گزارش‌های مربوط به سوختن «خود به خودی» مردم ممکن است توجیهی پیدا کرده باشد

در دسامبر 2010، یک مرد 76 ساله در کف اتاق نشیمن خود در ایرلند سوخت.

روزنامه ایرلندی ایندیپندنت گزارش داد که نزدیک به یک سال بعد، پزشکی قانونی رسماً حکم داد که او بر اثر یک پدیده عجیب مرده است – احتراق خود به خود انسان!  این پدیده، به صورت شامل شعله ور شدن ناگهانی بدن بدون منبع خارجی مشتعل است.

راجر بیارد ، پاتولوژیست دانشگاه آدلاید، می‌گوید که پزشکان قانونی معمولاً وارد صحنه‌ای می‌شوند که در آن دست‌ها و پاهای قربانی سالم است، در حالی که تنه و سرش به خاکستر تبدیل می‌شود و اثاثیه مجاور اغلب کمتر آسیب دیده است.

اما اگر احتراق خود به خودی انسان یک پدیده واقعی است، چرا اندک رخ می‌دهد؟ او گفت که حدود 200 گزارش از چنین رویدادهایی در 300 سال گذشته رخ داده است.

در قرن هفدهم، یک متخصص آناتومی دانمارکی اولین مورد شناخته شده احتراق خود به خود انسان را توصیف کرد.

در اواخر قرن چهاردهم، شوالیه ای اتایلایی به نام پولونوس وورستیوس، یک شب قبل از شعله ور شدن در آتش شراب نوشیده بود.

تصور اینکه یک انسان به طور ناگهانی در شعله های آتش می‌گیرد، اغلب با مصرف بیش از حد الکل همراه بود.

چارلز دیکنز با نوشتن در مورد آن در رمان مشهور سال 1853 خود به نام «خانه تاریک»، بر این اسطوره افزود. در این رمتان شخصیتی به نام کروک که الکلی بود، خود به خود آتش می‌گیرد و می‌سوزد.

اما اشخاص دیگر در طول سال‌های دیگر این پدیده را به خواست خداوند، چاقی یا گازهای روده نسبت می‌دهند.

در واقع برای احتراق انسان  چندین روایت قابل قبول و دقیق وجود دارد، اما اینکه خود به خود اتفاق می‌افتد، رشتباه است: «بله، بدن افراد می‌سوزد، اما مطلقاً هیچ مدرکی وجود ندارد که سوختن آنها خود به خود باشد.»

بایارد افزود، عملاً هر کسی در جوار یک منبع خارجی شعله‌زا است.چیزهایی مثل سیگارهای روشن، لامپ ها یا شمع ها.

توضیح علمی رایج برای احتراق خود به خودی انسان به عنوان اثر فیتیله شناخته می‌شود، که پیشنهاد می‌کند انسان ها می توانند مانند شمع‌ها عمل کنند.

در سال 1998، در بخشی از یک برنامه تلویزیونی بی بی سی ، دانشمندان در بریتانیا شرایط مشابهی را با یک خوک مرده تکرار کردند. آنها خوک را قبل از آتش زدن در پتویی پیچیدند. پای خوک عقب مانده بود – دقیقاً نتیجه بسیاری از موارد گزارش شده از احتراق خود به خود انسان مشاهده شد.

تئوری فیتیله نشان می دهد که چربی به عنوان منبع سوخت عمل می کند و بدن انسان پس از مشتعل شدن از طریق چربی خود شعله‌ور می شود. در این میان پتوها و لباس ها مانند فتیله شمع عمل می‌کنند.

بیارد می‌گوید: «شما می‌توانید افرادی را تصور کنید که در پتو پیچیده شده‌اند، مشروب الکلی می‌نوشند. آنها یک سیگار را در این استخر عظیم الکل می‌ریزند، که سپس مشتعل می شود و به آرامی می سوزد. ما می دانیم که چربی در واقع می تواند در دمای بسیار پایین بسوزد.»

از آنجایی که دست‌ها و پاها چربی کمتری دارند، سوخت کافی برای مصرف کامل شعله را ندارند.

منبع: Business Insider


  این نوشته‌ها را هم بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
[wpcode id="260079"]