منظره تماشایی تخلیه محموله پروژه استارلینک اسپیس ایکس: زیبا، انقلابی، اما شاید مختل‌کننده آسمان شب

اسپیس ایکس – شرکت خصوصی پروازهای فضایی ایلان ماسک– است. این شرکت بعد از اینکه چند روز پیش دو فضانورد آمریکایی را به ایستگاه فضایی بین‌المللی رساند؛ اینک به شیوه دیگری خبرساز شده است.

استفاده مجدد از یک موشک واحد، برای پنج بار.

اسپیس ایکس برای به‌صرفه کردن سفرهای فضایی و پرتاب ماهواره، برای اولین بار توانسته ایده استفاده مجدد از موشک‌ها را اجرا کند و به کمال برساند.

در تازه‌ترین سری پرتاب ماهواره، این شرکت توانست 60 ماهواره کوچک را برقراری اینترنت پرسرعت به مدار پایین زمین ارسال کند.

همیشه در سفرهای فضایی یک چیز دیدنی، آن لحظه جادویی نخستین پرتاب موشک‌هاست. با اینکه این صحنه را صدها بار دیده‌ایم، اما هر بار هیجان غلبه بر جاذبه زمین، با یک دست‌ساخته بشر، باز هم دیدنی است.

اما صحنه دیدنی دیگر در جایی رخ می‌دهد که موشک و محموله‌اش از زمین فاصله گرفته‌اند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. در ویدئوی کوتاهی که در پایین می‌بینید و به وسیله دوربینی که در قسمت بالایی مجموعه پرتابی قرار داده شده، گرفته شده، لحظه زیبای جدا شدن دو نیمه را از هم می‌بینید. قسمت پایینی موشک فالکون 9 جدا می‌شود و به زمین بازمی‌گردد تا دوباره بتوان از آن استفاده کرد.

در حال حاضر 500 ماهواره اسپیس ایکس در مدار هستند. این شرکت در نظر دارد که ده‌‌ها هزار ماهواره کوچک را در مدار پایین قرار بدهد و اینترنت پرسرعت را به هر جایی از زمین برساند.

این پروژه شاید برای ما بیش از حد تخیلی به نظر برسد و ما طبق عادت دیرینه، در حالی که با تکمیل پروژه فاصله زیادی داریم، به این فکر می‌کنم که تعرفه‌گذاری چطور صورت خواهد گرفت و چنان که افتد و دانی آیا فکری برای ایجاد نویز روی سگینال‌های این ماهواره‌ها و مصون نگاه داشتن کاربران ایرانی از این «بلا»ی مداری، انجام شده یا خیر. بگذریم!

مشکل اصلی این پروژه این است که ستاره‌شناسان گله کرده‌اند که چنین حجم زیادی از ماهواره‌ها، روی رؤیت آسمان شب تاثیر منفی خواهد گذاشت. اما ماسک این مطلب را قبول ندارد.

منبع: سی نت

1 دیدگاه

  1. یکی از دلایلی که الان دوباره درباره سفر به ماه، به خصوص نیمه تاریک، صحبت میشه همینه.
    چون ماهواره‌ها زیاد شدن و نویز دارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]