هدف مایکروسافت از خرید ۷۰ میلیارد دلاری شرکت بازیسازی معروف اکتیویژن بلیزارد چه بود؟!
بزرگترین خرید صنعت بازی که تا یک سال دیگر نهایی میشود

در ابتدا خبر بیشتر شبیه به یک شوخی یا دروغ بزرگ بود ولی وقتی مایکروسافت به طور رسمی تایید کرد بهزودی شرکت اکتیویژن بلیزارد را با قیمتی نزدیک به ۷۰ میلیارد دلار تصاحب میکند؛ بزرگترین شوک به صنعت بازیسازی و بزرگترین خرید سال جدید میلادی ثبت شد.
داریم از شرکتی صحبت میکنیم که دارای دهها استودیو بازیسازی و معروفترین عناوین بازی این صنعت مانند کال آو دیوتی، اورواچ، وارکرفت، دیابلو و کندی کراش است.
مایکروسافت دو سال پیش با ۷ میلیارد دلار شرکت بازیسازی بتسدا را خریداری کرد که در زمان خودش باز هم یک شوک بزرگ به گیمرها بود و همگان تصور میکردند بزرگترین خرید تاریخ غول ردموند است ولی اکنون مشخص شد مایکروسافت رویاهای بسیار بزرگتری برای صنعت گیم دارد و آن ۷ میلیارد دلار صرفا یک دست گرمی بوده است.
به گفته مایکروسافت، فرآیند خرید اکتیویژن بلیزارد تا ژوئن ۲۰۲۳ طول میکشد ولی از آن پس، باید مدیران این شرکت زیر نظر مدیران بخش ایکسباکس مایکروسافت فعالیت کنند و به آنها گزارش دهند. در حقیقت، فعلا «بابی کوتیک» مدیرعامل پرحاشیه این روزهای اکتیویژن بلیزارد به کار خود ادامه خواهد داد ولی پس از رسمی و نهایی شدن این خرید، «فیل اسپنسر» مدیر بخش ایکسباکس مایکروسافت، مدیرعامل اکتیویژن بلیزارد میشود.
مایکروسافت اعلام کرده است که اکتیویژن بلیزارد همچنان مستقل از مایکروسافت اداره و به کار خودش ادامه میدهد ولی باید گزارشهایی به مدیران مایکروسافت بدهد.
رقم دقیق این معامله ۶۸.۷ میلیارد دلار عنوان شده است و میتواند مایکروسافت را به سومین شرکت بزرگ دنیای بازیها، پس از «تنسنت» و «سونی» تبدیل کند. هر سهم شرکت بلیزارد در این معامله، ۹۵ هزار دلار قیمتگذاری شده است و مایکروسافت کل خرید را به صورت نقدی پرداخت خواهد کرد.
مایکروسافت اعلام کرده است که پس از خرید اکتیویژن بلیزارد، اکثر بازیهای این شرکت را به سرویس «ایکس باکس گیم پس» خود اضافه میکند. «فیل اسپنسر»، مدیر ایکسباکس اعلام کرده است پس از نهایی شدن این معامله، اکثر عناوین بازی اکتیوژن بلیزارد از این پس برای پلتفرمهای پیسی گیم و ایکس باکس گیم پس منتشر میشوند.
دلایل خرید اکتیویژن بلیزارد از سوی مایکروسافت
این خبر از یک سو میتواند برای طرفداران مایکروسافت بسیار هیجانانگیز و خارقالعاده باشد ولی از طرف دیگر، طرفداران پلیاستیشن و دیگر پلتفرمهای گیمینگ رقیب، ناامیدکننده ظاهر شود؛ چون احتمالا در آینده، عناوینی مانند « کال آو دیوتی» را از دست میدهند.
بیش از ۱۰ هزار کارمند در استودیوهای سراسر جهان برای اکتیویژن بلیزارد کار میکنند که تا یک سال دیگر، زیرمجموعه مایکروسافت خواهند بود.
پرداخت چنین رقمی از سوی مایکروسافت برای تصاحب یک شرکت بازیسازی، باعث تعجب بسیاری از گیمرها و کاربران اینترنت شده و از خودشان پرسیدند که آیا واقعا اکتیویژن بلیزارد اینقدر میارزید؟
اما همانطور که ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت میگوید؛ امروزه بازیهای ویدئویی، پویاترین و هیجانانگیزترین سرگرمی در دنیا هستند و نقشه کلیدی در توسعه پلتفرم متاورس دارند. مایکروسافت میخواهد با این سرمایهگذاری، عصر جدیدی از محتواهای سرگرمی و بازیهای ویدئویی مبتنی بر واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را برای گوشیهای موبایل، هدستهای واقعیت افزوده و کنسولها رقم بزند.
«فیل اسپنسر»، مدیرعامل ایکسباکس میگوید هدف مایکروسافت ساخت آیندهای است که هر کاربری بتواند تقریبا در هر کجا، هر بازی دلخواهی را انجام دهد.
اکنون، سرویس بازی اشتراکی «ایکس باکس گیم پس» مایکروسافت بیش از ۲۵ میلیون مشترک دارد ولی به طور قطع، پس از افزوده شدن عناوین سنگینی مانند وارکرفت، دیابلو، اووراچ و کالاف دیوتی به آن، مشتریان بیشتر و تازهتری پیدا خواهد کرد و یکی از بزرگترین روشهای درآمدزایی برای ردموندیها میشود.
کنسولهای بازی مایکروسافت تا کنون، بازیهای انحصاری و با کیفیت کمی داشتند و همین موضوع باعث شده بود که مایکروسافت در رقابت با شرکتهای سونی و تنسنت و پلیاستیشن، عقب بماند اما خرید اکتیویژن بلیزارد میتواند این کاستی و کمبود را به طور کامل از بین ببرد.
ضمن اینکه باید بدانیم که مایکروسافت از رهگذر این خرید صاحب بازیهای موبایل بسیار معروفی مانند کندی کراش نیز میشود که جامعه و کژوال طرفداران بسیار زیاد خاص خود را دارند و میتواند به شدت قدرت مایکروسافت در موبایل گیمینگ را افزایش دهد.
سرویسهای بازی ابری نیز در چند سال اخیر رشد کردهاند و باز مایکروسافت میخواهد در این زمینه از گوگل و آمازون و اپل عقب نماند. خرید بلیزارد میتواند جامعه جهانی طرفداران بازیهای مایکروسافت را به شدت توسعه دهد و باعث شود این شرکت روی بازیهای ابری بیشتری سرمایهگذاری کند.
