کاش به اندازه ویدئوهای آنباکس (جعبهگشایی)، ویدئوهای نظر خریداران واقعی، یک ماه بعد خرید منتشر میشد

برای بیشتر وسایل الکترونیک و گجتها شما میتوانید ویدئوهای آنباکس پیدا کنید. در این ویدئوها خریداران وسایل یا آنهایی که کانالهای حرفهای فناوری در یوتیوب دارند، جعبه وسایل را با دقت باز میکنند و خود وسیله و چیزهای جانبی همراه آن را از زوایایی مختلف به شما نشان میدهند، کمی با وسیله کار میکنند و در مورد ویژگیهایش توضیح میدهند.
ویدئوهای آنباکس چیزهای خوب هستند و من تقریبا امکان ندارد بدون دیدن چند وسیله آنباکس، چیز بخرم.
بیشتر با توجه به دانش و تجربه قبلی و چیزهایی که در اینترنت میخوانیم و همین ویدئوهای آنباکس، متناسب با نیاز و بودجهمان چیزی میخریم. البته ممکن است وسیلهای آنقدر خوب و اغواگر باشد که خیلی بیشتر از منطق بودجهای، خرجش کنیم.
چیزی که در این میان مهم است و من مدتی است میخواستم چیزی در موردش بنویسم این است که ویدئوهای آنباکس، عملا اطلاعات محدودی به ما میدهند.
همه ما میدانیم که تا مدتی از یک وسیله استفاده نکنیم، متوجه نقاط ضعف خاصش نمیشویم. در نگاه اول یک گوشی، یک ماشین لباسشویی، یک اسپیکر یا دوربین ممکن است بسیار خوب باشد، اما کشف نقاظ ضعف آن مدتی طول میکشد و نیازمند کاربرد واقعی آن توسط مصرفکننده انتهایی است.
شما تا یک هدفون ار مدتی به گوشی نگذارید نمیتوانید بفهمید که آیا واقعا مناسب ورزش است یا نه، آیا برای شنیدن پادکست و موسیقی بهینه است، آیا راحت شارژ میشود، آیا جعبه آن زود خش برمیدارد یا نه. شما نمیتوانید بفهمید که چقدر کم بودن برنامههای شستشوی یک ماشین لباسشویی میتواند آزارنده باشند، باز نمیتوانید در نگاه اول متوجه شوید که یک اسپیکر رؤیایی شیک ممکن است، چه ضعفهایی داشته باشد. یک گوشی هوشمند ممکن است بعد از یک کاه استفاده مشکلات سختافزاری خود را نشان بدهد.
منتها عملا در یوتیوب، ویدئوهای نظر کاربران بعد از استفاده عملی، بسیار کمتر از ویدئوهای آنباکس هستند و یوتیوب محیط جالبی برای پیدا کردن این نوع نظرات نیست.
چرا؟
1- چون آنباکس و دیدن یک وسیله تر و تازه، سطحی از لذت را برمیانگیزد که در یک ویدئوی تخصصیتر بررسی وجود ندارد.
2-چون بسیاری یوتوبرها، واقعا متخصص و کاربر انتهایی وسیله نیستند و وسایل برای آنباکس به آنها توسط شرکت سازنده و یا فروشگاه بزرگ داده میشود.
3- چون بعضی از یوتوبرها عملا نمیتوانند نظر مستقل منفی خودشان را به خاطر سود مالی ابراز کنند.
4- چون یک کاربر انتهایی معمولا تجیهیزات فیلمبرداری و نورپردازی مناسبی ندارد و نمیتواند ویدئوی یوتیوب بسازد و ارسال کند.
5- چون مثلا در سرخوردگی ناشی از پیدا کردن نقض یک وسیله، شما انگیزه ساخت یک ویدئو ندارید.
به همین خاطر است که در بخش کشف نقایص و مشکلات یک وسیله شما باید به بخش نظرات خریداران در فروشگاههای آنلاین و فورومها توجه کنید.
در ضمن یک تکنیک ساده این است که به دنبال نام یک وسیله کلیدواژههای فارسی و انگلیسی دلالتکننده بر نقض و مشکل را بنویسید و ببینید که آیا کاربران شکایتی از وسیله در سایتها و وبلاگها ابراز کردهاند یا نه و به دنبال رفع مشکلش برآمدهاند یا نه.
کلا خرید وسایل الکترونیک، مخصوصا در اتمسفرهایی مانند بازار ایران، با درصد ریسکی همراه است. اما میشود با روشهایی این ریسک را کمتر کرد.