نوکیا ۳۳۱۰ بیست ساله شد: چند حقیقت گفته نشده درباره این گوشی فلاندی جریانساز

گوشی نوکیا ۳۳۱۰ را به خاطر دارید؟ شاید هم الان در دست گرفتید و هنوز استفاده میکنید.
نوکیا ۳۳۱۰ در اول سپتامبر سال ۲۰۰۰ معرفی شد و الان باید بیستمین سالروز تولد آن را بگیریم. گوشی که هم خاطرهساز و هم جریانساز شد و دربارهاش افسانههای زیادی میگویند.
مثلا، گفته میشود سخت جان است و از هزار پایی به پایین پرت شده ولی هنوز کار میکند یا پرفروشترین گوشی در کل صنعت موبایل است. کسی را پیدا نمیکنید که خاطرهای با این گوشی نداشته باشد و برخی اعتقاد دارند از اسمارتفونهای پرچمدار امروزی عملکرد بهتر و مفیدتری دارد.
حقیقت این است که صنعت تلفن همراه از روزی که نوکیا ۳۳۱۰ معرفی شد تا کنون، راه بسیار درازی را طی کرده و کاملا متحول شده است اما نمیتوانیم تاثیرات و نمادهای این گوشی در این مسیر را نادیده بگیریم.
به مناسبت ۲۰ ساله شدن نوکیا ۳۳۱۰ میخواهیم چند حقیقت ناگفته و کمتر گفته شده درباره این گوشی را مرور کنیم:
نوکیا ۳۳۱۰ در دانمارک طراحی شد
اگرچه نوکیا ۳۳۱۰ یک گوشی فلاندی است ولی در واقع توسط تیم نوکیا در شهر کپنهاک دانمارک طراحی شده است. تولید این گوشی در فلاند و مجارستان بود.
براساس طراحی این گوشی چندین دستگاه دیگر مانند نوکیا ۳۳۳۰ با ویژگیهای جدیدی مانند بازدید از سایتهای مبتنی بر WAP، اسکرین سیور متحرک، بهبود فون بوک و ذخیره ۱۰۰ شماره تلفن روی گوشی نیز تولید و عرضه شد.
پیامرسان فوری به سبک SMS
ممکن است امروز ارسال پیام با گوشیها را یک امر خیلی عادی تلقی کنیم ولی اولین بار نوکیا ۳۳۱۰ این فناوری را رایج کرد.
تصویری که امروز از SMS داریم؛ دریافت و ارسال پیامهای کوتاه به صورت مجزا در یک باکس یا پیمایش پیامکهای رسیده در یک صندوق برای اولین بار روی گوشی نوکیا ۳۳۱۰ دیده شد.
حتی نوکیا ۳۳۱۰ یک قدم جلوتر از دیگر گوشیها بود و به شما اجازه میداد پیامهایی با ۴۵۹ کارکتر را ارسال کنید. اندازه این پیام تقریبا سه برابر یک پیام استاندارد آن زمان بود. این پیام توسط سه متن جداگانه ارسال میشد ولی دریافتکننده به صورت یک متن واحد میدید.
چت AOL برای عصر موبایل
هنوز روی گوشیها خبری از اپلیکیشنها نبود ولی نوکیا ۳۳۱۰ یک ویژگی آیندهنگرانه با خود داشت.
سرویس FriendsTalk نوکیا اجازه میداد ۳۳۱۰ کاربر وارد یک اتاق چت (chat rooms) شوند و یک گروه برای ارسال و دریافت پیام متنی با همدیگر بسازند.
این سرویس روی فناوری SMS پیادهسازی شده بود و با اکثر شرکتهای مخابراتی و اپراتورها کار میکرد. حتی از WAP در ایالات متحده نیز پشتیبانی میکرد.
Snake II: یک بازی افسانهای
روی نوکیا ۳۳۱۰ چهار بازی به نامهای Pairs II و Space Impact و Bantumi و Snake II عرضه شده بود. این آخری به موفقیت چشمگیری دست یافت و بازی کلاسیک دهه ۸۰ میلادی بود.
محبوبیت این بازی به حدی رسید که در سال ۲۰۱۲ موزه Modern Art in New York بخشی از فضای خود را به این بازی اختصاص داد.
امروز میتوانید روی گوگلپلی انواع بازی Snake II را دانلود و روی گوشیهای امروزی نصب و بازی کنید ولی هیچگاه حس خوب بازی با کلیدهای نوکیا ۳۳۱۰ را نخواهید داشت.
سفارشیسازی بینهایت با Xpress-On
این روزها تنها گزینههای شما برای سفارشیسازی یک گوشی، استفاده از والپیپر، کاور یا پوستههای مختلف است. اما نوکیا ۳۳۱۰ در زمان خودش سفارشیسازی گوشی را به سطح جدیدی رساند.
در حالیکه کاورهای Xpress-On با گوشی نوکیا ۵۱۱۰ در سال ۱۹۹۸ و پس از آن وارد بازار شدند ولی این نوکیا ۳۳۱۰ بود که هزاران شرکت را مجاب کرد برای فروش و محبوبیت بیشتر اقدام به عرضه کاور Xpress-On کنند.
شما میتوانستید کاور جلو و عقبی گوشی را عوض کنید تا رنگ جدیدی به خود بگیرد. جزو معدود تلفن همراههایی بود که چنین قابلیتی داشت.
ایموجی ملی فلاند
هنگامی که کشور فلاند تصمیم به انتخاب یک ایموجی ملی گرفت؛ فقط یک انتخاب به ذهن میرسید.
ایموجی نوکیا ۳۳۱۰ جزو یکی از سه ایموجی ملی کشور فلاند انتخاب شد؛ چون بسیاری از مردم دنیا نام این کشور را برای اولین بار با گوشی نوکیا ۳۳۱۰ شنیده بودند.
به این ایموجی Unbreakable میگفتند که نشان از روح سخت و مقاوم بودن داشت.
شرکت نوکیا پس از ۳۳۱۰، دها گوشی پرفروش دیگر طراحی و تولید کرد و حتی در سال ۲۰۱۷ دوباره با کمک HMD Global به بازار موبایل برگشت و شروع به ساخت گوشیهای هوشمند کرد ولی هیچیک نتوانستند تاثیرگذاری و جریانسازی نوکیا ۳۳۱۰ را داشته باشند.
ممنون بابت مطالب خوبتون
با مرگ نوکیا کیفیت،نواوری،استحکام،زیبایی همه چیز مرد
واااااای چی بودی نوکیا