زیبایی و اسرارآمیزی بناهای متروک

یک هنرمند و عکاس فرانسوی به نام دیمیتری، در صفحه اینستاگرام خود دست به کار جالبی زده است. او که یک طراح گرافیک است، به تاریخ و بقایای بناهای تاریخی بسیار علاقه دارد.

از سال 2013 او مشغول عکاسی از بناهای متروک شده و به دنبال سوژه‌های متنوع است: از کشتی‌های جنگی قدیمی گرفته تا قلعه‌های قدیمی، آثار تمدن شوروی و سالن‌های نمایش در سراسر اروپا.

تعدادی از عکس‌های او:

یک ویلای متروک در پرتغال:

شاتل قدیمی شوروی در قزاقستان:

گلخانه‌ای در فرانسه:

کشتی جنگی در فرانسه:

کلیسایی در فرانسه:

خانه ییلاقی در پرتغال:

بلغارستان – بنای یادبود به جا مانده از عهد کمونیسم:

گرجستان – مجسمه استالین:

گرجستان- آسایشگاه زمان شوروی:

فرانسه – آنتن رادیویی:

سالن تئاتری در ایتالیا:

برج خنک‌کننده در بلژیک:

ویلایی در ایتالیا:

هواپیمای مستهلک در فرانسه:

سالن تئاتر در مراکش:

خانه و سرداب در پرتغال:

تیمارستان – ایتالیا:

قلعه‌ای در فرانسه:

موشک رهاشده – مکان ذکر نشده:

پایگاه ناتو در ایتالیا:

گرچستان – آسایشگاه زمان شوروی:

2 دیدگاه

  1. ما چندسالی تحت عنوان سمن درختکاران، به انجام کارهای داوطلبانه حفظ و افزایش پوشش گیاهی میپرداختیم. فکر میکنم پنج سال پیش بود که یه بخشی از کاخ سعدآباد که گلخونه داشت رو بهمون دادن. گلخونه ای که سالها متروک بود. در همه جا، در و دیوار و شیشه ها، گل و گیاه روییده بود. اونقدر همه چیز استفاده نشده بود که وقتی دست به سقف شیشه ای میزدیم، قطعات مربعی شکل از چسبی که بهشون بسته شده بود، جدا میشدند و میوفتادن و خورد میشدن. دارم توضیح میدم که چقدر اونجا متروک بود.
    بخاطر دوری راه دیگه به اون سمت نرفتم. اون سالها هم اونقدر با بچه های گروه صمیمی نشده بودم که خیلی پیگیر بشم و راستش واقعا نمیدونم چیشد بعدش. اما از اون دوران، خاطره ای برام باقی مونده که میتونم با این عکسها ارتباط برقرار کنم و مفهوم متروک رو درک کنم و از زیبایی نزاع طبیعت با دست ساخته های آدمی لذت ببرم.

  2. من تصور می‌کنم متروکه‌های اتحاد جماهیر شوروی از هر کشور دیگری بیشتر باشد. یک سو پهناور بودن سوویت و دیگر سو دلایل عدیده‌ای که باعث شدند کشورهای پساشوروی از ابنیه‌ها و مستغلات زمان اتحادیه استفاده نکنند. اما رها شدن بعضی از آنها -مثل شاتل- با اینکه بالقوه توانایی استفاده در موزه داشته‌اند به مشکلات مالی و فرهنگی و نه دیدگاه‌های سیاسی بر می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]