ژاپن میخواهد استفاده از کشتیهای باربری خودران را معمول کند – کشتی کانتینری خودران سفر 790 کیلومتری را از خلیج توکیو شروع کرده است
هدایت یک کشتی بزرگ در یک منطقه پر ترافیک اصلا آسان نیست. هر کشتی سرعت و مسیر خاص حرکت میکند و کشتیهای بزرگ خیلی کند به تصمیمهای کنترلی پاسخ میدهند، پس باید دستورهای مناسب را پیشبینی کرد و از قبل اعمال کرد.
به طور کلی، صنعت حمل و نقل دریایی دارای سابقه ایمنی نسبتاً خوبی است و در حدود 30 سال گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است. اما به گفته آلیانز ، هنوز حدود 3000 “حادثه حمل و نقل” در سال رخ میدهد که منجر به از بین رفتن 50 کشتی بزرگ در سال میشود و تنها حدود یک پنجم آن ها به دلیل رویدادهای شدید آب و هوایی است. با توجه به خسارات هنگفت مالی نیاز به اصلاح این روند وجود دارد.
فناوری ناوبری خودران ممکن است به خوبی پاسخگوی این مشکل باشد. با مجهز کردن کشتیها به آرایههای حسگر، دید چند جهته و نرمافزار یادگیری ژرف با برچسبگذاری، ردیابی و پیشبینی حرکات تعداد زیادی از کشتیهای دیگر در یک محیط آشفته، کشتیهای خودران میتوانند در نهایت ایمنتر، ارزانتر و دقیقتر شوند.
بنیاد نیپون ژاپن در ژوئن 2020 شروع به تأمین مالی مجموعه متنوعی از کشتیهای حمل و نقل کاملاً خودران کرد و کنسرسیوم مورد بحث تاکنون نتایج چشمگیری را ارائه کرده است. بر این اساس یک سفر 7 ساعته با یک کشتی 222 متری، با سرعت 50 کیلومتر در ساعت انجام شده و پهلوگیری و خروج کالاها هم خودکار صورت گرفته است.
در موفقیتی دیگر یک سفر 18 ساعته و 750 کیلومتری بین توماکوما، هوکایدو، و اوآرای، ایباراکی، حرکت کرد.
همه اینها بسیار چشمگیر بودهاند، اما کار جاهطبانه بعدی، صفر یک کشتی کانتینری سوزاکو 95 متری، در یک مسیر رفت و برگشت 790 کیلومتری در خلیج توکیو است، یعنی منطقهای بسیار شلوغ که روزانه حدود 500 کشتی از آن عبور میکند.
30 شرکت، با پشتیبانی زمینی و کنترل از راه دور از این سفر حمایت میکنند و اپراتورهایی حرکت آن را تحت نظر خواهند گرفت.
ژاپن دلایل قانعکنندهای برای پیشگامی در کشتیرانی مستقل دارد، زیرا جمعیت این کشور به سرعت پیر میشود و نرخ پایین زاد و ولد در حال حاضر تامین نیروی کار را با مشکل مواجه کرده و در دهههای آینده، وضعیت بسیار بدتر خواهد شد.
این تلاشها بر روی کشتیهای تجاری خودران متمرکز شدهاند. بنیاد نیپون سال 2025 را به عنوان تاریخ راهاندازی در نظر گرفته و تخمین میزند که ژاپن به تنهایی سود اقتصادی مثبتی نزدیک به 8 میلیارد دلار دست خواهد یافت، اگر فقط نیمی از کشتیهای باربری آن از این فناوری استفاده کنند. تا سال ۲۰۴۰ هم انتظار میرود که کشتیهای تحت کنترل رباتیک معمول شوند.
منبع: بنیاد نیپون