بالاخره اپل به درخواستهای مشتریان وفادار خود گوش کرد و مشکلات این پنج ساله مک بوک پرو را برطرف کرد
قبل از رویداد دوشنبه شب، آخرین طراحی مجدد اساسی مک بوک پرو در سال 2016 رخ داده بود که در آن چند ویژگی که در آن زمان تصور میشد آیندهنگارانه است، معرفی شده بود.
مک بوک پرو 2016 دارای اتصالات USB-C بود که با آن میشد مک بوک پرو را به نمایشگرهای خارجی و تجهیزات جانبی متصل کرد. صفحه کلید آن طراحی به اصطلاح پروانهای داشت که کم کردن ضخامت دستگاه را ممکن میکرد. چیز شاخص آن اما یک تاچ اسکرین باریک و طویل در بالای دکمههای کیبورد بود که به آن تاچ پار گفته میشد. آن نسل از مک بوک پروها با پردازشگر اینتل پشتیبانی میشدند.
اما مدل جدید مک بوک پرو که دشب معرفی شد، هیچ یکی از این ویژگیها را نداشت.
مسلم است که مک بوک پرو میزان فروش و سودآوری آیفون را ندارد، اما محصولی راهبردی برای اپل است. چون غالبا مورد توجه کاربران سطح بالا از جمله برنامهنویسان است.
مک بوک پرویی که دیشب معرفی شد، یکی از کاملترین لپتاپهای تاریخ اپل بود، اما قیمت آن هم در ضمن سرسامآور است (حتی برای یک کاربر فرنگی). مدل با نمایشگر بزرگتر 16.2 اینچی آن 2000 دلار قیمت دارد و اگر کاربر وسایل خاصی برای آن سفارش دهد، قیمتش حتی تا شش هزار دلار برای یک مدل با بهترین تجهیزات هم میتواند افزایش پیدا کند.
رویداد دیشب نشاندهنده این است که اپل به نظر کاربران خود، به ویژه برنامه نویسان و سایر کاربران حرفهای، گوش میدهد.
بهروزرسانی قبلی اصلا محبوب نبود. بین سالهای 2017 تا 2020، طبق گزارشهای در بسیاری از بازههای زمانی میزان فروش مک بوک پرو منفی یا ثابت بود و رشدی نشان نمیداد.
چرا کاربران از مک بوک پروی قبلی شکایت داشتند؟
برخی شکایت داشتند که برای اتصال ماوس یا فلشها، نیاز به آداپتورهای گران است. این مدل کانکتور MagSafe نداشت و تازه اگر کسی ناخواسته کابل پاور را جدا میکرد، لپ تاپ دیس کانکت میشد.
صفحه کلید هم عملا چیز خوبی از آب درنیامد و خرده و ریز و گرد و غبار در آن گیز میکردند. اپل هنوز هم به خاطر طراحی بد این کیبوردها درگیر تعمیر مداوم آنها و ارائه خدمات رایگان شده و حتی شکایت هم علیهاش ثبت شده.
در مک بوک پروی قدیمی، پردازشگرهای اینتل بیش از حد گرما ایجاد میکردند، تا حدی که گذاشتن لپ تاپ روی پا، غیرقابل تحمل میشد.
تاچ بار هم گرچه اول جذاب مینمود اما کاربران و توسعهدهندگان هرگز نوار لمسی را نپذیرفتند. حتی آن دسته از تایپیستها و کاربرانی که حرفهایتر بودند و فقط با لمس کیبورد تایپ میکردند میگفتند که در این مدل مجبور شدهاند نگاهشان را مرتب به کیبورد بدوزند.
اما مک بوک پرویی که اپل روز دیشب رونمایی کرد بیشتر شبیه مک بوک پروی قبل از 2016 است:
مدلهای جدید مک بوک پرو از اتصالات USB-C استفاده میکنند که به یک استاندارد صنعتی تبدیل شده . مک بوک پروی جدید پورت HDMI دارد و یک اسلات کارت SD هم کار را برای بارگزاری فایلها از روی کارت حافظه از جمله برای عکاسهای بسیار آسان میکند. در این مدل حتی MagSafe مغناطیسی هم وجود دارد.
در مدل جدید اپل بار دیگر به کیبورد سنتی مجیک خود رو آورده است.
اپل در لپ تاپ جدید دیگر از تراشه اینتل استفاده نمیکند و از تراشه سیلیکون خودش استفاده میکند. این تراشه در مصرف انرژی صرفهجویی میکند و میزان تولید گرمایش خیلی کمتر است.
حتی پایههای زیر لپ تاپ هم طراحی مجدد شدهاند و به این ترتیب جریان هوا بهبود پیدا میکند.
در مک بوک پروی جدید به جای تاچ بار ما کلیدهای سنتی رو دارید که با آن میتوان میزان روشنایی صفحه و پخش رسانه را کنترل کرد. یک کلید اسکیپ بزرگ هم برای برنامه نویسان جذاب است.
مدلها تراشه M1 استفاده شده،با پسوند پرو و مکس دارند و میزان مصرف بهینه انرژی دارند.
بزرگترین پیشرفت از منظر اپل، تراشه داخل مک بوک پروهای جدید 16 اینچی و 14 اینچی است. آنها به جای تراشههای Intel یا AMD که از رایانههای شخصی ویندوز استفاده میکنند، از تراشههای M1 خود اپل، در تنظیمات “Pro” یا “Max” استفاده میکنند.
البته برخی کاربران ممکن است هنوز هم توان پردازشی بالاتری بخواهند. این دسته از کاربران به جای طراحی تنها به پرفورمانس پردازشی اهمیت میدهند. اما از سوی دیگر پردازندههای سیلیکون برای کارهایی مثل ایمیل و وبگردی و حتی گیمینگ سبک کاملا کافی هستند و بیشتر از کافی!
تیم کوک هم اشاره کرده که سه ماهه اخیر از نظر فروش لپ تاپهای اپل بسیاری عالی بوده و این شرکت 26 میلیارد دلار در این قسمت فروش داشته است. پس به نظر میرسد کاربران روی خوشی به تراشه سیلیکون اپل نشان دادهاند.
البته قسمتی از این افزایش فروش به خاطر همهگیری کرونا و در نتیجه نیاز کاربران به لپ تاپهای کارآمد در منزل برای دورکاری مؤثر بود. اما نباید از صفحه کلیدهای قابل اعتمادتر و نیز ماندگاری شارژ بیشتر هم غافل شد.
مک بوک پروی جدید از هر نظر یکی از محصولات برتر اپل به نظر میرسد، به جز یک قسمت: ناچ یا شکاف بالای صفحه نمایش.
واقعا معلوم نیست که برای قرار دادن وب کم 1080P واقعا نیاز به آن همه فضا بود. آیا طراحی شکاف قطرهای کار اپل را راه نمیانداخت و نیازی بود که اپل یک نقص را هم در محصولاتش یکپارچهسازی کند؟
منبع: cnbc