معرفی فیلم جان ویک: بخش 3 – پارابلوم John Wick: Chapter 3 – Parabellum

کارگردان: چاد استاهلسکی. بازیگران: کیانو ریوز (جان ویک)، هالی بری (سوفیا)، یان مکشین (وینستون)، لارنس فیشبرن (باوری کینگ)، مارک داکاسکوس (زیرو). 130 دقیقه. درجه نمایشی: R.
به آنها بگو هرکس باشد، هرکجا که باشد، او را خواهم کشت!
جان ویک: بخش 3 -پارابلوم ضیافت باشکوه و دلپذیری است برای همهٔ عشاق پروپاقرص سینمای اکشن. ۱۳۰ دقیقه اکشن و انرژی ناب وآکنده از صحنههایی که احتمالا تا حالا در هیچ فیلمی مشابه آن را ندیدهاید. سرگرمی خالص با عیار بسیار بالا. فیلمی که به خاطر خلاقیتهایش در زمینهٔ طراحی و اجرای صحنههای اکشن سزاوار تحسین و ستایش است. اولین فیلم جان ویک در سال ۲۰۱۴ به کارگردانی چاد استاهلسکی و بازیگری کیانو ریوز در نقش عنوان عرضه شد. دنیای مخلوق فیلم سندیکای جنایتکاران و قوانین خاص آن به تدریج در قسمتهای بعدی گسترش پیدا کرد و حالا با توجه به این که قسمتهای دیگری از جان ویک در راه است میتوان انتظار داشت که دنیای مخلوق فیلم گستردهتر شود و لایههای داستانی بیشتری از مقدمهٔ داستانی اولیهٔ فیلم استخراج شود.
موفقیت فیلم بدون شک مرهون دو نفر است: چاد استاهلسکی کارگردان و کیانو ریوز بازیگر. استاهلسکی مسئول بدلکاری مجموعه فیلمهای ماتریکس (با بازیگری کیانو ریوز) بود که با مجموعهٔ جان ویک قدم به عرصهٔ کارگردانی گذاشته است. استاهلسکی درک کامل و والایی از اکشن سینمایی دارد. او با اجتناب از ترفندهای کامپیوتری، اکشنی را در فیلماش خلق کرده که «واقعی» است. تماشاگر درد هر ضربهٔ مشت یا لگد پا را احساس میکند. همه چیز آنقدر طبیعی است که تماشاگر احساس میکند خودش در وسط صحنه است. کیانو ریوز ۵۴ ساله هم با آمادگی بدنی بینظیرش واقعا بازیگری آرمانی برای ایفای نقش جان ویک است. ریوز پس از یک دورهٔ طولانی ناکامی در نقشهای درام، خیلی خوب فهمیده که ستارهای اقبالاش در نقشهای اکشن درخشش بیشتری دارد.
برای آنهایی که جان ویک را نمیشناسند ذکر این نکته ضروری است که در قسمت اول او عضو بازنشستهٔ انجمن قاتلان حرفهای (موسوم به TableHigh) بود. جان پس از کشته شدن زناش در گوشهای همراه با سگ محبوباش زندگی میکرد اما مهاجمان به سراغاش آمدند و سگاش را کشتند و ماشین محبوباش را ربودند. به این ترتیب، جان مجبور شد که دوباره به صحنهٔ جنگ و نبرد برگردد و انتقام سگ و ماشیناش را بگیرد. حالا در قسمتسوم جان با مشکل تازهای روبهرو است. او در قسمتدوم علاوه بر کشتن صدها و هزاران نفر آدم بیگناه و با گناه اقدام به کشتن یکی از اعضای انجمن قاتلان در هتل کونتینانتال کرد. این هتل نزد انجمن جای مقدسی است و کشتن در آن جرمی بزرگ. به همین دلیل وینستون (یان مکشین) رئیس انجمن قاتلان تصمیم گرفته اعلام کند هر کس موفق به کشتن جان ویک شود یک جایزهٔ چهارده میلیون دلاری دریافت خواهد کرد. اما وینستون به خاطر رفاقتهای گذشتهاش با جان و مقداری هم به خاطر سرگرمی، فرصتی یک ساعته به جان میدهد تا از نیویورک فرار کند. وینستون تأکید میکند پس از یک ساعت اطلاعیهٔ چهارده میلیون دلاری اعلام عمومی خواهد شد. به این ترتیب، پس از مهلت مقرر و اعلام جایزهٔ چهارده میلیون دلاری، همهٔ قاتلان و افراد سودجو در سطح شهر تلاش میکنند تا جان را بیابند و بکشند. در این میان، جان فقط میتواند روی کمک دو نفر حساب کند: یکی زنی به اسم «دایرکتور» (آنجلیکا هیوستن) و دیگری زنی به اسم سوفیا (هالی بری) و…
اضافه کردن یک زن در کنار قهرمان مذکر فیلم در راستای مُدِ فمینیستی اخیر هالیوود است. با این حال، حضور هالی بری در کنار جان ویک نه تنها صدمهای به حال و هوای اکشن و پرانرژی فیلم نزده بلکه آن را تقویت هم کرده است. جان ویک ۳ فقط اکشن نیست بلکه طنز و کمدی خیلی خوبی هم دارد. مثلا نگاه کنید به صحنهای که در کتابخانهٔ عمومی نیویورک رخ میدهد و طی آن جان ویک با استفاده از کتابهای چرمی قطور موفق میشود فردی را که با او خرده حسابهای قبلی داشته بکشد. نکتهٔ جالب و بامزه اینکه جان بعد از کشتن طرف به سراغ کتابها میرود و آنها را سر جای خودشان در قفسههای مربوطه میگذارد! فیلم تا دلتان بخواهد پر از این نوع صحنههای جالب و بامزه است. اسبسواری جان ویک در وسط خیابانهای شلوغ نیویورک نیز هرگز از خاطرهها نخواهد رفت. جان ویک ۳ فیلمی پر از شگفتی، انرژی، طنز، خلاقیت و استایل است. فیلمی که تماشای آن در تابستان بیبرکت امسال سینمای آمریکا دستکمی از یک موهبت آسمانی ندارد.
منبع: نشریه دنیای تصویر