تلسکوپ جیمز وب رکورد دورترین کهکشان‌های شناسایی شده را شکست: ۱۳.۴ میلیارد سال نوری!

در فاصله ۱۳.۴ میلیارد سال نوری از ما اولین و دورترین جرم‌های آسمانی کشف شده توسط انسان قرار دارند. بله! رکوردهای قبلی شکسته شده: چهار جرم بسیار جوان در سپیده دم تاریخ و کیهان که درست مدت کوتاهی پس از انفجار بزرگ تشکیل شده‌اند، حالا تازه‌ترین کشف جیمز وب هستند.

مشاهدات طیف‌سنجی تلسکوپ جیمز وب به قدری دقیق هستند که محققان نه‌تنها می‌توانند مسافتی را که نور این کهکشان‌ها طی کرده، اندازه‌گیری کنند، بلکه می‌توانند برخی از ویژگی‌های کهکشان‌ها را نیز برآورد کنند.

پس برای اولین بار، دانشمندان موفق شده‌اند کهکشان‌هایی را که تنها 350 میلیون سال پس از بیگ بنگ وجود داشته‌اند، ببینند.

شناخت ما از اولین میلیارد سال پس از بیگ بنگ بسیار محدود است و یافتن اجرام اولیه می‌تواند به روشن کردن ماهیت این زمان حیاتی کمک کند.

ما مدل‌هایی داریم که چگونگی وقوع رویدادها را توصیف می‌کند. قبل از تولد اولین ستاره ها، جهان پر از ماده بی‌نور بود.

این ذرات به تدریج ترکیب شدند و هیدروژن خنثی را تشکیل دادند. وقتی ستارگان شروع به تشکیل شدن کردند، هیدروژن را یونیزه کردند و نور درخشید. این فرآیند حدود 1 میلیارد سال پس از پیدایش کیهان کامل شد.

نور این اجسام بسیار ضعیف است، زیرا از فاصله بسیار دور سفر کرده‌اند. و به دلیل انبساط کیهان، به طور قابل توجهی به انتهای طولانی‌تر و قرمزتر طیف کشیده شده‌اند، پدیده‌ای که به عنوان انتقال به سرخ شناخته می‌شود.

جیمز وب قدرتمندترین تلسکوپی است که تا به حال به فضا پرتاب شده و برای مشاهده طیف نور فروسرخ و نزدیک به فروسرخ طراحی شده است.

دانشمندان نور آینه NIRCam جیمز وب را به روش ظیف‌سنجی به 9 محدوده طول موج تقسیم کردند و بر چهار کهکشان با جابه‌جایی‌های سرخ زیاد تمرکز کردند که دو تای آن‌ها برای اولین بار توسط هابل شناسایی شده بود.

داده‌های جدید جیمز تأیید می‌کند که این دو کهکشان واقعاً از دورترین کهکشان‌هایی هستند که تاکنون شناسایی شده‌اند و دو کهکشان دیگر کشف کرده‌اند که حتی از آنها هم دورتر هستند.

مشاهده طیف نور، تایید می کند که این کهکشان‌ها در لبه واقعی دید ما قرار دارند، کمی دورتر از چیزی که هابل می توانست ببیند! این یک دستاورد فوق العاده هیجان‌انگیز برای جیمز وب و دانشمندان است.

دو کهکشانی که نخست هابل دیده بود دارای جابجایی به سرخ 10.38 و 11.58 هستند. در حالی که کشف جدید جیمز وب دارای جابه‌جایی‌های 12.63 و 13.20 هستند که دومی معادل 13.5 میلیارد سال نوری است.

سایر نامزدهای دارای جابجایی سرخ بالاتر در حال حاضر تحت بررسی هستند، اما هنوز تایید نشده‌اند. با توجه به اینکه مدت کار جیمز وب هنوز به شش ماه هم نمی‌رسد، احتمال شکسته شدن این رکورد وجود دارد. تازه این یافته‌های جدید حاصل رصد ۲۸ ساعته و زوم جیمز وب بر روی این ناحیه است.


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]