آیا زامبیها جنبه تاریخی واقعی هم دارند یا فقط تخیلی هستند؟

داستانهای سنتی مردم جزایر کارائیب مملو از افسانههای مردگانی است که از قبرهای خود بیرون میآیند. با این حال همه اینها تا ماجرای سال۱۹۶۲ داستانهایی تخیلی بیش نبودند.
در این سال مردی به نام کلارویوس نارسیس با تب بالا و بدن درد به بیمارستانی مراجعه میکند. پس از چند ساعت پزشکان وضعیت او را فاقد علائم حیاتی تشخیص میدهند و فردای آن روز او را به خاک میسپارند.۱۹ سال بعد در سال ۱۹۸۱ هنگامی که خواهر او مشغول خرید در یک فروشگاه در روستایشان بود مردی خود را برادرش معرفی میکند و اطلاعاتی درباره کودکی خود به او میدهد؛ به طوری که خواهر نارسیس به شدت شوکه میشود.
پس از آزمایشهایی که در بیمارستان پورتو پرینس هاییتی روی او انجام میشود در کمال تعجب ادعای او اثبات میشود؟ آن گونه که خود او تعریف میکند او در این سالها در یک مزرعه نیشکر و توسط رئیس زامبی خود به بیگاری کشیده میشده و پس از مرگ او توانسته آزاد شده و به روستای خود بازگردد. حال آنکه بررسیهای پزشکی جنبه دیگری از ماجرای عجیب او را روشن میکند:
نارسیس تحت تاثیردو ماده تترادوتوکسین و بوفوتوکسین به حالتی از کما رفته که کاملا مشابه شرایط مردهها تشخیص داده شده. سپس او توسط ماده داتورا احیا شده (اینماده که از گلی به همین نام گرفته میشود حاوی مقادیری ماده توهم زاست)؛ مادهای که تا حدود زیادی باعث از دست رفتن حافظه و تضعیف ذهنی او شده؛ و سپس توسط رئیس در کنار سایرین مزرعه به بیگاری کشیده شده و در تمام این مدت دوز خاصی از این ماده را دریافت میکرده. همه اینها توسط رئیس مزرعه نیشکر یا به قول نارسیس رئیس زامبیها انجام شده بود.
با مرگ رئیس مزرعه نارسیس دوباره به دهکده بازگشت تا به عنوان یک زامبی واقعی باعث حیرت همه بشود.
وقتی بیماران از مرگ برمی خیزند؟
داغدارانی که در مراسم عزاداری یک خانم ۴۵ ساله که در اثر حمله قلبی فوت کرده بود در شهر کالی کلمبیا گردهم آمده بودند با تنفس دوباره او شوکه شدند و سراسیمه او را به بیمارستان باز گرداندند! این داستان که مثالی از سندروم لازاروس است به سال ۲۰۱۰ بازمی گردد؛ هنگامی که گردش خون یک فرد پس از مدتی که احیای قلبی او ناموفق میماند دوباره شروع به کار کردن میکند.»
حداقل ۲۵ مورد مشابه دیگر فقط از سال ۱۹۸۲ تاکنون گزارش شده است. مکانیسم پیشنهادشده برای این موارد وقفه در توزیع آدرنالین توسط دیگر مواد شیمیایی را دلیل اثر لازاروس عنوان میکند.
منبع: شماره 80 مجله دانستنیها