فیلم هیچ کجا در افریقا – Nowhere in Africa 2001 – داستان و نقد و بررسی

0

کارگردان: کارولینه لینک، بر مبنای رمانی نوشته اشتفانی تسوایگ

بازیگران: مراب نینیدزه، یولیانه کولر، گرت هاینتس، رگینه تسیمرمان، لنا کورکا و سیدده اونیولو

«والتر رتلش» (نینیدزه) وکیل یهودی موفقی است که در دوران ظهور رایش سوم، در آلمان زندگی می‌کند. «والتر» که به خطرات فزاینده ماندن در آلمان واقف است، به مزرعه‌ای در کنیا پناه می‌برد؛ و این در حالی است که همسرش، «بتل» (کولر) و دختر جوانش، «رگینا» (کورکا)، پدرش، «ماکس» (هاینتس) و خواهر «یتل»، «کیت» (تسیمرمان) در آلمان می‌مانند.

در این بین، وقتی اقدامات ضدیهودی در آلمان بالا می‌گیرد، «بتل» و «رگینا» به «والتر» در کنیا ملحق می‌شوند. اما‌ گذار از زندگی در آلمان به زندگی در افریقا برای «والتر» آسان نیست و مدت‌ها طول می‌کشد تا به چند و چون مزرعه داری آشنا شود و ضمنا پی می‌برد جامعه بریتانیایی کنیا از آلمانی‌ها استقبال نمی‌کنند.

همان طور که زندگی بر وفق مراد «بتل» نیز پیش نمی‌رود، چون نه تنها به کار فیزیکی عادت ندارد بلکه دوست هم ندارد مجبور باشد در کار‌های مزرعه کمکی کند.

با آن که «رگینا» در وهله نخست محیط زندگی جدیدش را غریب و نا آشنا می‌یابد ولی خیلی زود شیفته زیبایی‌های بکر کنیا می‌شود و با «اوئور» (اونیولو) که به عنوان آشپز خانه‌شان کار می‌کند، دوست می‌شود. در این اوضاع و احوال است که آلمان به افریقا حمله می‌کند و بریتانیایی‌ها، «والتر» را در اردوگاهی اسیر می‌کنند و «یتل» و «رگینا» نیز بازداشت می‌شوند. اما «بتل» از جذابیت‌های خود استفاده و افسری بریتانیایی را متقاعد می‌کند تا «والتر» را مامور اداره مزرعه‌ای دیگر کند و «رگینا» نیز به مدرسه‌ای شبانه روزی برای دختر‌ها فرستاده شود. پس از پایان جنگ، «خانواده رتلیش» باید تصمیم بگیرد که در کنیا بماند یا به سرزمینی بازگردد که آنان را آزار داده است.

فیلم نامه هیچ کجا در افریقا بر مبنای رمان پرفروش تسوایگ نوشته شده ولی سبک روایی لینک، طوری است که انگار ماجرا در ذهن مرور می‌شود و اگرچه نقاط اوج دراماتیک دارد (مثل آتشی که برپا می‌شود یا هجوم ملخ‌ها) ولی این اتفاقات تکان دهنده، جریان روایت را قطع نمی‌کنند بلکه جزیی از ضرباهنگ زندگی در افریقا هستند و قربانی کردن یک گوسفند (برای آن که باران ببارد) یا برگزاری آیینی شبانه نیز چیز‌هایی است که دختر هرگز فراموششان نمی‌کند.

فیلم لینک در خود آلمان پنج جایزه (از جمله بهترین فیلم را برد و نامزد اسکار هم شد. او فیلم خوب دیگری نیز به نام ورای سکوت (۱۹۹۹) دارد (که باز نامزد اسکار شد)؛ حکایت دختری که در آغوش خانواده‌ای مشکل دار بزرگ شده و در حالی که پدر و مادرش کر و لال هستند، او سالم است. هیچ کجا در افریقا، بیش‌تر خاطره است و تماشاگر احساس می‌کند گویی ماجرا‌های آن را خودش زندگی کرده است.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

هوش مصنوعی نشان می‌دهد که سلبریتی‌ها در دهه‌های بعد چگونه به نظر می‌رسند

یک عکاس از هوش مصنوعی برای ایجاد مجموعه‌ای از پرتره‌ها استفاده کرده که نشان می‌دهند برخی از سلبریتی‌ها ممکن است چند دهه آینده چه چهره‌ای پیدا کنند. عکاس و وکیل ترکیه‌ای به نام Alper Yesiltas این پروژه رو انجام داده. او به دلیل کارهای…

اگر این شخصیت‌های سینمایی و تلویزیونی به صورت گربه تصور می‌شدند

این کاری است با هوش مصنوعی انجام آن نستا ساده شده است. اما به یاد دارم که در سالیان دور برای همانند نشان دادن برخی سگ‌ها با شخصیت‌ها انسانی خاص، عکاس و روتوش کار چه زحمتی کشیده بود و این سری عکس‌ها را در شماره ظاهرا نوروزی یک شماره مجله…

آیا واقعا سرم حقیقت وجود دارد؟ چطور کار می‌کند؟

انسان‌ها از زمان امپراتوری روم می‌دانستند که ما در حالی که تحت تأثیر چیزی باشیم، صادقانه‌تر و راحت‌تر سخن میٰ‌گوییم. این همان جایی است که ایده  اصطلاح «سرم حقیقت» از آن سرچشمه می‌گیرد.سرم حقیقت به تعدادی از داروهای تغییر دهنده ذهن اشاره…

این هنرمند با خلاقیت‌های خوب خیابان‌های پر از کسالت و یکنواختی را زیبا کرده و یک لحظه لبخند بر لب…

خیابان‌های پر از سر و صدا و چهره‌های خمو، خیابان‌هایی با تزئینات و پیام‌های فوق‌العاده تکراری، خیابان‌هایی که زحمت با شادی‌های اندک مردم شریک می‌شوند و مردم را یک آن با هم می‌کنند. این است توصیف شاید بدبینانه خیابان‌های ما.ما واقعیت این…

اگر در این لحظات تاریخی حساس، شخصیت‌های مهم عکس سلفی می‌گرفتند

عکس سلفی به مفهوم کنونی آن مدت یک دهه است که مرسوم شده و به مفهوم گرفتن عکس آینه‌ای یا تکنیک‌های گرفتن عکس با شاتر زمان‌دار قدمت آن به زمان عکاسی برمی‌گردد.اما تصور کنید که در این لحظات مهم تاریخی، شخصیت‌ها دست به دوربین می‌شدند و به…

به نظرتان کدام شغل‌ها بیش از آنچه که لایقشان است، درآمد دارند؟!

بسته به فرهنگ هر کشور و شرایط سیاسی و اقتصادی هر ناحیه پاسخ به این سوال هم متغییر است.اما چرا ما برخی‌ها را از این نظر همیشه در رادار خود داریم و بعضی‌ها را نه.واقعیت این است که برخی اصلا چراغ خاموش حرکت می‌کنند و در رادار ما نیستند…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.