جیمز وب عکس ۱۲۲ مگاپیکسلی باورنکردنی از ستون‌های آفرینش گرفته است

تلسکوپ فضایی جیمز وب، عکسی بزرگ و با جزئیات خیره‌کننده از ستون‌های آفرینش گرفته است، منطقه‌ای آسمانی که ستارگان جدیدی را به به اصطلاح دنیا می‌آورد.

این عکس ۱۲۲ مگاپیکسلی توسط دوربین فروسرخ نزدیک وب (NIRCam) گرفته شده و نمای نزدیک زیر مجموعه‌ای از سحابی عقاب است که در فاصله ۶۵۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.

این منطقه خاص برای اولین بار توسط تلسکوپ فضایی هابل در سال ۱۹۹۵ (و بار دیگر در سال ۲۰۱۴ ) عکسبرداری شد. آژانس فضایی اروپا (ESA) می‌گوید که این یک سوژه محبوب است و نه تنها توسط هابل، بلکه توسط رصدخانه‌های کلاس جهانی مانند تلسکوپ هرشل نیز تصویربرداری شده است.

سیستم تصویربرداری جیمز وب پیشرفته‌ترین سیستمی است که تا به حال ستون‌های آفرینش را ثبت کرده – بسیار پیشرفته‌تر از هابل – و تصویری که ایجاد کرده  به محققان کمک می‌کند مدل‌های تشکیل ستاره‌های خود را به‌روزرسانی کنند، زیرا اکنون می‌توانند جزئیات دقیق‌تری از ستاره‌زایی و همچنین میزان گاز و غبار موجود در منطقه را ببینند.

برای مقایسه، عکسی از ستون‌های آفرینش که هابل در سال ۲۰۱۴ گرفته است را در زیر می‌بینید:

ستون‌های سه‌بعدی شبیه صخره‌های باشکوه به نظر می‌رسند. این ستون‌ها از گاز و غبار خنک بین‌ستاره‌ای تشکیل شده‌اند که در برخی مواقع در نور نزدیک به فروسرخ نیمه شفاف به نظر می‌رسند.

پرتو ستاره‌ای تازه تشکیل شده، گوی‌های قرمز روشنی هستند که معمولاً دارای سنبله‌های پراش هستند و در خارج از یکی از ستون‌ها قرار دارند.

وقتی گره‌هایی با جرم کافی در ستون‌های گاز و غبار ایجاد می‌شوند، آن‌ها تحت نیروی جاذبه خود شروع به فروپاشی می‌کنند، به آرامی گرم می‌شوند و در نهایت ستاره‌های جدیدی را تشکیل می‌دهند. »

خطوط مواج که شبیه گدازه در عکس چه هستند؟

این‌ها پرتابه‌هایی از ستاره‌هایی هستند که هنوز در داخل گاز و غبار در حال شکل‌گیری هستند. ستاره‌های جوان به طور دوره‌ای جریان‌های موادی مانند این را به سمت ستون‌های ضخیم ابری، پرتاب می‌کنند. این امر گاهی الگو‌های موجی مانند یک قایق هنگام حرکت در آب ایجاد کند.

درخشش زرشکی از مولکول‌های هیدروژن پرانرژی جت‌ها و شوک‌ها ناشی می‌شود. این امر در ستون‌های دوم و سوم از بالا مشهود است. تخمین‌زده می‌شود که این ستاره‌های جوان تنها چند صد هزار سال سن داشته باشند.

اگرچه به نظر می‌رسد که عکس فروسرخ نزدیک وب قادر است از میان ابر‌ها عبور کند تا اجرام کیهانی فراتر از ستون‌های آفرینش را آشکار کند، اما هیچ کهکشانی در این نما وجود ندارد.ترکیبی از گاز و غبار نیمه‌شفاف که به عنوان محیط بین ستاره‌ای شناخته می‌شود، مانع دید می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]