پردازنده اپل سیلیکون M1 با معماری آرم برای دستگاه‌های مک معرفی شد؛ قوی‌ترین پردازنده تاریخ اپل با مصرف پایین انرژی

مراسم «One More Thing» امشب خود را با معرفی چیپ‌ست M1 آغاز کرد. پردازنده مبتنی بر معماری ARM که از ماه‌های پیش شایعات پیرامون آن آغاز شده و همه منتظر رونمایی‌اش بودند.

اپل سیلیکون M1 یک پردازنده مجتمع موبایل با مصرف انرژی بسیار پایین، فناوری ساخت ۵ نانومتری و هسته‌های پردازشی بسیار قدرتمند است. مک‌های جدید اپل مبتنی بر پردازنده M1 هستند و با سیستم‌عامل جدید مک او اس Big Sure عرضه می‌شوند.

این اتفاقی بزرگ و ویژه برای اپل است که برای اولین بار از پلتفرم پردازنده‌های اینتل جدا شده و به سوی معماری آرم چرخیده است و می‌تواند دسته بزرگی از محصولات را با پردازنده پرقدرت و کم مصرف خود بسازد.

پردازنده M1 هشت هسته‌ای است و به ادعای اپل بهترین عملکرد دنیا براساس وات را روی یک پردازنده ارائه می‌دهد. اپل می‌گوید با یک چهارم مصرف انرژی، همان عملکرد یک پردازنده مرکزی لپ‌تاپ امروزی را دارد.

همانند پردازنده‌های موبایل، دارای ۴ هسته پردازشی سطح بالا با ۱۲ مگابایت کش و ۴ هسته پردازشی مصرف بهینه و ۴ مگابایت کش است. همین‌طور، یک تراشه گرافیکی مجتمع شده نیز روی M1 قرار گرفته است که دارای هشت هسته پردازشی است.

هوش مصنوعی و شبکه عصبی در چیپ‌ست جدید اپل جایگاه ویژه‌ای دارد. M1 دارای ۱۶ هسته Neural Engine بوده و توان خروجی برابر با ۱۱ تریلیون محاسبه در ثانیه دارد.

این پردازنده از ۱۶ میلیون ترانزیستور ساخته شده است و از درگاه‌های تاندربولت و USB 4.0 پشتیبانی می‌کند. اپل می‌گوید مک‌های مبتنی بر این پردازنده به سرعت از حالت Sleep یا خواب بیدار شده و در پردازش تصویر، اپلیکیشن‌های سه‌بعدی و ویرایش تصاویر RAW عملکرد بسیار بالایی دارد.

مک‌بوک ایر جدید با تراشه M1 در یک بار شارژ می‌تواند ۱۸ ساعت فیلم پخش کند در حالی‌که مک‌بوک ایر اینتلی با همین باتری فقط ۱۲ ساعت شارژ برای فیلم داشت. همین‌طور، با یک بار شارژ مک‌بوک ایر جدید می‌توان ۱۵ ساعت با وای‌فای روشن وب‌گردی کرد.

اپل برنامه‌های یونیورسالی برای کار با دستگاه‌های مبتنی بر M1 و دستگاه‌های اینتلی طراحی کرده است و هیچ‌گونه تفاوت و تناقضی یا عدم سازگاری میان اپلیکیشن‌ها در پلتفرم‌های مختلف نیست.

پردازنده M1 قوی‌ترین چیپ‌ستی است که اپل تا کنون عرضه کرده است. شاید قوی‌ترین پردازنده موبایل و دسکتاپ دنیا نباشد ولی قطعا شروع بزرگی برای ورود به دنیای تازه‌ای از محصولات اپلی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]