پشه‌های اصلاح شده قبل از اینکه انگل‌های مالاریا عفونی شوند و بتوانند بیماری را منتقل کنند، می‌میرند

1

هنگامی که صحبت از جلوگیری از انتشار مالاریا توسط پشه‌ها به میان می‌آید، برخی از رویکرد‌های پیشنهادی شامل کشتن حشرات یا جلوگیری از آلوده شدن آنها به انگل‌های مالاریا است. با این حال، یک روش جدید این است که رشد انگل‌ها به محض اینکه در روده پشه قرار بگیرند، متوقف شوند.

به طور معمول، مالاریا زمانی پخش می‌شود که پشه ماده، فردی را که قبلاً به انگل پلاسمودیوم عامل مالاریا آلوده شده است، نیش بزند. آن انگل همراه با خون مکیده شده به روده حشره منتقل می‌شود و در آنجا وارد مرحله بعدی رشد خود می‌شود. پس از رسیدن به آن مرحله، به سمت غدد بزاقی پشه حرکت می‌کند، بنابراین می‌تواند فرد بعدی را که پشه نیش می‌زند آلوده کند.

طبق گفته دانشمندان پروژه Transmission: Zero در امپریال کالج لندن، تنها حدود 10 درصد از پشه‌های حامل انگل به اندازه کافی عمر می‌کنند که انگل به مرحله عفونی برسد. با در نظر گرفتن این واقعیت، محققان تلاش کرده‌اند تا رشد انگل را در روده حشره کاهش دهند، تا جایی که پشه قبل از اینکه انگل به غدد بزاقی برسد، آنچنان دوره زندگی کوتاهی داشته باشد که بمیرد.

برای انجام این کار، دانشمندان پشه‌های Anopheles gambiae – نوع اصلی شیوع مالاریا – را اصلاح ژنتیکی کردند به طوری که هر بار که یک وعده خونی مصرف می‌کنند، دو نوع مولکول «پپتید ضد میکروبی» تولید می‌کنند. این مولکول‌ها که از قورباغه‌های پنجه‌دار آفریقایی و زنبور‌های عسل به دست می‌آیند، با متابولیسم انرژی انگل تداخل می‌کنند و رشد آن را مختل می‌کنند.

به عنوان یک امتیاز اضافی، آن‌ها همچنین طول عمر پشه را کوتاه می‌کنند و احتمال مرگ حشره قبل از عفونی شدن انگل را افزایش می‌دهند. به طور معمول، پشه‌های ماده بالغ حدود شش هفته عمر می‌کنند.

در آزمایش‌های آزمایشگاهی، پشه‌های اصلاح‌شده بسیار کمتر از پشه‌های معمولی در انتقال انگل مالاریا موفق بودند. ایده این است که اگر در طبیعت ر‌ها شوند، پشه‌های اصلاح‌شده با سایرین تلاقی پیدا می‌کنند و به تدریج ژن‌های ضد انگل خود را در سراسر جمعیت پخش می‌کنند.

با این حال، متأسفانه، طول عمر کوتاه‌تر آن‌ها از این نظر آن‌ها را در یک نقطه ضعف مشخص قرار می‌دهد – فرآیند انتخاب طبیعی به سرعت ویژگی منحصر به فرد آن‌ها را از مخزن ژن حذف می‌کند. به همین دلیل، دانشمندان به دنبال اصلاح بیشتر پشه‌ها با افزودن یک “محرک ژن” هستند.

این پشه‌های اصلاح‌شده در یک مرکز در تانزانیا آزمایش می‌شوند. به منظور کاهش خطرات ایجاد اختلال در اکوسیستم، دو نوع پشه به طور جداگانه مورد آزمایش قرار خواهند گرفت – یکی با مولکول‌های متوقف‌کننده انگل و دیگری تنها با محرک ژن. اگر هیچکدام به نظر از نظر زیست محیطی مضر نبشاند، می‌توان آن‌ها را در یک سویه ترکیب کرد.

آسترید هورمن، محقق پسا دکتری، و یکی از نویسندگان مقاله‌ای در مورد مطالعه. به تعویق انداختن رشد این انگل در داخل پشه یک تغییر مفهومی است که فرصت‌های بیشتری را برای جلوگیری از انتقال مالاریا از پشه به انسان باز کرده است.

این مقاله اخیراً در مجله Science Advances منتشر شده است.

منبع: امپریال کالج لندن


اگر خواننده جدید سایت «یک پزشک»  هستید!
شما در حال خواندن سایت یک پزشک (یک پزشک دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
- سایت یک پزشک رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS یک پزشک شوید.
- شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرام - صفحه اینستاگرام ما
- برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

فهرست چیزهایی که تا همین 20 – 30 سال پیش در ایران و جهان معمولی بودند، اما الان کارها و خریدها…

اوضاع اقتصادی کلی دنیا خوب نیست. از یک سو میل و اشتیاق همه به کمتر کار کردن و بیشتر داشتن و به خصوص سخت گرفتن به هم بیشتر شده و از سوی دیگر، درآمدها آنچنان افزایش نیفتاده‌اند. در این میان برخی کشورها با تورم‌های باورنکردنی دست به گریبان…

داستان قهرمانانه خواهران میرابال، فعالان دومینیکنی که به سرنگونی یک دیکتاتور کمک کردند

خواهران میرابال: پاتریا، مینروا و ماریا ترزا که در خانواده‌ای کشاورز از طبقه متوسط به دنیا آمدند، در جمهوری دومینیکن زندگی نسبتاً راحتی داشتند.اما با به قدرت رسیدن رافائل تروخیو، دیکتاتور خشن، در سال ۱۹۳۰، زنجیره‌ای از حوادث به راه…

داستان تکامل اتاق خواب‌ها از دوران انسان‌های اولیه تا اتاق‌ خواب‌های هوشمند + گالری عکس

تکامل اتاق خواب‌ها تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله تغییرات فرهنگی، فناوری و اجتماعی قرار گرفته است. با گذشت زمان، اتاق خواب‌ها از فضا‌های خواب ساده به پناهگاه‌ها و آسایشگاه‌های چند منظوره و شخصی تبدیل شده‌اند.مروزی کوتاه بر تکامل آنها:…

تجدید خاطره‌ای با وبلاگستان – اسکرین شات‌هایی از برخی از وبلاگ‌های قدیمی خوب

شبکه‌های اجتماعی وبلاگ‌ها را فرونرخیتند. دلایل فروریختن آنها بسیار بیشتر از محبوب شدن شبکه‌های اجتماعی بود:1- بسته شدن ابزارهای رایگان‌های وبلاگ‌نویسی2- نوع نوشتن وبلاگ‌نویس‌ها که هم بسیار انرژی‌بر و وقت‌گیر بود و هم به خاطر…

تراژدی ایگناتس زملوایس: پزشکی که پیشگام شستن دست ها بود

نزدیک به ۱۵۰ سال از اقدامات پیشگامانه لوئی پاستور و رابرت کخ می‌گذرد که به پایه‌گذاری نظریه میکروب بیماری کمک کرده است. با این حال، متقاعد کردن ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی برای جدی گرفتن شستن دست‌ها هنوز یک چالش است. مراکز کنترل و…

عکس‌هایی که جادوی پرسپکتیو را نشان می‌دهند

عکاسی به نام هوگو سوئیساس، یک عکاس خلاق مستقر در لیسبون پرتغال است. او از دوربین و مغزش برای فریب چشم بینندگان عکس‌هایش استفاده می‌کند. او کاملاً خودآموخته، اشیاء روزمره را در صحنه‌هایی که به نظر نمی‌رسد متعلق به آن‌ها هستند، قرار می‌دهد، و…
آگهی متنی در همه صفحات
دکتر فارمو / کلینیک زیبایی دکتر محمد خادمی /جراح تیروئید / پزشکا /تعمیر فن کویل / سریال ایرانی کول دانلود / مجتمع فنی تهران / دانلود فیلم دوبله فارسی /خرید دوچرخه برقی /خرید دستگاه تصفیه آب /موتور فن کویل / شیشه اتومبیل / نرم افزار حسابداری / خرید سیلوسایبین / هوش مصنوعی / مقاله بازار / شیشه اتومبیل / قیمت ایمپلنت دندان با بیمه /سپتیک تانک /بهترین دکتر لیپوماتیک در تهران /بهترین جراح بینی در تهران / آموزش تزریق ژل و بوتاکس / دوره های زیبایی برای مامایی / آموزش مزوتراپی، PRP و PRF /کاشت مو /قیمت روکش دندان /خدمات پرداخت ارزی نوین پرداخت / درمان طب / تجهیزات پزشکی / دانلود آهنگ /داروخانه اینترنتی آرتان /اشتراك دايت /فروشگاه لوازم بهداشتی /داروخانه تینا /لیفت صورت در تهران /فروش‌ دوربین مداربسته هایک ویژن /سرور مجازی ایران /مرکز خدمات پزشکی و پرستاری در منزل درمان نو / ثبت برند /حمل بار دریایی از چین /سایت نوید /پزشک زنان سعادت آباد /کلاه کاسکت / لمینت متحرک دندان /فروشگاه اینترنتی زنبیل /ساعت تبلیغاتی /تجهیزات پزشکی /چاپ لیوان /خرید از آمازون /بهترین سریال های ایرانی /کاشت مو /قیمت ساک پارچه ای /دانلود نرم افزار /
1 نظر
  1. ربیعی می گوید

    سلام
    نمیشه این پشه های خودمونو یه کاری بکنن به ادم ها نیش نزنن؟
    اصلا اگر نباشن چه اتفاقی میفته؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.