کرم کدو چیست و چگونه انسان به آن مبتلا میشود؟

این مطلب جالبتوجه نخواهد بود که بدانید بسیاری از مردم از کرم کدو رنج میبرند و به همین علت کنجکاوی عجیبی در مورد آن وجود دارد. این کرم در دستگاه گوارش سایر حیوانات که آن را میزبان مینامند، زندگی میکند و از غذای نیمه هضم شده آن استفاده میکند.
میزبان کرم کدو، تقریباهمیشه مهرهدارانی مانند ماهی، سگ و یا انسان میباشد… این کرم کدو فاقد ارگانهایی نظیر چشم و گوش است و صفحات مکندهای بر روی سر دارد و بوسیله آن خود را به داخل رودهها میچسباند.
عضلات این کرم بلااستفاده و سیستم عصبی آن ابتدایی است. دهان و با دستگاه گوارش نداشته و غذای نامحلول را از طریق دیوارههای اندامش جذب میکند.
گونههای بسیاری از کرم کدو وجود دارند که طول آنها از ۰.۱ میلیمتر تا ۹ متر متغیر است و دارای اشکال گوناگونی نیز میباشند. آنها ممکن است بندبند نباشند و یا از رشتههای حاوی شامل بندهای مختلف تشکیلشده باشند. این بندها یکی پس از دیگری رشده کرده و محل زایش آنها در پشت سر قرار دارد. هر کرم بالغ هم نر و هم ماده است.
چگونه کرم کدو وارد دستگاه گوارش بدن انسان میشود؟ ورود آن بدین ترتیب است که تخمهای رسیده توسط کرم گذاشته میشود، سپس خوک آن را میخورد و لارو در روده خوک بیرون میآید. در بدن خوک این لارو در دیواره، سوراخ کوچکی ایجاد کرده و به سایر قسمتهای بدن خوک میروند و وقتی در آنجا مستقر شدند، تولید کیست بهسختی میکنند. حال اگر گوشت نیمهپخته خوک، توسط انسان خورده شود، آنگاه شیرههای گوارشی باعث آزاد شدن لاروها میشوند. لازم بتذکر است که پخته شدن کامل گوشت باعث کشته شدن لاروهای کیست میشود. آنگاه شیرههای گوارشی باعث آزاد شدن لاروها میشوند، سپس آنها خود را به رودههای انسان چسبانده و در آنجا رشد کرده تا بالغ شود و انسان متوجه میشود که مبتلابه کرم کدو شده است.
از این کرم از مواد غذایی میزبان تغذیه کرده و از خود مواد سمی ترشح میکند. کرم کدو بندرت باعث مرگومیر انسان میشود و اکنون داروهایی وجود دارد که باعث از بین رفتن این کرم میشود.