«هامستر» چیست؟

بسیاری از جوانان دوست دارند که موشهای بزرگ و خوکچههای هندی اهلی و دست آموز داشته باشند. آنها جوندگان کنجکاو و نجیبی هستند و بآسانی تکثیر پیدا میکنند.
طول این جانور ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر و وزن آن ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم میباشد. محل زندگی این حیوان، اروپا و آسیا بوده و نام این حیوان از کلمه آلمانی «هامستر» که به معنی ذخیره کردن است، گرفته شده، و این بدین جهت است که نوع وحشی آن این کار را انجام میدهد. او گونههای کیسه مانند خود را از غذا پر کرده و سپس در سوراخهای زیر زمین ذخیره میکند. این جانور میتواند در گونههایش باندازه نصف وزن خود غذا حمل کند. برای خالی کردن آنچه که در دهان دارد، با پاهای جلو فشار داده و آنها را بیرون میریزد. این جانور بدنی چاق و چله و پاهای کوتاه دارد. یک پوست خز نرم و ضخیم برنگ قرمز طلایی قسمت پشت بدن این جانور را پوشانده و در قسمت شکم رنگ پوست سفید مایل به خاکستری است.
«هامستر» در میان دیگر پستانداران، بیشترین سرعت تولید مثل را دارد. او در یکسال، ۴ تا ۵ بار زایمان میکند. گاهی اوقات در هر زایمان بیشتر از ۱۲ بچه بدنیا میآورد. حدودا ۴ هفته این جانور به بچههایش شیر میدهد، یک چیز جالب در مورد نگهداری نوع اهلی این جانور آنست که بدلیل تحرک زیاد این حیوان، باید امکان تحرک بدنی به آنها داده شود. بنابراین قفس آنها باید مجهز به چرخهای گردان آزمایشی باشد. که در صورت عدم وجود اینها ممکن است برای انجام حرکات بدنی و فعالیت بیشتر فرار کنند.