ادم ریه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

0

علائم بالینی:

ادم حاد ریه معمولا با شروع سریع دیس پنه هنگام استراحت، تاکیکاردی، تاکی پنه و هیپوکسمی شدید تظاهر می‌یابد.

معاینه بالینی:

کراکل (رال) و ویز ممکن است وجود داشته باشند. هیپرتانسیون به علت‌ترشح کاتکول آمین‌های آندوژن ممکن است رخ دهد.

بالا بودن پپتید ناتریورتیک مغزی به نفع نارسایی قلبی به عنوان اتیولوژی تنگی نفس حاد همراه با ادم ریوی می‌باشد.

درمان:

درمان ادم ریه به علت اختصاصی آن بستگی دارد. عفونت، اسیدمی، آنمی و نارسایی حاد کلیه در ابتدا باید اصلاح شوند. اقدامات درمانی در ادم حاد ریه عبارتند از

1- اکسیژن: هدف از درمان با اکسیژن اشباع 02 بیشتر یا مساوی ۹۲٪ است، ولی اشباع اکسیژن بیشتر از ۹۸٪ خطرناک و مضر می‌باشد.

٢- ونتیلاسیون با فشار مثبت: در افرادی که با وجود اکسیژن درمانی، دچار تهویه و اکسیژناسیون ناکافی هستند، ونتیلاسیون کمکی اندیکاسیون دارد. ونتیلاسیون کمکی از طریق ماسک صورت و بینی یا انتوباسیون اندوتراکئال صورت می‌گیرد. ادم ریوی غیرکاردیوژنیک اکثرا نیاز به ونتیلاسیون مکانیکی دارد.

۳- کاهش پره لود: جهت کاهش پره لود دارو‌های زیر تجویز می‌شوند:

الف) دیورتیک‌ها: فورسماید دیورتیک انتخابی است؛ چرا که پره لود را بیشتر از سایر دیورتیک‌ها کاهش می‌دهد.

ب) نیترات‌ها: نیتروگلیسرین زیرزبانی با دوز mg 0.4  هر۵ دقیقه تا ۳ بار خط اول درمان ادم ریوی کاردیوژنیک حاد است. اگر ادم ریوی پایدار بماند و هیپوتانسیون وجود نداشته باشد، به دنبال نیتروگلیسرین زیرزبانی می‌توان از نیتروگلیسرین وریدی استفاده کرد. نیتروپروساید وریدی یک وازودیلاتور شریانی و وریدی است و در بیمارانی که ادم ریه و هیپرتانسیون دارند، مفید می‌شود. نیتروپروساید وریدی در مواردی که خونرسانی عروق کرونرکاهش یافته است، توصیه نمی‌گردد.

ج) مورفین: مورفین بادوز ۲- ۴mg وریدی یک متسع‌کننده وریدی است که پره لود را کاهش می‌دهد. مورفین در بیماران مبتلا به ادم ریه و هیپرتانسیون به کار برده می‌شود.

د) مهارکننده‌های ACE: این گروه از دارو‌ها هم Afterload هم Preload را کاهش می‌دهند و در بیماران هیپرتانسیو اندیکاسیون دارند. در انفارکتوس حاد میوکارد همراه با نارسایی قلب، مهارکننده‌های ACE سبب کاهش میزان مرگ و میر کوتاه مدت و درازمدت می‌گردند.

٣- دارو‌های اینوتروپیک و اینودیلاتور: دوپامین، دوبوتامین و میلرینون در این گروه قرار دارند. میلرینون در مبتلایان به ادم ریوی کاردیوژنیک و اختلال عملکرد شدید بطن چپ به کار برده می‌شود.

۴- گلیکوزید‌های دیژیتال: دیگوکسین در این گروه قرار دارد. این دارو‌ها هم اکنون زیاد مصرف نمی‌شوند. با این وجود از گلیکوزید‌های دیژیتالی به منظور کنترل ضربان قلب در مبتلایان به فیبریلاسیون یا فلوتر دهلیزی و اختلال عملکرد بطن چپ استفاده می‌شود.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

نه! ژاپن واقعا شبیه هیچ کشور دیگری نیست – عکس‌هایی که این را ثابت می‌کنند

هر کشوری ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی و اقلیمی متفاوتی از کشور دیگری دارد. اما تفاوت برخی از کشورها با دیگران، چشم‌گیرتر است. ژاپن را یک اقیانوس از دنیاهای دیگر جدا نکرده، اما اگر شما هم این عکس‌ها را با من مرور می‌کنید، می‌بینید که…

عکس‌های قدیمی از کلاس‌های تایپ دهه 1950 تا 1970 – زمانی که تایپ یک مهارت پایه بود و چه بسا با…

در تاریخ آموزش آمریکا، در یک برهه دبیرستان‌های آمریکا برای آموزش یک مهارت ضروری برای ورود به دنیای مدرن تجهیز شدند: تایپ کردن. ظهور کلاس‌های تایپ در دبیرستان‌های ایالات متحده، فصلی جذاب در تاریخی آموزش بود.شروع  آموزش تایپ را می‌توان در…

چگونه طولانی مدت درس بخوانیم و کمتر خسته شویم؟

مطالعه برای ساعات طولانی می‌تواند چالش برانگیز باشد، اما چندین راهبرد وجود دارد که می‌توانید برای کمک به حفظ تمرکز و جلوگیری از خستگی از آن‌ها استفاده کنید:استراحت کنید: هر 45 تا 50 دقیقه یک بار استراحت کنید تا مغز خود را شارژ کرده و از…

مرگبارترین روز در تاریخ، چه روزی بود و چطور رخ داد؟

انسان‌های راه‌های زیادی برای کشتن هم در طول تاریخ ابداع کرده‌اند: سلاح‌های هسته‌ای و زیستی ، بمب‌های آتش‌زا، گلوله‌ها، سرنیزه‌ها، ایجاد قحطی عمدی و ...کاملا قطعی نیست، اما طبق بسیاری از روایت‌ها مرگبارترین روز در تاریخ بشر در واقع نتیجه…

روجلدهای خاطره‌انگیز مجموعه کتاب های طلایی که کودکی‌مان را رنگی می‌کردند!

عبدالرحیم جعفری، پایه گذار انتشارات امیرکبیر و کتاب های طلایی، است. او ۱۲ آبان ۱۲۹۸ در تهران زاده شد. عبدالرحیم جعفری در سال ۱۳۲۸ انتشارات امیرکبیر را پایه گذاشت. و در سال ۱۳۴۰ انتشار مجموعه ی کتابهای طلائی را آغاز کرد. کتابهای طلایی مجموعه…

توهم کوتارد: آنهایی که تصور می‌کنند مدتهاست مرده‌اند!

«می‌اندیشم پس هستم»  Cogito, ergo sum با این حال همه کسانی که می‌اندیشند با این باور دکارت موافق نیستند.محتوای تفکر برخی از افراد مبتلا به یک اختلال عصبی روانپزشکی نادر، معروف به سندرم کوتارد، به جای اینکه به حس بودن منجر شود، به احساس…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.