این نقشه‌ها نشان می‌دهند کدام شرکت‌ها صدها سال و بلکه هزاران سال قدمت دارند

در دوره‌ای که شاید معروف‌ترین شرکت‌ها و برندهایی که روزانه نام‌شان به گوش‌مان می‌خورد یا در فهرست شرکت‌های برتر سال قرار می‌گیرند؛ بیشتر از چند دهه نیست؛ باید بدانیم شرکت‌هایی در دنیا هستند که قرن‌ها سابقه دارند.

قدیمی‌ترین شرکت جهان در ژاپن فعالیت می‌کند. یک شرکت ساختمانی به نام Kongo Gumi که قدمت آن ۵۷۸ سال است و در قرن ۱۴ میلادی برای ساخت معابد تاسیس شده است. اگرچه امروزه این شرکت توسط شرکت تازه تاسیس دیگری خریداری شده است ولی هنوز ساخت و ترمیم معابد ۸۰ درصد فعالیت او را تشکیل می‌دهد.

این اطلاعات از روی نقشه‌های جدیدی که انتشارات بریتانیایی Business Financing به تازگی منتشر کرده؛ به دست آمده و به ما قدیمی‌ترین شرکت‌های حال حاضر دنیا را در هر کشور نشان می‌دهد.

این موسسه براساس تحقیقات خودش این اطلاعات را جمع‌آوری کرده است و جالب اینکه با هیچ دانشگاه، موسسه تاریخ‌شناسی و شرکت‌های مشابه همکاری نمی‌کند. بنابراین، یافته‌های آن‌ها می‌توانند بسیار مهم و قابل توجه باشند.

آن‌ها در دیدگاهی وسیع‌تر، سراغ صنایعی رفتند که اقتصاد هر کشور را رهبری می‌کند. در این میان، جنبه‌های تاریخی برخی کشورها هم بیشتر آشکار می‌شود. مثلا، چه کشورهایی فقط از طریق برده‌داری و استعمار ملت‌های دیگر ثروت‌اندوزی کردند.

ردپای استعمار در قدیمی‌ترین شرکت‌های دنیا

به عنوان مثال، در کشور ایالات متحده، قدیمی‌ترین شرکتی که هنوز مشغول به کار است؛ شرکت Shirley Plantation در ویرجینیا با تاریخ تاسیس ۱۶۱۳ است. این شرکت در حوزه رشد تنباکو فعالیت داشته و عمده کار آن در کشورهای دیگر از جمله اروپایی‌ها بوده است. این شرکت با استفاده از برده‌داری مزارع تنباکو را در کشورهای دیگر کشت و پرورش داده و از فروش تنباکو کسب درآمد کرده است.

استعمار در سراسر نقشه‌ها به وفور دیده می‌شود. قدیمی‌ترین شرکت در کشور کنگو به سال ۱۸۸۹ برمی‌گردد؛ زمانی که این کشور در سلطه بلژیک بود. این شرکت در حوزه توسعه راه‌آهن کار می‌کند و هنوز یک نام فرانسوی طولانی دارد: Société Nationale des Chemins de Fer du Congo. البته، اکنون این شرکت در اختیار دولت کنگو درآمده است.

در کشور باربادوس (Barbados) قدیمی‌ترین شرکت به نام Mount Gay Rum در سال ۱۷۰۳ تاسیس شده است و هنوز هم زنده است. به نظر می‌رسد قدیمی‌ترین شرکت در حوزه تولید عرق نیشکر یا Rum در جهان باشد.

کشور باربادوس یک مستعمره مهم برای انگلستان بوده است و قطب تجارت برده‌های آفریقایی محسوب می‌شود. هزاران برده آفریقایی در این کشور روی مزارع نیشکر کار می‌کردند تا محصول آن‌ها به اروپا صادر شود. در سال ۱۸۰۷ برده‌داری در این کشور ممنوع شد.

وقتی به این نقشه‌ها نگاه می‌کنیم؛ غالب شرکت‌های قدیمی در کشورهای مستعمره مربوط به حوزه‌های حمل و نقل، راه‌آهن، بانک‌ها، دفاتر پست و نظایر این‌ها هستند. شرکت‌های استعماری با تاسیس این شرکت‌ها در پی زیرساخت‌هایی برای تامین نیازهای اقتصادی خود بودند.

هنگامی که در کشورهای مستعمره دفاتر پستی، راه‌آهن، موسسات مالی و بانکی راه‌اندازی شده است؛ صادرات منابع گران‌بهای کشورها مانند نفت، قند و نیشکر، روغن، پنبه و غیره به اروپا ساده‌تر شده است. پس از استقلال کشورهای مستعمره، این شرکت‌ها به تصرف دولت‌ها درآمده و برخی از آن‌ها موفق شدند بدون تغییر حوزه کاری خود هنوز زنده بمانند.

اما در اروپا، قدیمی‌ترین شرکت‌ها به طور مستقیم به فرهنگ و صنعت آن کشور مرتبط هستند. برای مثال، بسیاری از شرکت‌های قدیمی حوزه مواد غذایی و نوشیدنی‌ها در اروپای مرکزی هستند.

قدیمی‌ترین شرکت این قاره به نام Staffelter Hof Winery در کشور آلمان قرار داشته و قدمتی ۸۶۲ ساله دارد. در ایرلند، شرکتی به نام Sean’s Bar قدمتی ۹۰۰ ساله دارد. در هلند، یک کارخانه تولید آب‌جو در سال ۱۳۴۰ تاسیس شده است. در اتریش، قدیمی‌ترین شرکت یک رستوران به نام St. Peter Stifskulinarium است.

متاسفانه در این نقشه نامی از هیچ شرکت ایرانی و حتی خاورمیانه نیست که به نظر می‌رسد به خاطر عدم دسترسی به اطلاعات درست توسط محققان شرکت Business Financing باشد.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]