مالاریا چیست؟

شاید باورکردنی نباشد، اما سالانه بیش از ۲۰۰۰۰۰۰ نفر در اثر ابتلا به بیماری مالاریا میمیرند. مالاریا یکی از بیماریهای بسیار شایع دنیا خصوصا درکنار رودخانه های مناطق گرمسیری و سواحل دریا میباشد. علت این امر وجود پشهای بنام آنوفل است که ناقل انگل میباشد.
انگل مالاریا، به گلبولهای قرمز حمله برده و در داخل آن تکثیر مییابد، سپس با تخریب سلول از آن آزادشده و مجددا به گلبولهای قرمز دیگر حمله میکنند و بدین ترتیب تب و لرز را بوجود میآورند. دار مورد افراد تماس با ما یه لرزیکه بدنبال تب معمولی حادث میشود، از علائم معمول مالاریاست. حملات بیماری معمولاً هر 3 یا 4 روز اتفاقی میافتد و در اثر تخریب گلبولهای قرمز ممکن است رگهای خونی دچار گرفتگی شده «غالبا در مغز» و باعث مرگ شوند.
میکرب در معده پشه آنوفل ماده زندگی میکند و سپس ازآنجا بداخل غدد بزاقی دهان میرود و زمانی که پشه، انسان را نیش میزند، انگلها وارد جریان خون میشوند.
هرچند مالاریا بیماری بسیار شایعی است، اما متخصصین بهداشت بر این باورند که روزی خواهد رسید که ریشهکن شده باشد. چون اگر پشه آنوفل تحت کنترل قرار گیرد، انگل قادر به انتشار نخواهد بود و بدین منظور باید تمام گروههای بینالمللی و بسیاری از کشورها با یکدیگر همکاری کنند و بالاخره بهترین راهحل: سمپاشی محلها زندگی پشه مالاریا، بهوسیله «د. د. ت» است.
راه دیگر کنترل پشه آنوفل: پاک کردن محیطهای تکثیر آنهاست که شامل خشککردن مردابها، برکههای راکد، محلهای تجمع باران و سایر نقاطی که ممکن است این پشه در آن تخمریزی کند، میباشد.
پیش از آنکه عامل مالاریا کشف شود، اعتقاد بر این بود که هوای مرطوب و سمی باتلاق عامل این بیماری است و به همین دلیل نام مالاریا به خود گرفته است. مالاریا کلمهای ایتالیایی است به معنی هوای بد!