوخت فسیلی سنتی کمتری خواهیم داشت و این یعنی نجات زمین!

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]