ایلان ماسک ادعا می‌کند که نورالینک می‌تواند وزوز گوش را درمان کند، اما خیلی هیجان‌زده نشوید

0

گفته می‌شود مغز انسان پیچیده‌ترین ساختار زیستی است و دانشمندان همیشه در چالش شناخت بهتر آن هستند.

دانشمندان علوم اعصاب در نقشه‌برداری از عملکرد‌های پیچیده حدود 85 میلیارد نورون مغز و 100 تریلیون اتصال بین آن‌ها موفقیت خوبی داشته‌اند. (برای تصور این عدد نجومی، بیش از 400 میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری وجود دارد. )

نورالینک یک استارت‌آپ دره سیلیکون با پشتیبانی ایلان ماسک، می‌خواهد یک دستگاه عصبی قابل پیوند موسوم به رابط مغز و کامپیوتر را توسعه دهد.

به تازگی ماسک ادعا کرده که که این تراشه در آینده نزدیک، یعنی ظرف 5 سال می‌تواند وزوز گوش را درمان کند

دستگاه نورالینک به اندازه سکه است و به آن Link گفته می‌شود و توسط یک جراحی روباتیک دقیق در جمجمه کاشته می‌شود. این ربات هزار رشته مینیاتوری را از لینک به نورون‌های خاصی متصل می‌کند. قطر هر نخ یک چهارم موی انسان است.

این دستگاه با بلوتوث به یک کامپیوتر خارجی متصل می‌شود تا ارتباط عصبی را به صورت رفت و برگشت انجام دهد.

در آینده، پروتز‌های نورالینک ممکن است به افراد مبتلا به انواع مختلف اختلالات عصبی، کمک کند. مثلا مبتلا به پاراپلژی یا کوادری پلژی (فلج دو پا و فلج هر 4 اندام)، بیماری پارکینسون و صرع می‌شود.

از زمان تأسیس نورالینک در سال 2016، دانشمندان علوم اعصاب درجه یک از دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی، جذب این شرکت شده‌اند.

در‌آوریل 2021، این شرکت یک ویدئوی قابل جالب منتشر کرد. این ویدئو یک میمون ماکاک نه ساله به نام پیجر را نشان می‌دهد که با داشتن یک دستگاه نورالینک کاشته شده با یک رایانه‌ تعامل می‌کند و بازی پونگ را ذهنی انجام می‌دهد.

نحوه بازی پونگ با استفاده از جوی استیک به پیجر نشان داده شد. وقتی حرکت درستی انجام می‌داد، یک جرعه اسموتی موز به او هدیه داده می‌شد.

در حین بازی، ایمپلنت نورالینک الگو‌های فعالیت الکتریکی مغز او را ثبت کردند. با این کار مشخص شد که کدام نورون‌ها کدام حرکات را کنترل می‌کنند.

هنگامی که جوی استیک قطع شد، پیجر تنها با استفاده از ذهن خود توانست بازی را انجام دهد و برنده شود.

انتظار می‌رود آزمایش‌های انسانی برای توسعه بیشتر نمونه اولیه  نورالینک در اواخر سال 2022 آغاز شود، این مشروط به تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) است.

ادعای درمان وزوز گوش ماسک

ایلان ماسک ادعا کرده است که دستگاه نورالینک می‌تواند تا سال 2027 وزوز گوش را درمان کند.

وزوز گوش یک بیماری عصبی است که در غیاب منبع خارجی صدا، بیمار صدایزنگ یا وزوز احساس می‌کند.

وزوز گوش یک مشکل رایج است که یکی از دلایل شایع آن آسیب عصب متصل‌کننده گوش داخلی به مغز، معروف به عصب وستیبولوکولئار vestibulocochlear است.

موثرترین درمان در حال حاضر، ماسکه کردن یا پوشاندن صدا یا یادگیری نادیده گرفتن آن متمرکز است.

آیا ادعای ماسک معتبر است و آیا درمان پیشنهادی او تازگی دارد؟

ایمپلنت‌های عصبی از اوایل دهه 1960 زمانی که کاشت حلزون شنوایی برای اولین بار انجام شد، مورد توجه قرار گرفتند. در طول 60 سال بعد آن، پیشرفت‌های زیادی صورت گرفته است.

دانشمندان علوم اعصاب به طور کلی خوش بین هستند که دستگاه‌های کاشتنی پتانسیل خوبی برای درمان وزوز گوش دارد. همچنین ممکن است در درمان اختلال وسواس فکری اجباری، ترمیم آسیب‌های مغزی، و درمان بیماری‌هایی مانند اوتیسم یا بیماری‌های تحلیل برنده یا دژنراتیو سیستم عصبی با استفاده از تحریک عمیق مغز مفید باشد.

همانطور که پل نویوجوکیان، مدیر آزمایشگاه رابط مغز در دانشگاه استنفورد، باور دارد:

«ما در آستانه یک تغییر پارادایم کامل هستیم. این نوع فناوری پتانسیل تغییر درمان‌های ما را دارد. نه فقط برای سکته مغزی، فلج، و بیماری‌های احلیل‌برنده یا دژنراتیو حرکتی، بلکه تقریباً برای هر نوع بیماری مغزی دیگری.»

اما توجه داشته باشیم که FDA نورالینک را به عنوان یک دستگاه پزشکی کلاس III طبقه‌بندی می‌کند که خطرناک‌ترین دسته است. قبل از شروع آزمایشات انسانی، نورالینک باید با موفقیت، از پس آزمایش‌ها برآید.

برخی از میمون‌ها در طول آزمایش‌های نورالینک مرده‌اند و منتقدان نگرانی‌های مربوط به حقوق حیوانات را هم مطرح کرده‌اند.

برخی هم نگران پیامدهای منفی ناخواسته دستگاه مانند افسردگی هستند. در ضمن مشخص نیست که برداشتن یا تعمیر دستگاه در صورت خرابی و نحوه مدیریت خطر آسیب مغزی یا عفونت چقدر عملی خواهد بود.

اینکه چقدر طول می‌کشد تا دستگاه به صورت تجاری در دسترس باشد و چقدر هزینه دارد، مشخص نیست و ممکن است تا سال‌های فقط ثروتمندان از عهده هزینه‌های آن برآیند.

منبع


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

بوئینگ ۷۳۷ بازنشسته به ویلایی لوکس در «بالی» تبدیل شد

یک بوئینگ ۷۳۷ بازنشسته که بر روی صخره‌ای در بالی قرار گرفته، به ویلایی لوکس تبدیل شده است. شرکت Hanging Gardens قرار است در‌ آوریل این ویلا را افتتاح کند. ایده این کار زاییده فکر کارآفرینی به نام فلیکس دنیم است. دنیم در حال حاضر هتل‌های…

عکس‌های نوستالژیک: آدم‌های و تلویزیون‌هایشان در دوره اوج تلویزیون

دوره اوج شکوه تلویزیون کی بود؟ دست‌کم دوره اوج مونواوگ چه زمانی بود؟یک زمانی تلویزیون پیشرفته‌ترین وسیله ارتباطی ما با دنیای خارج بود. الان تلویزیون‌های هوشمند، گوشی و تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها جای آن به اصطلاخ متکلم وحده را گرفته‌اند.…

وقتی هم عاشق کارت باشی و هم خلاق، نتیجه‌اش می‌شود این عکس‌هایی که می‌بینید

تا حالا عاشق شده‌اید؟ همه چیز دنیا را زیبا می‌بینید، احساس گرما و سرمای زیاد در تابستان یا زمستان نمی‌کنید و مشتقل از زمان، در زمان سیر می‌کنید.حالا اگر این عشق به کارتان باشد و از خلاقیت بهره خوبی برده باشید، نتایج کارتان زیبا می‌شود.…

توهم کوتارد: آنهایی که تصور می‌کنند مدتهاست مرده‌اند!

«می‌اندیشم پس هستم»  Cogito, ergo sum با این حال همه کسانی که می‌اندیشند با این باور دکارت موافق نیستند.محتوای تفکر برخی از افراد مبتلا به یک اختلال عصبی روانپزشکی نادر، معروف به سندرم کوتارد، به جای اینکه به حس بودن منجر شود، به احساس…

مجموعه‌ای از تصاویر عجیب و غریبی که در گوگل مپ و گوگل استریت دیده شده‌اند!

گوگل مپ بسیار کار راه‌انداز است و گوگل استریت اصلا اگر سرعت اینترنت اجازه بدهد، اجازه جهانگردی مجازی به ما می‌دهد.اما برخی اوقات اشخاص به صورت تصادفی و یا حین وب‌گردی‌های طولانی تصاویری در این سرویس‌های گوگل شکار کرده‌اند که بسیار بامزه…

ربات‌هایی که در دنیای سینما و تخیل دوستشان داشتیم یا در مواردی از آنها می‌ترسیدیم!

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.