دهها هزار نقاشی باستانی روی صخرههای کلمبیا کشف شد

معمولا در اخبار مربوط به باستانشناسی و اعصار خیلی قدیمی، یافتهها و کشفهای جدید، خیلی قطرهچکانی هستند. اگر بگذریم از کشفیات بزرگ مانند آنچه در مصر در نیمه اول قرن بیستم رخ داد و گاهی هنوز هم ادامه دارد، در سایر موارد خبری از کشف انبوه آثار باستانی نیست.
خبر جدید اما برخلاف این قاعده روتین است:
در انتهای عصر یخبندان، هنرمندان پیشاتاریخی، دههزار تصویر، شامل ماموتها و تنبلها و جاندارانی که بعدا منقرض شدند، در دیوارههای صخرهای پیرامون جنگلهای انبوه آمازون کشیدند.
در سال ۲۰۱۷ دیرینشناسانی که قصد داشتند مستندی برای شبکه دیسکاوری تهیه کنند، تصاویری شگفتانگیزی از این نقاشیها منتشر کردند.
این نقاشیهای گسترهای به طول ۸ مایل دارند و در سیهرا دلا لیندوزا در کلمبیا واقعند. تصاویر بسیار متنوع هستند. علاوه بر چیزهایی که ذکر شد شامل تصاویر ماهیها، بزمچهها، تصاویر جغرافیایی و تصاویر شماتیک انسانهای در حال انجام رفتارهایی مانند رقص هستند. همچنین در آنها عکسهایی از نوعی جاندار شبیه اسب به نام پالئولاما هم مشاهده میشود.
برآورد میشود این تصاویر بین ۱۲۶۰۰ تا ۱۱۸۰۰ سال پیش ایجاد شده باشند. آدمهایی که این تصاویر را ایجاد کردهاند، احتمالا نخستین انسانهایی بودهاند که در غرب آمازون میزیستهاند.
همچنین در کنار این نقاشیها بقایایی غذاهای مصرفشده توسط انسانها از میوهها گرفته تا تمساحها یافت شده است.
در واقع جنگ ۵۰ ساله داخلی کلمبیا باعث شده بود که منطقه خارج از دسترسی پژوهشگران قرار بگیرد. تحقیقات از سال ۲۰۱۶ شروع شد ولی روند کار بسیار دشوار بود، طوری که محققان مجبور بودند اجازه شورشیان را کسب کنند تا فقط ۵ ساعت امکان مطالعه را پیدا کنند.
تصاویری که در بلندای صخرهها ایجاد شدهاند و تنها با پهپاد میشود آنها را بررسی کرد، نشان میدهند که انسانهای باستانی منطقه از داربستهایی استفاده میکردهاند.