چگونه با مهندسی بافت یک آزمایشگاه تشخیصی در داخل بدن انسان ایجاد کنیم؟

0

آرون موریس، مهندس ایمنی شناسی می‌گوید: ما به یک رویکرد تمام و کمال برای نحوه تشخیص بیماری، نیاز داریم. وی با معرفی تحقیقات پزشکی پیشرفته، از فناوری کاشت، پرده برداشت که به صورت مداوم سلامت بیمار را در سطح مولکولی تجزیه و تحلیل می‌کند. موریس می گوید: «ما در داخل بدن شما یک آزمایشگاه تشخیصی ایجاد می‌کنیم» و این امر ممکن است که راه را برای تشخیص و درمان بیماری بهتر و سریعتر از همیشه هموار کند.

در حال حاضر، اگر شخصی بیمار شود، بیماری‌اش را با انجام نمونه‌برداری تشخیص می‌دهیم این کار با بیرون آوردن بافت از بدن بیمار، جایی که بتوانیم ببینیم، انجام می‌شود. ما اینکار را زمانی انجام می‌دهیم که مشکوک به رشد سلول‌های سرطانی باشیم. متاسفانه، این کار همیشه جواب نمی‌دهد به دلیل دو مشکل بزرگ. اول اینکه برخی بافت‌ها، مانند مغز یا نخاع قابل نمونه‌برداری نیستند. و دوم اینکه، پزشکان اغلب نمی‌دانند که کدام بافت دچار مشکل شده است، نمی‌دانند که از چه نمونه‌برداری کنند. تاکنون ما تشخیص را با استفاده از آزمایشات خارج از بدن بیمار مانند ام‌آرآی یا آزمایش خون انجام داده‌ایم. این‌ها یک نمای کلی از وضعیت سلامت بیمار می‌دهند، اما نمی‌توانند تغییرات مولکولی و سلولی را ببینند که در بافت‌ها اتفاق می‌افتد، و بطور قطع نمی‌توانند اطلاعات کافی برای درمان قبل از بروز علائم ارائه دهند. این باعث تاسف است زیرا که همین تغییرات نامرئی است که در نهایت موجب بیماری می‌شود. ناتوانی ما در سنجش این تغییرات منجر به اختلاف بین آنجه در آزمایش می‌بینیم و آنچه در بدن بیمار اتفاق می‌افتد، می‌شود.

به عنوان مثال بیایید تصلب بافت چندگانه را در نظر بگیریم. در بیماری اِم اِس، که بیماری خودایمنی است، سیستم ایمنی به دوبافت خاص حمله می‌کند: مغز و نخاع، که منجر به آسیب و در برخی موارد فلج می‌شود. حال بدیهی است‌که نمی‌توانیم بانمونه‌برداری معمول از مغز افراد، ام اس را تشخیص دهیم، جایی که سلول‌های القاکننده بیماری فراوان و فعال وجود داشته باشد. و نمی‌توانیم آن را با آزمایش خون تشخیص دهیم چون سلول‌های به وجود آورنده ام اس در خون بسیار نادر و غیرفعال هستند که ما به راحتی نمی‌توانیم ببینیم. حتی فناوری‌ تصویربرداری ازمغز مثل ام آر آی هم نمی‌تواند اطلاعات مورد نیاز ما را برای پیشگیری از ام اس فراهم کند.

پس باید در دیدگاه خود تجدید نظر کنیم. من و همکارانم در دانشگاه میشیگان تصمیم گرفتیم همین کار را انجام دهیم. به جای اتخاذ رویکرد بیرونی در تشخیص، ما رویکرد درون به بیرون را در پیش گرفتیم. ما در حال ایجاد پایگاه‌های قابل کشت هستیم که شباهت زیادی به پایگاه‌های درون بدن انسان دارد، و چشم‌انداز ما را با دسترسی همگام‌شده به اطلاعات مولکولی و سلولی در مورد بافت‌های بیمار ارتقا می‌بخشد. این چشم‌انداز ما را قادر به پیش‌بینی زمان شروع بیماری می‌کند و حتی روش‌های درمانی که احتمال موثر بودن در بیمار دارد را تشخیص می‌دهد.

خوب حالا این رویکرد درون به بیرون شبیه چیست؟ قدم اول مهندسی بافت‌های جدید زیر پوست است. این بافت‌ها شباهت زیادی به دیگر پایگاه‌های غیرقابل دسترسی بدن دارند، مثل مغز یا ریه‌ها. با کاشتن یک دیسک پلاستیکی متخلخل با مواد زیستی مورد تایید اف دی ای، می‌توانم ازپاسخ‌های طبیعی بدن استفاده کنم و به سلول‌ها اجازه مهاجرت به دیسک دهم، آنها در آن مکان زنده مانده و بافت تشکیل می‌دهند. در نهایت ما با یک بافت مهندسی‌شده روبرو می‌شویم با سلول‌های ایمن شده یکپارچه، فقط سول‌هایی که ما برای تشخیص نیاز داریم. اگرچه این سلول‌ها پیچیده و بصورت مزمن ملتهب هستند، اما بی‌ضررند و بعد از چند هفته، نامحسوس می‌شوند. بافت‌های مهندسی شده ما شامل اطلاعاتی هستند که در خون نمی‌توان یافت، کمک می‌کنند که براین خلا پل بزنیم بین چیزی که در آزمایشات سنتی قابل مشاهده است و تغییرات سلولی که می‌دانیم در حال وقوع در بیماری است.

قدم دوم خواندن این علائم است. حال می‌توانم یک نمونه‌برداری از بافت مهندسی شده داشته باشم و آزمایش کنم زیرا من آنها را در زیر پوست قابل دسترسی کرده‌ام. اما یقینا بهتر خواهد بود اگر بتوانیم یک سنسور را بطور غیرتهاجمی جا بدهیم و بخوانیم. طی یک دهه آینده، فناوری‌های همگرا بطور سریع قابلیت تشخیص در چنین کاشتی را خواهند داشت با استفاده از ردیاب‌های ساده، مانند کاف فشار خون یا ساعت‌های هوشمند که اینکار را می‌کنند. مکانیسم تشخیص و پایش بیماری می‌تواند به سادگی باز کردن یک برنامه در تلفن همراه شما مثل کندی کراش باشد.

قدم سوم استفاده از پهنه بزرگی از دانش است در رشته‌هایی مثل مهندسی و علم مواد تا این کاشت‌ها و توانایی ما برای خواندن داده‌ها ارتقا پیدا کند. سرانجام، ده‌ها، اگر نه صدها بافت مهندسی شده فردی با سنسورهای یکپارچه ممکن است قابل کاشت با یک برنامه ساده باشند.

این رویکرد تشخیص مطمئناً غیرمتعارف بوده، اما قوی است. من و همکارانم از آن استفاده می‌کنیم تا مدل‌های سرطان‌های متاستاتیک، دیابت نوع ۱، اِم اِس و رد پیوند اعضا را تشخیص دهیم. اما این شروع کار از آن چیزی است که می‌توانیم ببینیم. ما به ارتقای آن ادامه می‌دهیم، ما قادر خواهیم بود تا به واقع یک آزمایشگاه تشخیص درون بدن شما ایجاد کنیم که دائما سلامت شما را تحلیل می‌کند. با تغییر دیدگاهمان که در بیماران چه اشتباهی رخ می‌دهد، ما قادر به تشخیص و درمان بهتر بیماری سریع‌تر از قبل خواهیم بود. اگر مایلید در دیدگاه خود تجدید نظر کنید، ممکن است از آنچه به چشم می‌آید شگفت‌زده شوید.


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

اگر سلبریتی‌های کنونی در دوران ویکتوریایی می‌زیستند …

پس از ویلیام چهارم، که خود جانشین جرج چهارم بود، در ۱۸۳۷، ملکه ویکتوریای ۱۸ساله به تخت نشست. دوران ۶۴سالهٔ سلطنت او در تاریخ انگلستان به «عصر ویکتوریا» شهرت دارد، که همزمان با به‌اوج‌رسیدن گسترهٔ امپراتوری بریتانیا در سطح جهان بود.اما…

پرتره خانواده‌های روتین از کشورهای مختلف به کمک هوش مصنوعی ایجاد شد

هوش مصنوعی مدتی است که ما را شگفت زده کرده است. اخیراً با قابلیت‌های هوش مصنوعی در ساخت متون و درک زبان طبیعی برای پاسخ به بسیاری از سؤالات میزان تعجب ما پیشتر شده است.س از ChatGPT،  مایکروسافت هوش مصنوعی خود را همراه با مرورگر Edge و…

تصور شاهان صفوی بر اساس شرح متنی جهانگردان و افراد شاخصی که آنها را دیده و توصیف کرده‌اند

در حساب توییتر Cavid Ağa شاهان صفوی را بر اساس نوشته‌های قدیم به دقت و به صورت گرافیکی و چشم‌نوازی تصور شده‌اند.(توضیحات از ویکی پدیا) شاه اسماعیل بنا به نوشته‌های جیووانی ماریا دلی آنجیوللوشاه اسماعیل یکم (۱۷ ژوئیهٔ ۱۴۸۷ – ۲۳ مه…

اگر گوشی‌های موبایل، دهه‌ها زودتر اختراع می‌شدند

در دوره‌ای پس از همگانی شدن استفاده از گوشی‌های موبایل، تنوع ظاهری آنها بسیار زیاد بود و هیچ گوشی‌ای شبیه گوشی دیگر نبود. اما الان شکل همه گوشی‌ها تقریبا یکی شده است.ما خیلی منتظر گوشی‌های تاشو یا رول‌شونده ماندیم تا این یکنواختی را به…

عکس‌های بسیار جالبی از روز‌های اولیه هوانوردی، دهه‌های 1890-1930

در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20، جهان شاهد تغییر ژرفی در فناوری شد. رویاپردازانی مانند برادران رایت، اتو لیلینتال و آلبرتو سانتوس-دومونت که با میل سیری ناپذیر برای تسخیر قلمرو‌های ناشناخته پرواز می‌کوشیدند، با جسارت و عزم تزلزل ناپذیر داستان…

کسانی که توهم خاص و عجیبی دارند: ما از ستاره‌های دیگر آمده‌ایم و فرازمینی هستیم! پدیده Starseed

ممکن است خیلی احمقانه به نظر برسد. اما افرادی هستند که معتقدند از سایر سیارات به زمین آمده‌اند تا به شفای سیاره زمین کمک کنند و بشریت را به «عصر طلایی» هدایت کنند و به دوره‌ای از خوشبختی، شکوفایی و موفقیت برسانند!جستجوی اینترنتی این…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.