ماشین لباسشویی چه زمانی اختراع شد؟

هرکسی ماشین لباسشویی را میشناسد، ولی هنوز در بسیاری از خانهها یک وسیله تجملی است. پیش از آنکه هرگونه دستگاههای شستشوی مکانیکی اختراع شود، شست و شو در خانه، در یک طشت چوبی یا از جنس آهن گالوانیزه انجام میگرفت. لباس ها بر روی یک تخته رختشویی مشبک مالیده شده و آب با فشار داخل و کثافات، خارج میشد، سپس لباس شسته شده از یک «Wringer» عبور داده و آب اضافی گرفته و نهایتاً بر روی بند آویزان شده تا خشک گردد.
یکی از اولین ماشینهای لباس شویی خانگی در سال ۱۸۵۸ به وسیله «Smith Hamilton» اهل پترزبورگ در پنسیلوانیا ساخته شد. این ماشین به وسیله چرخش یک بازو در بدنهای که چرخههای پرهدار داخل طشت را میگرداند، کار میکرد. نوع دیگری ماشین لباسشویی اولیه وجود داشت که بر اساس عمل مالش یک تخته رختشویی تهیه شده بود.
ولی هیچ یک از این ماشینهای ابتدایی، رضایت بخش نبوده و لباسها اغلب در هم پیچیده شده، گره خورده و یا پاره میشدند. در سال ۱۹۰۷ یک ماشین لباسشویی واقعی که به وسیله موتور کار میکرد، ساخته شد. ۱۹۱۲ تقریباً تمام سازندگان ماشینهای لباسشویی خانگی، ماشینهایی را که با نیروی الکتریکی کار میکرد، ساختند.
طشت های اولیه جنس چوب بوده و به تدریج تولیدکنندگان، آنها را از جنس فلزات، فولاد سفید شده، روی و آلومینیوم ساختند. تا سال ۱۹۶۱ عملاً تمام طشتها از جنس لعاب چینی ساخته میشدند، زیرا چنین ماشینهایی در مقابله پودرهای لباسشویی سخت و هر درجه حرارت مقاومند.
در سال ۱۹۲۲، «agitator» ساخته شد. اکثر اینها از یک مخروط با پرههای متعددی در قسمت پایین آن تشکیل شدهاند، این دستگاه لباس شستنی را از بالا به پایین از یک طرف به طرف دیگر به حرکت در میآورد. ماشین لباسشویی تمام اتوماتیک، اولین بار در سال ۱۹۳۷ ساخته شد.
در اکثر ماشینها ۳ تا ۴ kg لباس جا گرفته و آنها به ازای هر لباس شستنی در حدود litre 150 آب مصرف می کنند و درجه حرارت آب و معمولاً بین ۵۵ و c 70 نگاه داشته میشود. اولین خشک کن قابل استفاده خانگی در سال ۱۹۳۰ ساخته شد، مجموعهای از شستشو دهنده و خشک کننده، اولین بار در سال ۱۹۵۳ به بازار عرضه شد.